En bild som talar för sig själv



Mycket fritid, inget liv, sjuka... Kalla det vad ni vill. Jag tycker den är läcker!

Puss

På rätt väg...



Ni ser de små prickarna överallt som ser ut som skit på linsen? Snö kallas det. Bilden är tagen för si sådär en minut sedan. Det snöar alltså. Just nu.

 
 
Igår ---> Idag

Det enda som saknas nu är en bräda under fötterna.

Puss

I like you a lot, lot, think you're really hot, hot

Lady Gaga på högsta volym! Trodde att hon skulle försvinna efter superhiten "Just Dance", men icke. Ladda hem låtarna och fyll mp3:n. Ni kommer inte bli besvikna (bara ni ger dem en chans), det lovar jag.

Wonderful
Boys, Boys Boys
Pokerface
Money Honey
&
Paparazzi

Puss

Knask eller knep?

Halloweensnack under frukosten på dagiset idag.

- Å i helga e de Halloween. Husk dokker (kommer ni ihåg) ka som skjer på Halloween?
- Naaaee...
- Dokker klaer ut å så går ni å banke på dörran. Å ka sier dokker när di åpner (och vad säger ni när de öppnar)?
- Goddag?

Hahahaha! Ja, det skulle man ju kunna tro. Det hade varit ganska så mycket trevligare och säga det i alla fall.

Har varit en skön dag annars! På onsdagar har barnehagen som jag varit på idag temadag, vilket innebär barnen får hitta på lite speciella saker. Jag hade turen och fick gå med de största barnen på tur. Så har spenderat hela dagen på Polaria, ett upptäckscenter om antarktis med djur och grejer. Åt dessutom världens godaste våfflor med rømme (typ creme freiche) och jordgubbssylt - det är något jag kommer sakna när jag är hemma!


Hittade den här lilla krabaten på Polaria. Ser ut som en liten djävul med vingar. En djängel kanske?

Puss

Snö!

Yes! I gårkväll kom den första snön. Det var inte mycket men huvudsaken var att det var. Så nu väntar jag bara in dagen då tvåmetersstrecket är nått! Inte för att vi kommer att få vara med om det, eftersom att den mesta snön kommer i januari-mars typ, men hoppas kan man ju alltid göra. Och det skulle inte vara helt omöjligt att växthuseffekten slår till med något oväntat, eller?



Puss

Den här kanske? Eller den!

Självklart håller jag mig själv uppdaterad om allt nytt i klänningväg som kommer in på onlineshopparna. Måste bara lära mig handskas med min beslutsångest också.

 
Den här gillar jag. Starkt. Dilemmat är användningstillfällena.

Har gillat den här länge. Kanske redan har börjat tröttna på den lite?

 
Naa...Inte helt hundra på den här...

 
Kroppsformen är viktig för att denna ska se bra ut. Vet inte om min passar riktigt.

Frågan är hur mycket fokus jag egentligen behöver lägga på klänningen. Har ju tänkt mig ett par andra mindre förändringar. Plastikkirurgi är faktiskt inte så illa som det verkar. Skojar.

Puss


Charterfeber


Sitter och skrattar högt åt norska programmet "Charterfeber - tur og retur Ayia Napa" som går på trean. Gud så roligt folk det finns! Bara det att välja BH-storlek genom att prova om kupan passar på huvudet. Hahaha. Samma kvinna skäller även ut sin resehårtork efter att den nästan eldat upp hennes hår. Sedan har vi bruden som ska köpa nässpray...
 
"Hei. I need..eeh..sp..spr..sprey..ehm..for nose (pekar).
Do you have any salty..salt..
- Hur sier man saltvann?
Yes! Saltwaterspray!"

Slutar med att hon sprutar in halva burkens innehåll i näsan och spyr sedan upp det. Såå kul det är! Inte sett så roligt program på länge. Och det bästa är att det egentligen inte är något humorprogram... Inte på det vanliga "detmärksattdetjagsägerstårskrivetimanus"-sättet i alla fall. Ni kommer förstå när ni ser det.

Så för alla som känner att humorn kan tänkas stämma överens med er egen så rekommenderar jag er att se hela avsnittet här (klippet är lite för nytt än så länge, men lägger in länken så fort det kommit ut på youtube).

Puss

Ooh, bonus! Grym SVENSK göteborgare med i slutet också. Nice.

Inspiration

Kom precis hem från en liten checking på Jekta. Vi måste köpa något slemmigt att ha på oss till helgen. Vi är nämligen bjudna på Halloweenfest på lördag. Det är tjejerna från Lund som står för inbjudan till festen som ska hållas hos deras granne Ingeborg. Tack för att vi får komma! Kommer bli mycket trevligt.
 
Började ganska självklart med en tur till BR där vi hittade en massa smått och gott. Josefine hittade en speciell look som jag tycker tog fram hennes allra finaste drag.

Anledningen till att bilden är suddig är att fotografen hade aningens svårt att hålla sig för skratt.

Men den blev tyvärr inte av. Kände nog att det skulle bli både svårt att andas och att dricka genom den där, vilket inte är jättebra kanske. Dessutom så blev jag så himla avis att jag förbjöd henne att köpa den.

Och tur var väl det! Tog en sväng in på Coop direkt efter (de har ALLT! Kärlek till Coop) och där hittade vi precis vad vi letat efter. Så nu har vi slagit våra kloka hjärnor ihop och vi tror att vi fått fram the best outfit ever.
En liten sneak peek får ni här:


Looking good, huh? 

Resten får ni se på lördag.

