First Day at Work

Första dagen på H&M idag!
På avdelningen för underkläder, badkläder, sovkläder och strumpor/strumpbyxor hittar ni mig.

Chanel

Precis som resten av modesverige är jag helt hooked på dessa esparilles från Chanel. I och med att de inte går att få tag på online har jag bett lillasyster att kolla efter dem i Bangkok innan hon åker hem från Thailand. Jag håller tummarna för att de ska finnas i Chanelbutiken i Siam Paragon. 

Skruttis

Lilla skrutt får bo hos Linda i helgen. Dennis är i London och jag ska till Göteborg för att fira finaste Nanna! Det förvånar mig fortfarande hur fäst jag är vid vårt monster. Jag saknar honom redan! ♥

Avskedsfika

Den officiella avskedsfikan som infaller varje gång någon bestämmer sig för att fortsätta sin karriär utanför Oriflame ägde rum i tisdags. Denna gången var det mig som man skålade i champagne för. Det är helt sjukt, men 15 veckor på Oriflame har snarare känts som 15 år. Jag känner mig väl hemma på kontoret och arbetsuppgifterna betas av som om jag aldrig gjort med något annat. Men nu är det dags för nya utmaningar! På tisdag är jag plötsligt anställd och arbetar för lön. Ja, jisses...
 
 

Hatten av (på) för H&M

Äntligen har jag införskaffat en huvudbonad i annan form än en mössa. Tack, H&M!

Tender Care Protecting Balm

Under mina 15 veckor på Oriflame har jag funnit mig en hel del favoriter i sortimentet av produkter. Min absoluta favorit tänkte jag dela med mig av till er.
 
Tender Care är en av de allra första produkterna som gjordes i företaget och som är så uppskattad att det har fått en hedersplats i Oriflames portfolio. Produkten är en universalvårdande creme som vårdar och återfuktar torra områden så som läppar, nagelband, armbågar, m.m. Nu finns den dessutom i flera olika färger och dofter. Min favorit ser ni ovan, Cherry.

Big News no. 2

Så kände jag att det var dags att avslöja nästa stora nyhet i mitt liv, nämligen att RENOVERINGEN blir av! Heja! Renoveringsansökan är beviljad av förvaltaren, lånet från banken är så gott som klart och imorgon kommer byggfirman hit en andra gång för att ge sin slutgiltiga offert. Köket är dessutom färdigritat hos IKEA och redo att beställas beroende på när det finns tid för byggarna att sätta igång.
 
Inspirationen står Petra för med sin fantastiska lägenhet (se bild). Vi kanske inte har riktigt samma förutsättningar men bra kommer det att bli! Det är jag helt säker på.
 
 
 

Let it shine!

Jag har funnit mig en ny favorit till håret. Sparkle Explosion Shine Spray från URBAN by Björn Axén är precis som namnet indikerar en riktigt glansbomb! Den gör dessutom att färgen ser fräschare ut OCH den luktar helt fantastiskt. Spring och köp!

Farewell AW

Och det första jag gör är att bryta mitt löfte om att publicera ett inlägg om dagen. Jag antar att ni börjar bli vana.
 
Denna vecka har varit busy både på hemmaplan och på praktiken så därav min frånvaro här. Det närmar sig slutet av min tid på Oriflame och jag märker nu hur mycket jag faktiskt har hunnit påbörja under mina veckor där. Projekt som nu ska avslutas eller lämnas över till nästa person. Blandade känslor.
 
Igår hade jag och en av mina närmsta kollegor på Oriflame (som har sin sista dag nu på tisdag) vår Hejdå-AW. Det blev en trevlig kväll med de fantastiska människor som jag har lärt känna på företaget. Känns sorgligt att behöva lämna detta fantasktiska gäng. En vecka har jag kvar. Får passa på att ta vara på den och det goda sällskapet.

Happy Birthday

Grattis till mig på 24års dagen! Nu sticker Älskling och jag ut för att fira. God mat och trevlig dryck står på schemat. Tisdagslyx utöver det vanliga!

1000 saker

Precis som rubriken säger så har jag tusen saker att göra både på och utanför praktiken just nu. Det är fullt ös och jag trivs bra med det. Känns som att man är hinner med dubbelt så mycket per dag mot vad man gör när man är ledig. Dock är det svårt att få tid över till bloggen, men jag ska försöka att få till åtminstone ett inlägg om dagen så att ni känner er lagom underhållna.
 
Håll tummarna för mig.

