Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?

Nej, det är ingen vanlig dag för det är Lillasysters födelsedag! Hurra, hurra, hurra!

Idag fyller världens finaste lillasyster 20 år! Jag hatar att jag inte kan vara hemma och gratta henne. Men jag får göra mitt bästa och ge henne ett stort grattis här istället.
GRATTIS!


Med Andra Ord

"Som en frack. Fast djuret."

En utav många roliga förklaringar på olika ord under spelrundan "Med Andra Ord" igår kväll.



Rätt svar (är ju självklart): Pingvin

Gårkvällen

Haha! Kul att Dennis glömt att nämna att vi skulle tillbringa natten borta i Örebro. Det fick jag veta typ 5 minuter innan vi lämnade lägenheten.

"Men ska du inte ha med dig nya underkläder?"
"Va? Nya underkläder, varför skulle jag ha med det?"
"..."(tystnad)
"...eller vadå? Ska vi sova där borta eller?!"

Hans försvar blev, "Meh! Det trodde jag att du fattade!". Hm, joo... Nu ska jag helt enkelt börja ta för givet att vi ska sova över varje gång vi hälsar på någon.

Det blev hur som helst en jättetrevlig dag och kväll med supergod mat (som killarna lagade, medan vi tjejer satt och slappade i soffan - jag gillar det här med ombytta roller), intagande av alkoholhaltiga drycker och sällskapsspel. Grymt lyckad kväll.

Nu sitter vi och väntar på tåget som går 13.10. Det lär bli pizza ikväll...

Örebro

Om cirka en timme går tåget mot Örebro. Jag och Dennis ska dit och hälsa på en vän. Skriver när vi är hemma igen.

Progress

Sitter med en kopp varm choklad från min Dolce Gusto. Ni kommer kanske ihåg att jag önskade mig den här för ett tag sedan och jag fick den någon månad senare av min fina mamma i julklapp! Den är bäst.

Men det var inte min förtäring av diverse ting som jag tänkte ta upp i det här inlägget. Jag kom nämligen underfund med något mycket trevligt idag. Jag börjar äntligen trivas i Stockholm! Eller jaa, trivts har jag väl gjort innan också men det har inte riktigt känts som att jag verkligen bor här. Men nu har posten börjat hitta till rätt adress, jag har fått min första stockholmslön och jag börjar smälta in bland alla sönderstressade östermalmsbor på Hemköp. Och jag vet inte om det är för att det är fredag, men det känns förbaskat bra!

Finally Found Something


Möts enbart av telesvar och sura kunder. Inspiration noll. Söker desperat efter något på nätet som kan väcka någon slags känsla inom mig. Tack, Kate Bosworth.


Gamla Minnen


Klagomuren

Jag får be om ursäkt för klent uppdaterande (eller ja, dåligt är det ju inte om man jämför med hur det var för några veckor sedan..), men jag känner helt enkelt att jag inte har något intressant att skriva om. Surprise?

Som jag skrev för ett par dagar sedan så känner jag mig grå, och det var tydligen inte bara hårfärgen som det hängde på. Fan, jag skulle kunna jämföra mig med sånt där klägg som fiskas upp ur vasken när det blivit stopp. Äckligt, I know, men det var faktiskt det första jag kom på att jämföra mig själv med. Lika meningslös och grå känner jag mig just nu.

Vintern tycks aldrig ta slut och trots att solen ibland tittar fram så är kylan inte det minsta överkomlig! Jag är trött på att behöva se ut som en uppstoppad pingvin varje gång som jag går utanför dörren. Inspirationslöst, jo jag tackar!

Jag är dessutom trött på att saldot på mitt konto pekat stadigt nedåt i nästintill en 90 graders vinkel de senaste två månaderna. Mitt ekonomiska samvete mår inte bra av detta. Den 25 denna månad blir en helig dag för mig. Det är på fredag. Bara en dag kvar. Hade jag haft lust hade jag dessutom räknat ut timmar, minuter och sekunder. Men det har jag inte.

Sedan har vi då jobbet. Jag är redan trött på att leva som en robot. Upp klockan halv 8 varje dag, ta tunnelbanan halv 9 varje dag, lunch klockan 12 varje dag, hem klockan 5 varje dag och detta upprepas varje dag, varje vecka, varje månad... Gaaah! Jag är kanske inte passar för ett vanligt jobb. Ett jobb med rutiner. Det är tråkigt!

Varje är by the way är väldigt konstigt ord. Testa att säga det ett tag. Varje, varje varje...

Så, då har jag fått detta ur världen! Känns genast mycket bättre. Jag hoppas att ni mår bra!