Puss

Pedofil

Jag har hittat min blivande man. Han är tre år. Lite ung än så länge kanske men jag ska minsann vänta för att sedan stå först i kön när han är redo att binda sig. Skämt å sido. Världens gulligaste unge är han och han har redan DET. Det som alla tjejer söker hos killar men som de inte kan sätta fingret på vad det är. Han kommer bli 20-talets (haha, så gammalt det låter) casanova. Så jag säger det redan nu: Se upp där ute, tjejer! And don't tell me I didn't warn you.

Det var natt när jag tog bussen hem klockan fyra idag. Lite snö söm ljusar upp, tack!

Puss  

Vintertid

Idag sov vi till tolv. Har inte sovit så länge sedan i somras tror jag så det var skönt att få sova ut. Förkylningen är dessutom mycket bättre. Den har gått ifrån rinnande näsa och torrhosta till "lock" i näsan och slemhosta. Jag låter som att jag har en klädnypa fastklämd över snoken när jag pratar med det är bättre det än att jag behöver springa iväg och snyta mig minst en gång i kvarten. Nu får kanske skavsåren under näsan som jag fått efter allt snytande äntligen en chans att läka!

Hittade en mindre trevlig överraskning idag också...


...ett HÅL i mina raggisar! Inte bra det där. Blir mina raggisar oanvändbara så går jag under tillsammans med dem. De har varit mig trogna i flera år. Varför måste detta ske just nu när jag inte har mormor bara ett par kvarter bort?

För övrigt har ett konstant regn fått stå för dagens väder men eftersom att vi inte har haft några ärenden att utföra så har det bara varit mysigt. Hoppas bara att det regnar av sig ordentligt så vi slipper regn i barnehagen imorgon.

Puss

Åh, just ja! Ni har väl inte glömt att ställa om klockorna till vintertid idag?

Beslutsångest deluxe

Då har jag nog äntligen bestämt mig. Jag stannar hemma. Punkt. Har varit ett väldans fram och tillbaka här ikväll. Det var bestämt från början att vi inte skulle gå ut, satt här hemma framför tv:n och glufsade i oss vitlöksbröd då det plingade till i luren.

"Vet ni vad som vankas till frukost imorgon om ni är här? SCONES! Och om ni har tur så kanske ni får träffa min sexiga chef ikväll ;) Ta förnuftet till fånga tjejer! Vi vill ha er här. Puss o kram / övertalningskommitén genom Emmy."

Haha! Hur frestad blir man inte? Scones och allt! Men tog oss samman och tackade nej till erbjudandet. Bara sekunderna efter kommer detta från Preben:

"Baaaaby! DingDing ;) Skal dokker ut på byen i dag? Ferdig med årets siste kamp! Så skal ut å feire i dag :)"

Herregud! Det måste väl vara ödet. Klart att vi ska ut idag! Skickade ett nytt meddelande till Lund-brudarna och förklarade att vi ångrat oss, hoppade sedan upp ur soffan, satte på partymusiken och plockade fram sminket. Men av någon anledning sjönk modet igen och vi var plötsligt inte alls sugna. Men lika snabbt som en ny låt började spelas så var vi pepp igen! Humöret gick mer upp och ner än Balder på Liseberg och vi bestämde oss tillslut för att stanna hemma. Så nu sitter jag här i partyoutfit och alldeles för mycket smink för en kväll hemma. Haha! Som det kan gå. Kan nog bli skönt att stanna hemma ändå och GRATIS också för den delen.


Puss  

Något att skicka till mormor?

Hittade det här vykortet när vi var på väg till Eurospar idag.


M: Är det där två renar som sätter på varandra?
Tittar närmare.
J: Nej... Det är TRE renar som sätter på varandra! Och jag ser dessutom hornen på en fjärde där bakom...

Norsk humor säger jag bara. Det värsta är ju bara det att den där scenen verkligen måste ha utspelat sig på riktigt. Visst har man hört om polygami eller sneaky fuckers, som vi fick lära oss om på naturkunskapen i tvåan, men det handlade ju aldrig om att ha flera älskare precis samtidigt. Renarna verkar ha tagit det här snäppet längre...

Madde åkte precis här ifrån efter en Idol-kväll med fruksallad och en slags hemmagjord vaniljvisp. Mycket trevligt och mycket gott måste jag säga! Och Madde verkar dessutom kanske ha lyckats övertala oss till att gå ut imorgon. Vi som hade tänkt spara pengar, men va sjutton. Lönen kommer ju om två veckor.

Sleepy time nu tror jag allt!

Puss

Tromsö in red


Tog bilden på busstationen tidigt i morse. Det börjar gå mot mörker nu. Solen är inte uppe mer än några få timmar mitt på dagen. Den 21 november blir det svart. Becksvart i två månader.
Give me strenght! (...or a flashlight)

Puss

IDOL-yra


Satt och kollade in repetitionerna inför morgondagens Idol (man måste ju hålla sig uppdaterad) då jag plötsligt fann det här: "Lateshooow with Robin Bengtsson, lateshooooow with Robin Bengtsson".  Riktigt roligt faktiskt. Killen med protes till vänsterarm har ju humor! Så det var ju skönt att veta. Om rösten inte håller hela vägen så har Robin en säker framtid som nya Björn Gustafsson.

"Jag skulle vilja kalla in Rasmus... Du har INTE solat idag va?"

"Detta är då vår kära sminkloge där vi blir fixade i frillan och sminkade och peppade av de härliga sminktjejerna som håller till här inne och som pysslar om oss på alla tänkbara sätt... Det var inte så jag menade. Som det lät..."

"Jaaha... Reklam eller nåt...Whatever..."