Jennie-Ellen

Jag har länge beklagat mig över det begränsade och tråkiga skoutbud som vi har i Sverige. Nu väntar jag med spänning på att skodesignern Jennie-Ellen ska släppa sitt egna märke med samma namn. Det ser mer än lovande ut.

The big news

Äntligen kan jag avslöja den största nyheten som hänt i mitt liv på senaste. Jag har nämligen fått jobb. Och inte vilket jobb som helst utan något som jag bara kunnat drömma om tidigare. Men så plötsligt, fem intervjuer senare så var det mitt. Bara sådär. Jag lämnar Oriflame men sorg i hjärtat men med flaggan i topp. Jag känner på mig att bara under den korta period som jag varit där så har jag skaffat vänner för livet. Och dessutom, så ligger min nya arbetsgivare bara 50 meter längre upp på gatan. Den 30 april gör jag min första dag som inköpsassistent på...
 
 
 

The Style Bible

Jag hittade denna fantastiska lista hos shoppingandfashion.se och kände att jag ville posta den jag med. Den är ursprungligen från CHIC och listar de 50 bästa stylingtipsen. Läs och inspireras!
 
1. Använd plaggen på nya sätt
En kjol blir klänning, en scarf blir ett skärp och en framåtknäppt klänning blir en tunn kappa. Pröva dig fram!
 
2. Återvinn dina smycken
Vira ditt halsband runt handleden eller låt din brosch bli ett snyggt hänge på ett halsband.
 
3. Lär dig din stretch
T-shirts som förvandlas till tält är inte kul. Tricket för att ett bomullsplagg inte ska balla ur är att det innehåller minst 2 % stretch.
 
4. Uppgradera dina knappar
Knapparna avslöjar när du köpte ditt plagg. Trenduppdatera dina knappar efter säsong, både billigt och enkelt!
 
5. Maskulint
Snegla på herravdelningen efter de snyggaste plaggen. Passformen är mer lös och ledig och det är här du hittar de snyggaste stickade tröjorna.
6. Smycka klockan
Klockan bör helst få accessoarkompisar i form av en mängd snygga armband. Enkel och effektig stylingdetalj!
 
7. Klackrätt
För höga klackar på favoritskorna? Du vet väl att din skomakare kan kapa klacken upp till en centimeter?
8. Halsband, halsband, halsband
Visst har du en hög favoriter du med? Bär dem gärnasamtidigt, det är både snyggt och trendigt.
 
9. Satsa på accessoarer
Om plånboken inte tillåter dig att gå bananas i designerbutiken så kanske det är i accessoarhyllan du ska rota. Rätt smycke får din look att se mycket exklusivare ut.
 
10. Fräscha upp
Med ludd, noppor, lösa trådar och annat otyg på plaggen åker stilfaktorn raskt neråt. Klädroller, noppmaskin och lite snabb omvårdnad är lösningen.
11. Maxa ytterplagget
Under de kalla månaderna kvittar det rätt mycket hur du är klädd under ytterkläderna. En statementkappa gör att du inte behöver tänka så mycket på din outfit i övrigt. Den blir stylingnyckeln till en snygg helhet under en säsong då vi behöver bära varma kängor, bekväma jeans och stickade tröjor.
 
12. Din egna lookbook
Tappa aldrig stilen! Fixa din egen lookbook genom att fota dig själv då du är som snyggast så kan du gå tillbaka och hämta inspiration på de tröttaste dagarna.
 
13. Bort med lukten
Skor som börjat lukta skunk behöver en rengöring. Massera in schampot från denna lilla burk och låt torka. Efteråt är dina skor fräscha och luktar tuggummi. Hur bra?!
 
14. Trolla med behån
Röd behå under vit skjorta? JA, vi lovar! Den färg som syns minst under din vita blus är faktiskt röd.
15. Lagra på
Jobba med lager på lager. Skinnjacka plus pälsväst blir lika varm som en kappa, en lång blus under en kort kofta ger en snygg kontrast och en vid byxa under en kort klänning är ett kul sätt att få till lite variation.
 
16. Rätt behå
75% av alla kvinnor har fel storlek på behån visar en undersökning som Calvin Klein gjort. Våga fråga om hjälp när du provar behå.
 
17. Mönsterkoll
Sugen på mönstrat? Håll dig till färger som går ton i ton, som rosa/rött/orange. Och med en mörk bakgrund får du en slankare silhuett.
 
18. Runda neråt i denim
Ta alltid en storlek mindre i jeans än de som passar dig i provrummet eftersom de töjer sig.
19. Rensa ofta
Kolla igenom garderoben och rannsaka dig själv. Det du inte har använt det senaste året kommer väl knappast komma till användning igen? Sälj, byt, donera och uppdatera dina plagg.
 