En Kväll i Augusti

Jaa, men typ något sådant här nu. Det hade inte varit helt fel!
En altan, eftermiddagssol, ett glas rosé och ett gäng glada vänner.

Haha! Gillar sladdlösningen i bakgrunden dessutom!

Wish me good luck

Nej, helt ärligt. Nu får det vara slut på allt godisätande! Från och med idag så är det helggodis (det räcker inte med bara lördagsgodis) och bara helggodis som gäller!

Jag inviger härmed mitt godisstopp med varm banan med choklad och vaniljglass...

Nina och Jag

Ikväll är det jag och Nina. Det kan gå hur som helst...

Två timmar senare...

En mindre smickrande bild kanske, men det är bara håret ni ska lägga märke till.
Ingen utväxt kvar där inte!

Bästa sättet att vakna

Vaknade till en klarblå himmel och en sol som strålar rakt in i lägenheten. Omöjligt att ligga kvar!

Nu sticker jag iväg för att slinga och klippa håret!

Add Some Color


En färgsplash från Motel

Thank God it's Friday!

Sitter och dricker ramlösa ur vinglas, i morgonrock och med tända ljus. Allt för att fira att helgen har börjat.

Happy friday!

App.

Sjukt bra! Fatta hur mycket jag kommer att kunna blogga!


När jag väl har skaffat telefonen vill säga...

Burlesque


Aningens förutsägbar kanske, men vad sjutton gör det? Aguilera är grym!


SOMMAR

Jag spricker snart av längtan

Helge Skoog har humor

- Den här vandrade pinnen är importerad från Kina.

- Men om den är från Kina, är det inte en INvandrande pinne då?


Fruktansvärt roligt!
"Halv Åtta Hos Mig"

White


Ytterligare två saker till önskelistan

Det var alldeles för längesedan


Vet ni vad det bästa är? Leksaker från... Haha! Nej, det är att bästaste Liza flyttar upp till Stockholm i mars!
Wie!


Onsdag

Ååh, bli helg NU tack!


SUPPER

Dennis fick sluta tidigt igår och överraskade mig med blommor. Blev så glad! Vi gick sedan till Scandic Anglais där jag drack ett par sliskiga drinkar och Dennis öl.  

Efter jobbet idag ska vi till Supper (där Dennis jobbar) och äta middag eftersom att vi inte hann med någon mat igår. Fan, vad tiden går sakta när man ser fram emot något...


En släng av sommar

Hade Hoffmaestro i öronen på väg till jobbet idag. Det spelade ingen roll att snön föll runt omkring mig, jag var någon helt annanstans...


Halmstad. Sommar. Uteservering.


KÖPSTOPP!

I och med resan till Thailand och flytten till Stockholm så har det inte kommit in några pengar på ett tag. Detta innebär för mig ett strängt köpstopp! Jag följer nämligen ett stenhårt schema vad gäller min ekonomi - om inga pengar kommer in så åker heller inga pengar ut. PUNKT. Och skulle det vara så att jag behöver "låna" pengar från mitt sparkonto till räkningar eller hyra så måste dessa betalas tillbaka innan jag får köpa något. Världens bästa sätt att spara, däremot blir det tråkigt i shoppingkassan (men i det långa loppet så kan det bli desto roligare i t.ex. resekassan).

Så, ett bra tips till alla er som har svårt att spara! Men det krävs lite balls för att klara av det.

Best of You



Sa jag förresten att jag ska på Foo Fighters i Köpenhamn i slutet av Juni?


Alla Hjärtans Dag

Glad Alla Hjärtans Dag!

Dennis jobbar ikväll så jag får tillbringa kvällen ensam, men för alla er andra så hoppas jag att det regnar rosor över er!

Söndag = Solsidan

Jag och älskling kom precis hem från en runda på stan. Fick plötsligt för mig att det var lördag då vi fick trängas med folk ute i butikerna. Lite skillnad mot Halmstad där det blåser ökenbollar på de ödsliga gatorna på söndagar...

Hur som helst så försöker vi ta vara på den enda hela dagen som vi har tillsammans den här veckan. Det är svårt att få ihop det när den ena jobbar dag och den andra kväll och helger. Men det går! Nu blir det fläskfilé med klyftpotatis och "Solsidan".


Borrowed Granny's Panties

Bild lånad från Shecity

Älskar färgerna. Älskar mängden hud. Älskar cat-brillorna. Älskar naglarna.
Jag älskar ALLT med den här stylingen!