Om du är Idol-fan såsom Josefine och jag så kolla in Robin och de andra Idolerna på tv4.se/idol.

Imorgon är det fredag!

Puss

In love


Jag känner att jag har en alldeles speciell relation till dessa underbara skor och dom skulle passa mer än bra i min garderob. Om jag har haft 1026,60 riksdaler till övers så hade jag klickat hem dem från Topshop med en gång.

Kom till mamma små älsklingar!

Puss

Fakta om snor

Snor hjälper till att befria luften man andas in från främmande partiklar. Dammkorn, små smutspartiklar och liknande fastnar i snoret, och luften som dras ner i lungorna blir renare. I vanliga fall märker vi inte så mycket av vårt snor, men små mängder av det sipprar hela tiden ner i munhålan genom en förbindelse i bakre delen av munnen, och transporterar på så sätt bort de oönskade partiklarna.

Att man får så mycket snor när man blir förkyld beror på att slemhinnorna som producerar snoret blivit irriterade av infektionen. Om luften omkring en innehåller irriterande kemikalier kan också stora mängder snor produceras för att hjälpa till att transportera bort det skadliga ämnet.

Snor består till övervägande del, runt 95%, av vatten. Resten utgörs av olika proteiner, lite kolhydrater, fetter, med mera. Mängden snor när man är förkyld känns ofta större än vad den är, en undersökning har visat att förkylda personer snyter ut cirka 14 gram snor per dygn i genomsnitt.


Det var väl en himla tur att snoret verkligen har en uppgift! Så som jag har snytit mig de senaste dygnen så har jag allvarligt funderat på ett litet snorborttagaringrepp (finns säkert någonstans!) men har ångrat mig nu. Får försöka leva med min rinnande näsa och göra det bästa av situationen. Jag har ju i alla fall en anledning till att få dricka varm choklad med mycket sprutgrädde - OFTA!

The perfect match

Puss

Det börjar närma sig

På lördag och söndag har väderprognosen lovat minus två grader och SNÖ. Woho! Hoppas, hoppas, hoppas verkligen att det blir så. Det märks redan att mörkertiden är på väg och det är inte många timmar som solen är uppe under dagarna nu. Lite snö hade gjort susen. Det är ju så mysigt.

Men så när snön närmar sig så börjar man tänka på viktiga saker såsom julafton, juldagen och nyår. Det är inte långt kvar! Och allt som ska göras innan det... Herregud. Julklappar ska köpas, fester ska planeras och det eviga sökandet efter den perfekta nyårsklänningen har redan börjat. Man kan väl inte direkt säga att jag har de bästa förutsättningarna nu när jag har bosatt mig här uppe i norr heller; det kommer bli snordyrt att handla julklappar, planering av diverse ting måste ske över mailen och utbudet på kläder har jag redan kommit fram till inte duger så att försöka hitta nyårsklänningen här är bara att glömma. Så det kommer antingen bli till att spendera dagarna innan jul till att fösöka hitta allt jag söker över internet (och inte veta om det kommer komma fram i tid eller om det kommer vara bra) eller också kommer det bli till att stresshoppa dagen innan jul då jag kommit hem (vilket brukar resultera i en massa impulsköp som jag sedan kommer ångra). Inget av alternativen låter särskilt lockande.

Kanske borde stanna i Oslo en dag innan vi tar bussen till Göteborg? Hm. Det tål att funderas på. 

Puss

Gangsperr

Kom precis hem från en två timmars lång powerpromenad. Gud så skönt det känns i kroppen nu! Gelékänsla i benen och total avslappning i resten av kroppen - aah... Har varit ute med Janet (chefens fru(!)) och Silje, båda från Polarmåsen Barnehage där jag och Josefine har jobbat nu i två dagar, och dom tog oss med till ett elljusspår inte långt från där vi bor. Hur mysigt som helst. Vi kommer gå dit när det är ljust också för att ta lite bilder. Naturen och utsikten där måste bara dokumenteras!

Det jag vet om morgondagen än så länge är: 

TRÄNINGSVERK.


Puss
 


"Dagisfröken söker man" nästa?

På måndagar är man alltid lite sliten och trots att både jag och Josefine var på en underbar barnehage idag så är man rejält trött när dagen är slut. Idag valde vi att åka buss en halvtimme längre bara för att kunna hoppa av bussen precis utanför huset och slippa gå de hundra metrarna uppför backen för att komma till dörren. DET är lathet på hög nivå!

Och med trötthet kommer irritation, i varje fall för vissa:

J: Asså, det är någon som tuggar bakom oss...
M: Mm?
Båda sitter tysta och lyssnar ett tag. Jag glömmer det rätt snart och är tillbaka i min bussåkarvärld. Josefine avbryter mig plötsligt.
J: Men nu ska vi hem och titta på "That 70s Show" och lite "Three And A Half..."- OCH NÅGON BEHÖVER SPOTTA UT... #¤%+"!!!!

Hahahahaha! Liiite lättretad kanske...

Tyvärr så är inte Josefines eftermiddagshumör alltid till min fördel. Tydligen så har jag gått omkring på stan idag med värsta Stig-Helmern på huvudet! Den var verkligen huge och stog rakt upp mitt på skallen. Tack, Josefine, för att du berättade det för mig ;)

Tänkte visa hur vi ser ut under dagarna på jobbet...

 

...och tadaa! Josefine ser ut som en cool snowboardåkare och jag ser ut som en av medverkarna i "Bonde Söker Fru". Hett!