20. Fynda begagnat
Unika stylingkombinationer får du med något enstaka second hand-plagg. På så vis kan du mixa olika tidsepoker och nytt med gammalt för spännande stilmöten. Så gör proffsen!
 
21. Trotsa färgreglerna
Vem säger att rosa och rött skär sig? Eller att marinblått och brunt är fult? Otippade färgkombinationer är kul.
22. Djuriskt
Äg minst en djurmönstrad accessoar. Det är ett ständigt återkommande mönster!
 
23. Foträtt
Inte ens de värsta high heel-fashionistorna klarar av en hel dag i klackar. Bär alltid med dig ett par ballerinor i väskan som du kan svida om till då fötterna börjar ge upp.
 
24. Skoskav no more!
Husmorsknep: fukta en nylonstrumpa med blomspruta och stoppa sedan ner foten med strumpan i skorna för att "gå in dem".
25. LBD (little black dress)
Ända sedan Coco Chanel införde den 1926 har den lilla svarta hållit sig modern. En perfekt bas i klädväg som du kan klä upp eller ned med olika accessoarer. Laborera med olika skärp och bälten för  roliga stylingalternativ. Och testa att bära den med en kortärmad, färgglad tröja ovanpå!
 
26. Häng upp!
Skrynkliga plagg på resan? Häng upp dem i duschen och låt ångan göra jobbet.
27. Vårda dina skor
Få saker kan förstöra en i övrigt prydlig look som ett par ovårdadre skor. Klacka om, sula och polera hos närmsta skomakare. Ta med dig flera par skor och försök få mängdrabatt.
 
28. Glad fot
Gelékuddar som inlägg i högklackade skor är en fantastiskt bekväm uppfinning. Finns i alla möjliga former: för trampdynan, tårna, hälen och så vidare.
 
29. Strass en vanlig tisdag
Ett sofistikerat stylingtips är att bära festliga smycken vid "fel" tillfällen, som till jeans, sneakers och T-shirt en vanlig tisdag.
 
30. Färgfest x 3
Färg är uppiggande och ett enkelt stylingknep när fantasin tryter. Du kan bära vilken färg som helst, det gäller bara att hitta rätt nyans som passar din hudton och hårfärg. Och håll dig till max tre färger åt gången, det är en generell stylingregel.
31. Färre men värre
Välj alltid det större smycket, det ger så mycket gratis till en coolare look.
 
32. Kavla upp
Du är ingen galge och därför ska du inte heller bara hänga på dig dina plagg. Kkavla upp ärmarna på din jacka, vik in kragen på din blus, stoppa in tröjan i midjan och så vidare.
 
33. Bygg basen
Topp 5 i basgarderoben är:

1. Collegetröja
2. Vitt linne
3. Svarta stövletter
4. Skinnjacka
5. Mellanblå jeans

Allt på bilden är från H&M
 
34. Rödvinsknepet
Låt inte en förlupen rödvinsdroppe förstöra ett plagg. Häll salt på rödvinsfläcken och vaska upp i kallt vatten. Du kan behöva låta plagget ligga ett tag men har du tålamod så kommer fläcken sakta att lösa upp sig.
 
35. Ankelboots
På jobbet, på promenaden, på dejten, på festen... Ja, egentligen till alla tänkbara tillfällen är ankelbootsen bäst. Satsa på att ha minst ett par hemma!
36. Fårskötsel
Vårda din ulltröja och den kan hänga med dig för resten av livet:
  • Ull kan inte tvättas i maskin, den krymper flera storlekar då. Handtvätta och plantorka är regeln.
  • Vädra din tröja på en galge på balkongen eller i fönstret.
  • Pälsänglar älskar naturmaterial, så förvara din ulltröja vikt i låda istället för i garderoben.
37. Fettfläck bort!
1. Lägg ditt plagg på en strykbräda.
2. Lägg hushållspapper på fläcken.
3. Stryk försiktigt på fläcken på mellanhög värme och se hur hushållpappret suger upp fettet.
 
38. Tänk till
Köp aldrig ett REA-plagg såvida du inte älskar det. Det spelar ingen roll hur bra pris det är om kläderna inte blir använda.
39. Volymbalans
Välj plagg med volym upptill ELLER nertill. Att ha volym både uppe och nere klarar inte ens catwalkmodeller av.
 
40. Bygg stilen underifrån
En snygg styling börjar med plaggen som inte syns. De härligt kroppsformande underkläderna med "kläm in och pusha upp"-effekt, finns numera i varje underklädesesbutik. De gör verkligen skillnad!
 