(trodde aldrig att jag skulle säga att jag älskar ett par mormorstrosor, men det funkar faktiskt)

Strawberry Blonde

Jag MÅSTE göra något åt mitt hååår. De slitna och torra topparna från Thailands sol och bad är kvar och utväxten slukar just nu mina tidigare solblekta slingor. Jag känner mig grå. Och jag har inte planerat på att bli pensionär ännu...

Har funderat på att kanske prova på något nytt. Jag vågade ju trots allt ta steget och bli brunett förra vintern så varför inte? Denna gånger är jag inne på att bli rödblond eller njaa, typ persika. Alltså en väldigt mesig röd färg, urtvättad så att säga. Har även funderat på att fylla ut mitt hår lite. Har alltid varit emot hårförlängning/förtjockning då jag har sett så fruktansvärt dåliga resultat tidigare. Men, provar man inte så kan man aldrig veta!

Jag tänkte boka klipptid nu till veckan hade jag tänkt. Men då blir det bara att slipa lite på topparna och att färga utväxten. Lite längre fram emot sommaren får vi se om jag vågar mig på något annat. Rött hår är ju himla fräscht till brännan!

Först ut är två tjusiga från kära Halmstad
Bild lånad från Shecity
Bild lånad från Noscarlett
Och så avslutar vi med Sienna Miller
Källa Google

Kom att tänka på en sak

I förrgår ställde jag undan mina vinterstövlar.
Igår plockade jag fram mina converse.
Idag snöar det.

Ett hån från ovan?

Never put on a fake smile...


...because anyone can tell.

Gammal bild i brist på annat. Fredag idag allihop! Yahoo!

Nu är det jul igen

Stockholm (och tydligen stora delar av Sverige) drabbades igår av snökaos, vilket har fortsatt under hela natten och verkar inte ha några planer på att sluta än på ett tag. De tidigare torra gatorna som pekade stadigt mot vår är återigen snöfyllda.

VAD I HEL-...?!

Ja, jag vill åka på skidsemester men snön i vardagen hade jag gärna sluppit.

Låt oss hoppas att detta blir ett kort och ensamt bakslag.

SKINNJACKAN

Jag lyckades få tag på skinnjackan från Elin Klings kollektion för H&M i storlek 36 och var överlycklig. Men nu har jag kommit på att den kanske inte riktigt passar mig ändå. Så jag tänkte att jag skulle fråga om någon här är intresserad av att köpa den innan den åker tillbaka till butik på lördag? Let me know genom att skriva i kommentarsfältet!

Jag vill...

Jag vill stå högst upp på ett snöfyllt berg med solen i ögonen och vinden i nacken. Jag vill luta mig lite fram och låta brädan under mina fötter föra mig genom vitt puder ända tills marken blir plan. Jag vill sitta i en stuga gjord av trä med ömma fötter och med en kopp varm choklad i min hand. Jag vill smyga omkring med häng ner till knäna i mitt svettiga underställ. Jag vill äta varmkorv ur en termos, knapra mer kexchoklad än jag vanligtvs gör under ett helt år, vara konstant fuktig om rumpan och sjunga låtar av Good Charlotte högt i liften...


...och så vill jag ha sommar också.

Läskigt

Någon mer än jag som tycker sig se vissa likheter mellan dessa bilder?
Skrämmande

Igen och igen

Från jordnära naturbeige till skrikig neonrosa. Från fräckt skinn till mjukt virkat. Höga klackar och tilltalande accessoarer. H&M satsar verkligen stort i vår och sommar! Jag blir bara mer och mer imponerad desto fler bilder jag stöter på. Ta er en enkel titt på google och njut.


JA TACK!

Äntligen har även budgetkedjorna vågat köra på transparent material till vårens klackar! Dessa underbaringar med plast runt ankeln får gärna pryda mina fötter om ett par månader.
Tiamo, 699 :-

Teleperkos-molia-pekasi!

Jag bara älskar den här reklamen! Springer till tv:n varje gång den kommer, vrider upp ljudet och sitter och skrattar åt den i en kvart efteråt.
Who speaks swedish anyway? Heh. Swedes...

Conscious Collection

Precis som förra årets "Garden Collection" så väljer H&M att även detta år släppa en kollektion som är gjord av enbart återvunnet material. Och de gör det bra också.


Är det bara jag som suktar efter sol och bara (givetvis bruna) ben?

"Today is the First Day of the Rest of Your Life"

Men va? Tittade vad jag hittade! Hade ingen aning om att den här presentationen fanns, och har heller inget minne av att jag skrivit den. Haha!


Har ni sett detta innan?

RSS 2.0