Puss


Please don't stop the music

Det är otroligt vad man kan minnas genom musik. Minnerna blir så mycket starkare om man har någon låt att förknippa tillfället med. Sätt på Bulgarien-CD:n i bilen på högsta volym och det är plötsligt förfest på Diamond i Sunny Beach, eller lyssna på "Party Hardy" och hela sommaren 2007 spelas upp igen. Vilka låtar kommer väcka känslorna till Tromsö när vi har kommit hem?

Här är några låtar som jag vet garanterat kommer finnas med på Tromsö-skivan.

Klovner I Kamp - Glade Dager (norska Snook, typ)
DDE - Rompa Mi (norsk raggarrock)
Karpe Diem - Fire og Tyvegods (etta på norska topplistan)
Timbaktu feat Dregen - Tack För Kaffet ("Jag har glidit in i Gislaved, vatt full i...")
August - Make You A Star (felsökning på Limewire)
Maskinen - Segertåget (nya "Alla Som Inte Dansar"? Bäst att plugga texten...)
Lazee feat Neverstore - Hold On (soooft)

Bubblare:
American Hi-Fi - Another perfect day (fick plötsligt återfall för denna låt som jag lyssnade sönder för ett antal år sedan) 

Puss

Flash

Städtanten har precis varit i farten. Blev ingen toalettskurning idag men däremot fick jag för mig att jag skulle ruska mattan. Tänkte först bara ställa mig utanför lägenhetsdörren och göra mattan dammfri i korridoren, men ångrade mig av någon dum anledning och gick ända ut till ytterdörren på lägenhetsblocket. Stog där i min pyjamas och ruskade för glatta livet då jag plötsligt märkte att mitt linne (som passar ungefär lika illa som en cheerleadingdräkt hade passat Bert Karlsson) hade hamnat väldigt snett och att jag stod och flashade ena boobet för allmänheten. Tyckte att jag hade ruskat färdigt då och slank snabbt in igen rödare än rödast i fejjan. Bra, Malin... 

Annars började dagen bra då jag vaknade, hör och häpna, utan minsta tecken på bakfylla! Hade däremot dragit på mig en mindre förkyldning men det är sånt man får ta. Gårdagen blev inte alls som det var tänkt, men den blev heller inte dålig. Började med förfest hos Josefine, Madelene och Emmy, tre brudar från Lund som flyttat hit på samma villkor som vi. Hade så otroligt trevligt så tiden liksom flög iväg och när vi kom till Grunder så hade åldergränsen ändrats från 18 till 20. Whaaaat?! Vår kontaktperson hade tydligen deckat och trots Josefines ihärdiga försök till att fjäska in sig hos vakten (- Men asså vi står med på listan! - Vi har ingen lista här. - Joo, det är klart att det finns en lista och VI står med på den!)  så kom vi inte längre än till ingången. Detta stoppade självklart inte oss utan vi traskade raskt vidare till Rogers där vi shakade ass natten lång.

Glömde självklart mobilen med den braiga kameran hemma så blev inte mycket till bilder tyvärr. Fick däremot med en totalt onödig video på väg in till stan. Vi diskuterar Lund-tjejernas grannars balkong (ett snett bygge direkt på taket som lutar och där killarna tydligen använt ett fönster som dörr, något som verkade aningens korkat eftersom att det fanns en dörr jämte). Meeen eftersom att den ligger på min gamla mobil så kan jag inte få in den i datan. Great.

Får bli lite bilder här hemifrån innan vi drog ut istället.


Randiga strumpbyxor vs skottskrutig kjol. I liiiiike. 

  
  
originals; "de e rompa di som e så sexiiiiiiiii!"; skrattmåsar;
cin-cin!; muss; f e t t s u g n i n g
 
Det var gårdagens egobilder. Nästa gång måste jag komma ihåg att ta med kameran ut...

Puss

så Korkat...

Skåååål! Då har vi korkat upp! Börjar lite försiktigt med Fascination Jordgubbschampagne. Mm...


Börjar som vanligt få lite brådis med att göra mig iordning nu med. Råkade ta på brun utan sol nu på benen INNAN jag gick in i duschen. Ibland kan jag faktiskt inte kalla mig smart...

Tänkte ta en hel drös med bilder ikväll och även försöka mig på att filma lite. Josefine är livrädd! Haha. Får väl se vad jag vågar lägga upp här i bloggen i morgon...

Puss

Rompaaa

Satte på min mobil idag och blev mycket förvånad över att se - det här!



Med tanke på att vi inte har varit ute och festat på över tre veckor (inte för att jag brukar ta sådana här bilder då, men det hade kanske kunnat vara en förklaring liksom) så blev jag både förvånad och förvirrad över hur en RUMPA hade kommit in och lagt sig som bild i min telefon!

Satt och funderade med hjärnan på högvarv tills dess att jag märkte att bilden rörde på sig... 

Uups. Filmade visst mina egna lår! HAHAHAHAHA! Usch, ser helt äckligt ut nu bara för det. Dom där röda prickarna som blev eftersom att jag precis epilerat benen gjorde verkligen susen! Jaja, varje dag lär man sig något nytt. Idag fick jag lära mig hur man lagar en låtsasrumpa

Puss

nice bajs

Lillasyster gjorde bruna ögon på mig.


 Blå vs. Brun

Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Men visst hade det väl varit lite roligt att byta ögon för en kväll?

Och ursäkta bilderna. Lite lagom dragna och svettiga innan utgång i Bulgarien. Josefine kommer döda mig...

Puss

Sweet friday

Fick vara lite lediga (läs: arbetslösa) idag. Fast det kunde inte komma mer lämpligt så det gjorde absolut ingenting. Har haft tiden att fixa saker som vi i vanliga fall inte har tid till. Öppnat bankkonto, skrivit ut våra biljetter till hemresan på bilblioteket (bokade buss och flyg igår), lämnat in våra polisattester på PVS m.m. Så skönt att ha det ur världen!