41. Bryt stilmönster
Väljer du alltid samma typer av plagg? Testa nya färger och former, och sådant som ligger utanför din stilradar. Även om du inte kommer längre än till provrummet så har du öppnat upp dina sinnen för nyheter.
 
42. Förläng
Pumps i en neutral beige färg är klassiska, passar till det mesta, och ger dessutom en illusion av att du har längre ben.
43. Vardagspaljett
Glamma till vardagen och bär dina festplagg till stickat, jeans eller skinn. En paljettkjol till en stickad tröja kan bli hur snyggt som helst.
 
44. Stylingakuten
Skaffa ditt egna säkerhetskit för de där extra jobbiga tillfällena:
  • Dubbelhäftande tejp – till fållar som släpper och som alternativ till roller.
  • Säkerhetsnålar – för spruckna sömmar.
  • Nål och tråd – du vet aldrig när en knapp ramlar av.
45. Wow-faktorn
Addera en överraskande kontrast, som ett neonfärgat skärp till en ormskinnsbyxa eller en blommig blus till en rutig kjol.
 
46. Markera midjan
En kombo med blus instoppad i kjol, ett skärp som tydlig markör eller ett vackert insvängt klänningsliv: variationsmöjligheterna är många och de allra flesta kroppsformer smickras av att du lägger fokus på midjan.
47. Byx-trolla
Välj byxlängd med omsorg och skapa visuellt längre spiror. Ett par ankelkorta byxor förlänger benen medan ett par långa byxor som korvar sig nertill förkortar dem.
 
48. Lär dig din materiallära
Håll koll på materialen och gör rätt köp. Ull håller formen men kan klia, bomull tappar lätt färgen, akryl noppar, cupro är skrynkelfritt och polyester är inget för svettiga.
 
49. Skräddaren, din nya bästis
Låt en skräddare sy om dina vintageplagg, lägga upp byxor, ta ut klänningar och så vidare. Det är inte så dyrt som du tror.
50. Bär en storlek större
Undrat varför modeller alltid bär upp kläderna snyggare än vanliga människor? Det hänger på storleken! Pröva att gå upp en storlek större än vad du är, då faller plaggen bättre.

Shortsuit

Helvit shortsuit från Gina Tricot. Finns även i svart och rött.
Jag vill ha alla färger.

Strawberry/Peach

Jag är i stort behov av att besöka frisören. Topparna ska trimmas, utväxten ska slingas och...? Det är frågan. Har varit sugen på strawberry blonde i över ett år nu men har fortfarande inte vågat ta steget. Kanske blir det denna gång, kanske inte...

23:11 Jag borde sova

Så trött så jag ser suddigt. Vart tar dagarna och kvällarna vägen? Plösligt är klockan elva och jag har fortfarande inte hunnit göra mat till jobbet imorgon. Jag måste ju sova! Och så sitter jag och bloggar istället för att göra något av det som jag ska. Hehe. Disiplin!

H&M Conscious Collection

Fick hem ett paket med produkterna ovan från H&M idag. HERRE, vilka plagg! Helt fantastiska alla tre. Och framställda av hållbara material dessutom. Älskart! ♥
 

En vecka ifrån tjugofyra

Nyss var det jul och nu är det plötsligt en vecka kvar till min födelsedag. Tjugofyra. Herregud, nästan halvvägs till 50. Men ingen åldersnoja här inte! Det här året har börjat så bra så det kan ingen ålder förstöra. Nej, 24 borde ta plats bland mina lyckonummer.

The New Icons

 
Den perfekta skinnjackan kommer in på H&M inom kort.
Behovet av denna går före allt annat på önskelistan just nu. Oh yes, I desperately need you.

I signed the paper

Idag skrev jag under min framtid. Hela fem olika papper som styrker det hela. Nu är det officiellt. Inget hokus pokus eller lurendrejeri. Förhoppningsvis så drömmer jag inte heller.
 
Jag är så lycklig!

Hög på Livet

Blev påmind av finaste Nina i helgen att jag inte uppdaterat bloggen på ett tag. Det hade hon väldigt rätt i och jag fick lite dåligt samvete för er trogna rackare som faktiskt fortfarande kikar in här då och då.
 
Låt oss säga att jag blev lite upptagen med Livet. Och SÅ mycket som har hänt sedan sist! Herregud, det hade blivit en hel bok om jag skulle försöka få ner det i text. Jag kommer därav inte berätta så mycket just nu, utan kanske droppa en och annan nyhet längs vägen istället. Det är nästan så att jag själv tycker att det är lite spännande! Hoho.

RSS 2.0