Ikväll ska vi ut och äta. Blir en liten come back på Peppes, surprise! Haha. Men blir ingen pizzabuffé den här gången. Josefine kör på pizza i alla fall (blir jag förvånad?) och jag ska prova på tacosalladenDen ser grymt god ut på bilden så jag hoppas att jag slipper bli besviken.

På tal om mat såhär så kom vi precis på att vi har ett stort dilemma. När ska vi gå ut och äta för att inte missa Idol ikväll? Det ligger ju liksom mitt i så att säga. Hm, Blir antingen en tidig kvällsmat eller också en sen. Vi kommer nog förmodligen köra på en tidig eftersom snacksen lätt kommer fram precis i tid med signaturmelodien till Idol. Dålig vana det där.

För övrigt hade vi tänkt hinna med att handla, gå ut och gå, ta lite "agera"-bilder, ladda ner partymusik... Och jag måste hitta strumbyxor till morgondagen! Har kommit på att det förmodligen blir billigast att köra på en gammal klänning och bara köpa nya tights till. Känner mig smart.

Update (innan jag ens hunnit posta inlägget, här går det undan): vi har bestämt oss för att beställa hem maten från Peppes istället. Blir lite extra, men det får gå, bara vi inte missar veckans höjdpunkt.

Puss

Lilla My & The Grudge



J: Nee, men sluta... Typ skönheten och odjuret!

Sedan när blev Lilla My en skönhet...?

Puss

Tromsø Høstfest


Läs mer här

Vi har blivit bjudna till vad som skulle kunna bli årets fest för vår del. Tromsös fotbollslag (som faktiskt spelar i elitserien, duktigt) har bara två matcher kvar att spela och ska därför ha avslutningsfest. Festen kommer ta plats på Gründer och än så länge är 1.219 personer inbjudna. Woho, liksom!

Problemet nu är bara vad tusan man ska ha på sig! Har gått igenom stan varje dag efter jobbet den här veckan. Utbudet är verkligen kasst. Det. Finns. Ingenting. Kanske lika bra det i och för sig. Har ju inte fått någon lön än så ligger lite back. Hm.

Hur som helst så kommer det troligtvis bli ett hejdundrandes party på lördag! Alkoholen kom upp precis i tid ;)

Puss

En fråga bara.

Varför, å varför slutade Sverige sälja Grandiosa med röd paprika? Det är ju den godaste smaken! Slår skinka och köttfärs med hästlängder. Skulle lätt kunna tänka mig att flytta till Grandiosas hemland, Norge, bara för pizzans skull...


Finaste kartongen.

Har länge tänkt ringa till Grandiosa och försöka få paprikasmaken tillbaka till Sverige men har inte riktigt blivit av. Hur som helst så har jag fixat en privat Grandiosaleverans från Tromsö med destination Halmstad i sommar. M-mm!

God I'm good.

Puss

Grävmaskininstruktör

Fick agera instruktör idag. Körde runt en liten kille på en grävmaskin (leksak såklart, men den var ganska stor) och råkade göra så att han flög framåtstupa ner för en kant ner i gruset. Hypergråt. Ups. I det här läget gäller det att komma på något som man tror skulle kunna hjälpa snabbt. Annars finns risken att ungen skriker tills han/hon blir hämtad. Inget man vill. Jag skyndade mig att få honom ner i sandlådan och parkerade honom på grävmaskinen där istället. Han blev tyst. Men bara för ett tag. - Ae dave... Va? - Ae dave, ae dave...! Tog ett tag innan jag förstog att det vad gräva han ville (borde kanske fattat tidigare med tanke på att han faktiskt satt på en grävmaskin men, men...). Jag visade i varje fall lite snabbt hur han först måste dra fram spaken för att "öppna" skopan, dra bak spaken för att få upp sand i den och till sist dra fram spaken igen för att tömma ut sanden (inte så komplicerat som det kanske låter här). En blick som sa ungefär "vadsjuttonärdetdutjataromtant?" mötte mig när jag tittade upp. Visade allt en gång till. Långsammare. Tydligare. Ögonen tåras på ungen. Skit! Tar tag i skopan, drar den i sanden och tar sedan upp den igen, fylld med sand. Desperat. Nu då?! Han tömmer ut sanden själv, vänder sig mot mig och... Ett leende. Phew. Så här började det alltså. Lugnt och stilla. Men lillbossen såg detta snart som ett ypperligt tillfälle att börja utnyttja mig. Det oskyldiga "ae dave" blev snart en befallning och då jag inte lyssnade så sparkade han till mig på knät (absolut inte hårt, men att skriva det gjorde att den här proceduren lät mer grym). Så där satt jag på knä i sanden som slav åt Herr Minis och lyfte upp skopa efter skopa som han sedan kunde tömma... över mig. Ooh ja, han såg en otrolig humor i detta. Haha! Så går det alltså när man välter en unge och sedan måste fjäska sig in för att vinna tillbaka ungens tillit. Måste ändå tacka lillbossen för att han höll mig upptagen med det där så att jag överlevde sista timmen.

En grej som är rolig att tillägga var att lilla Bertine kom förbi och ville gräva lite hon också. Jag visade henne två-tre gånger hur hon skulle använda grävmaskinen och sedan satte hon igång och gräva som om det var det enda hon gjort i livet. Girlpower!

Puss

Rena rama julafton

Har äntligen fått våra väskor hemifrån och varit och hämtat dom på ett magasin i Hamna. Tur att snälla Kurt erbjöd sig att köra oss tillbaka hem eftersom våra väskor vägde ca 20 kg... Styck.

Har nu suttit som två lyckliga barn på julafton och packat upp.


5 paket pasta
1 stor påse ris
6 paket nudlar
5 paket såser
2 påsar dip
2 påsar nachochips + salsa
Mandelbiskvier och nyponsoppa
Popcorn
3 påsar tacokrydda
Pringels


Det var maten det. Josefine hade ungefär lika mycket om inte mer i sin väska. Vi är glada att vi inte har handlat på ett tag och kan nu njuta av ett kök översprängt av mat som vi inte betalat ett öre för. 

Sedan var det självklart lite annat smått och gott också.

3 par vantar - hade kanske räckt med ett extra par?
Vinterskor
Pappas mysbyxor
- mm, skönaste ever!
Bäddset - jaa, vi har sovit i samma lakan och täcke i en månad utan att tvätta det... snusk.
Glamour - började bli lite trött på den gamla nu som jag läst både fram- och baklänges
Regnkläder - Hallelujah!
Pumps - bra med hög klack när snön kommer
Skruttjeans - nu får ungarna snora på mig hur mycket som vill!
Reflexer - lite besviken över att vi inte behöver någon väst längre...
Stearinljus - myyyys
1 stor påse lösgodis - hur skulle vi annars klara oss nu när godisrean är över?
Tandborste + tandkräm - hade nog använt min gamla tills dess att den spretat åt alla håll som vanligt annars
Deodorant - hade jag däremot köpt en ny om den gamla tagit slut, jag lovar
Bindor + tamponger - jäklar så skönt att slippa lägga pengar på sån nödvändig skit!
Hårtork - så jag slipper sluta med en frisyr á la Frihetsgudinnan då mitt hår fryser till is
Hårspray
Schampo, tvål m.m
- tar ALLTID slut vid fel tillfälle annars
Stor rulle markeringstejp (?!) - har fortfarande inte riktigt listat ut vad den skulle vara bra för...
1 flaska sprit (den drickbara sorten) - det blir lätt fest på lördag

Puss

Klockren kombination

Fick ett kanontips av Daniel (som verkar veta precis vad jag vill ha) om hur jag ska kunna vara säker på att inte bli av med allt som jag har på datorn om den skulle ge med sig.



Bärbar hårddisk (tydligen) från Elgiganten, 499 kronor. Fin OCH användbar. Den får bli med på önskelistan till jul!

Puss

Se men inte röra

Okej.
Otroligt snygg kille jobbar på JC.
Svensk.
Trevlig är han också. Sånt ser man inte ofta.
Social... Charmig... Söt... och...
UPPTAGEN!

Så vaknade man från den underbara stunden. Flyttat hit på grund av flickvännen alltså. Hon kommer härifrån, ja. Norska. Då är hon garanterat snygg. Fan. Min vanliga otur. Ja ja, jag kommer nog gå in och "kolla utbudet" på JC fler gånger i veckan. Man får ju faktiskt lov att titta.

Puss

Ska man bli glad, eller?

- E vi beste venner?
- Jaa. Du e dum i hude, å ae e dum i hude!

Men självklart är man bästa kompisar om man har så viktiga saker gemensamt!

Verkar inte bli något jobb för min del idag, men ungarnas stämmor klingar ändå i huvudet på mig. Hörde detta ute vid gungorna för någon dag sedan. Att säga detta utan att mena något som helst ont, snarare ge det som en kamplimang, kan bara en oskyldig unge göra. Och det är ju så sött! 

Man kan inte låta bli att le.

Puss

The Paris of the North

Jag och Josefine gick in till stan på kvällarna förra veckan då vädret var fint. Klädde oss som två michelingubbar med typ tre tröjor under vinterjackan, halsduk (väl snurrad runt halsen så att ingen vindpust kunde sneaka sig igenom), raggsockar, strumpbyxor under mysbyxorna (självklart) och så vantar och mössa. Det var självklart långt ifrån så kallt ute som vi var klädda för men det känns ändå skönt att veta att man definitivt inte kommer frysa. Det tar cirka en timme att gå uppifrån oss in till stan och det är verkligen underbart då det är mörkt och precis sådär lagom kallt - lite frost på backen och nästintill vindstilla.

Tog lite bilder ut över fastlandet på vägen ner.


Klädda för en natt på Nordpolen


Tromsö at night


Den vita "triangeln" är den stiliga kyrkan som liggen i Tromsdalen


Kyrkan och bron mellan Tromsö och Tromsdalen

Det ända som saknas inför nästa nattpromenad är reflexvästar så att vi syns på vägarna. Att gå i mörker på slingriga småvägar helt svartklädd är inte särskilt smart. Tror att det finns billiga västar på typ Coop.


Ooh, we're gonna look so freaking HOT!

Puss

En vas blommor på posten


Fick vykort från mormor och morfar idag också. Blev så himla glad av att läsa det. Kommer bli riktigt kul att komma hem och fira jul i år då man inte träffat släkten på så länge. Julfirandet har alltid varit en av de bästa delarna på året, både hos farmor och numera hos mormor. Maten! Jag börjar faktiskt tro att min magsäck har anpassat sig och växer ett par centimeter sådär lagom till jul så att jag lätt får plats med all god mat. Mormors Ris á la Malta är to die for!

Saknar er alla där hemma och längtar tills jag får se er till jul igen!

Puss   

Vad man hör i barnehagen

Det är riktigt intressant att sitta och lyssna på barnen på dagiset och man slutar aldrig att förvånas. Idag har jag varit på en avdelning med 3- och 4-åringar och vid matbordet lät det såhär (jag skriver som det låter, har inte riktigt lärt mig att stava på norska om man säger så):

- Du, Sigrid. Ha du lust å komme i bursdagen (födelsedag) min?
- Jaa, Morten.
- Kult! Fordi att de ska bare vare jenter!
- Bare jenter? Ka ska du vare? Ska du ikke vare me på bursdagen din?

Haha! Nobben redan på dagis. Som vanligt vad gäller småbarn så byts ämnet i konversationerna innan man ens hunnit sätta punkt och det gick plötsligt från födelsedag till hår. 

- Har du nokka pent (något fint) i håret ditt? (Tjejen som får frågan har en lila slinga i håret)
- Naj.
- Joo, du har lila farge! Har du malet (målat) dig i håret?
- Åja, den! De e ikke håret mitt.
- AE (jag) vet de... (säger Morten som precis fått nobben)
- Hur vet du de? Bruker du å (också) extensions kansje?!

Vet ungar vid fyraårsålder ens vad extensions är?! Jaja, jag satt mest och led med stackars Morten som inte fick till det.


För övrigt har det varit en otroligt seg dag. Tycker att vi var ute alldeles för mycket med tanke på vädret. Pissregn. Men efter att jag slutat och fått i mig en wieneråtta (wieneråtta då alltså, inte råtta) så kändes det mycket bättre. Fick sedan reda på att våra väskor som skickats upp hemifrån fyllda med mat, godis och lite annat smått och gott är i Tromsö nu så ska hämta dom imorgon. Kanon!

Puss

Gamla goda tider

I och med att datan kraschade försvann allt som jag hade lagt in. När datorn sedan startades upp igen var den precis som när jag köpte den - helt tom och opersonlig. Jag hade som tur är inte hunnit lägga in så mycket bilder och liknande men det känns ändå som att man har förlorat en del sköna bilder som skulle blivit minnen för livet. Som tur är hade Josefine tillgång till en hel drös med bilder från förr. Hur kul som helst! Jag har nog aldrig riktigt brytt mig om eller tänkt på hur härligt det faktiskt är att plocka fram gamla godingar och minnas hur kul man har haft genom tiderna.


Jag måste köpa mig ett USB-minne så jag kan vara säker på att mina minnen aldrig försvinner.
Puss

Soleng

Den traditionella söndagsstädningen har ägt rum som vanligt idag. Gav mig på toaletten. Måste säga att det var otroligt mycket fräschare att tvätta egna toaletten än dom nerspydda på hotellet under julborden förra året...

När jag gick runt här med dammsugare och trasa i högsta hugg kom jag på att jag faktiskt inte har presenterat vår fina lägenhet ordentligt. Bytte helt enkelt ut städredskapen mot mobilen efter att jag var klar och fotade för glatta livet. Inga vidare bra bilder kanske men man får i varje fall ett litet hum om hur vi bor.

          
1. Lägenhetsblocket
2. Korridoren
3. Hall
4. Vår korridor
5. Josefines säng + vår garderob
6-7. Badrum
8-10. Vardagsrum (soffan är min säng, glömde ta bild på den bäddad)
11. Kök
 
Kommer sakna det här när vi åker!

Puss

Nytt

Alla som läser det här inlägget lär ju i alla fall märka att bloggen ser lite annorlunda ut. Har precis börjat lära mig hur det fungerar att göra om bloggen så största delen av dagen har gått åt till att fixa och trixa på bloggdesignen. Är inte riktigt nöjd än. Vill ha den lite mer personlig. Och nu när jag vet hur man gör så är det bara att köra på! Kommer nog att ändra utseende lite titt som tätt nu ett tag framöver för att känna efter vad som känns bäst.

Men till det viktigaste. Vad tycker NI?

Lillasyster, jag förväntar mig att du säger vad du tycker om mitt första försök. Designproffs som du är.

Puss

Olika tankesätt

Idag hittade jag skillnaden mellan mitt och Josefines tankesätt.

J: Denice med C.
M: Det var ju lite... Speciellt!
J: Det var ju lite... Fult?

Josefine kallar det för olika ordval och menar på att jag menade samma som hon egentligen. Hm. Försvarsmekanism?

Men det här är ju ändå en av sakerna som gör Josefine till den hon är så att säga. Och det kan bli grymt roliga uttryck emellanåt. Idag var vi och handlade på universums minsta och mest trånga Eurospar. Det sammanfattade Josefine såhär:

 "Man går ju som ett jävla arsle mitt i röven på alla!" 
Josefine Lindbergh

Bra sammanfattning anser jag så den får äran att avsluta sista inlägget för idag.

Puss

Sammanfattning

Då ska jag försöka mig på en liten sammanfattning av veckan. Har inte haft något "fast" jobb denna veckan utan har fått jobba på olika barnehagar. Mycket bra erfarenhet men också väldigt slitsamt. Denna helgen var efterlängtad.

I måndags jobbade jag på zoo. Joo, det är faktiskt sant. Det var ett zoo. Eller i alla fall det närmaste man kan komma. Detta var ett zoo med små tvåbenta varelser som dreglar och bär blöja. Jag säger bara en sak. Det hade inte behövts någon personal på det där stället - ungarna fick ändå göra som dom ville! Ena stunden ligger någon ute i sandlådan i regnet utan ytterkläder och skor och sekunden efter så har ett gäng hittat till en soptunna och står och äter "mat" direkt från soporna. Panik! Tydligen inte. Det som förvånade mig mest var att ingen reagera på detta utan lät det vara som att det var fullkomligt normalt. Det är inte konstigt att vissa människor inte har något hyfs. Stackarns ungar...

På tisdagen bar det till min stora glädje av till en annan barnehage. Mer i stil med platserna som jag varit på tidigare så det gjorde mig inget att jag fick komma tillbaka och jobba där idag också. Onsdagen och torsdagen jobbade jag på min favorit. Samma som jag var på förra veckan och veckan innan det. Grym personal och schyssta ungar. Så det ska vara!

Det här var ett tråkigt inlägg alltså. Bara fakta. Och jobb. Usch.

Puss

Äntligen!

Shitshitshitshitshitshitshit - SHIT! Datorn liksom bara dog. Och detta var en vecka sedan. Jag har alltså varit utan dator i nästan en hel vecka! Men tro det eller ej. Det har faktiskt gått bra. Överraskande bra. Jag är stolt.

Har massor (och då menar jag verkligen massor) att skriva om nu. Så det kommer nog ploppa upp ett och annat lite halvt försenat inlägg sådär. Ska försöka hinna med det mesta ikväll mellan maten, chokladpuddingen, Idol och film. Hm.. Får nog ta och tänka igenom det här.

Puss

När Josefine är trött

Kom precis hem från en myskväll hos Malin och Jacqueline. Tack tjejer, ni vet hur det ska vara.



M: Åh! Josefine, kolla vad jag hittade!
J: Vadå?
M: En massa recept på cocktails.
J: Jaha. Jag trodde det var något intressant...

När Josefine inte är intresserad av sprit så vet man att man att hon är trött. Eller sjuk. Hon är faktiskt både trött och lite sjuk just nu. Du är förlåten för den här gången.

Puss

Förresten!

Fick vykort från kära mamsen idag med. Tack!


Underbara hemstad?

Saknar mamma, pappa, lillasyster och resten av mina nära och kära där hemma, men kan ju inte säga att jag längtar hem efter dom här bilderna direkt. Korten måste vara tagna för ett visst antal år sedan (se sparbankenflaggan). Detta är alltså beviset på att Gislaved verkligen står still.

Jaja. Till det positiva. Nu vet vi att postlådan fungerar!

Puss

Höst

Har nog upplevt mitt livs finaste höstdag idag. Vaknade av att solen sken in genom fönstret och när jag tittade ut fick jag se en klarblå himmel utan ett moln och på hus och vägar låg ett tunt lager glittrande frost. Bergen blir så tydliga i bakgrunden när vädret är så här. Underbart fint.

  

Svårt att få bra bilder med mobilen bara. Använd fantasin.

Ikväll är vi bjudna på middag till Malin och Jacqueline. Blir lite mys med film och gott efteråt med. Norges svar på kanelbullar bland annat. Ni har väl inte missat att det är kanelbullens dag idag?

Puss


Morgonklant

Att försöka konversera med mig på morgonen är i princip omöjligt. Jag har fullt upp med att kontrollera mig själv. Behöver ett visst antal minuter på mig att vakna ordentligt om man säger så. Idag var jag lite snabb med frukosten och det resulterade i det här


Skeden vek sig och kastade upp yoghurt över hela min hand.

Hur är detta ens möjligt?

Puss

När man tänker till

Har sprungit runt och letat efter våra paket idag. Utan vidare succé tyvärr. Tror att jag kommer starta en liten allasomhatarpostens"viharabsolutingetansvar"-klubb snart. Det strular ALLTID! Och det värsta är att man vet att man inte har ett skit att säga till om eftersom att det inte finns någon kunkurrens. Någon mer än jag som vill stoppa postens monopol?

Från en sak till en annan.


En hamburgare efter passet kanske?

Puss

Djurisk kärlek


Detta är ett LØVE.

Hur fint är inte det liksom?

Puss

yaiks...

Oj, vad jag har svårt att titta på när andra skämmer ut sig. Inte skämmer ut sig på roliga sätt utan på sätt som tyder på aningens för lite hjärnkapacitet. Sitter och tittar på Idol nu och en av mina favoriter sjöng precis.

Bagge: Jag accepterar att du sjunger lite falskt ibland. Men idag var det riktigt falskt. Det var till och med lika falskt som att Andreas har gula tänder.
Lars: Men det har han ju inte...

Lars - världens bästa röst, världens minsta hjärna.

Eller går han på nåt?

Puss

Gärna reklam, tack!

Vi väntar brev. Det är försenat - och det märks! Hade ingen aning om att det kunde vara så tråkigt med en tom brevlåda. Dag in och dag ut öppnar vi vårt postfack omringat av alla överfulla postfack endast för att mötas av ett eko. Tomt alltså. Vi har sett att folk lägger ut sin post för att dom inte vill ha den. Lägg den i vår låda istället så vi får bli lite glada!

Men vi fick ett litet hallelujahmoment idag efter jobbet då det faktiskt låg ett brev i vårt fack! Hurray, tänkte vi och öppnade snabbt, men enbart för att få reda på att det i själva verket var till vår granne... Det kunde väl åtminstone ha varit ett reklamblad från Europris så vi kunde behållt det utan att det skulle märkas. Nej då. Ett förseglat brev. Hoppas att det var en räkning. Hmpf.

Alla skrivglada får gärna be om vår adress och skriva ett par rader till oss. Gosh. Nu tror jag att jag vet varför mor- och farföräldrar tjatar för att man ska skicka vykort när man är utomlands. Jag ska härmed bli bättre på att skriva brev. Eller försöka i varje fall.

Räknas Norge som utomlands?

RSS 2.0