I'm going back

Nu är tiden bokad! Den tolfte april påbörjar jag min resa tillbaka till blondin. Spännande.


Ska försöka undvika utväxt och slitna toppar...


Bloggtorka

Ni har säkerligen redan lagt märke till att bloggningen inte är på topp. Det händer alldeles för mycket runt omkring just nu. Flytten, letandet efter lägenhet, ingen dusch... Tämligen ansträngande och tidskrävande. Men jag hoppas på att få allt det där ur världen snart. Fram tills dess: Tålamod.  

Kan passa på att förvarna inför helgen också. Redan imorgon börjar det, då vi öppnar uteserveringen. Påsk, långhelg, partysugna människor... Ja, ni förstår vad detta innebär för mig som servitris. En jäkla massa dricks! Och jobb såklart. Bloggen får vila.


På Bulls förra påsken.
Den traditionella festen efter Äggaspelen.


Showertrouble

Tänkte dra mig bortåt gymmet och försöka tigga till mig lite duschtid. Frågan är om man ska vara ärlig och säga som det är:

"Hejsan. Jag har ingen dusch hemma så tänkte höra om jag kan låna en här."

Eeh, okej?

Eller om man ska dra en annan variant:

"Jag tänkte sola lite. Har man tillgång till dusch efter?"

Med risk för att framstå som en blivande Donatella Versace, då man dyker in var och varannan dag för lite solning.

Vi får väl se...

Cirkus

Tiden springer ifrån mig! Har haft fullt upp med allt. Lördagens utgång var minst sagt crazy. En shot blev två, som blev tre som blev... tio? Minst. Och detta resulterade självfallet i att gårdagens bakfylla blev tio gånger värre och höll i sig en sisådär tio gånger längre än en vanliglitedunkihuvudetsegikroppenochskakis-bakfylla. Bloggandet har blivit lite lidande för detta och jag ber om ursäkt.

Flytten har tagit mig mycket längre tid än vad jag räknat med. Tänk så mycket skit man samlar på sig! Har fortfarande ett lass kvar att hämta. Och så städning med såklart. 



Ändrade planer

Jag jobbar inte längre på imorgon! Fick ett uppdrag av chefen som jag var tvungen att ta. Ska köra till Malmö för att hämta en gemensam vän. Sedan blir det utgång!

Skönt att man har ett så varierande jobb.

Mitt tillfälliga hem

På söndag lämnar jag Halmstad City för ett tag och flyttar ut till Frösakull. Det hade inte varit några större problem om det inte varit så att vi bygger om, vilket har resulterat i att vi inte har någon dusch. Som tur är har det precis öppnat ett gym sju minuter från min nya utgångspunkt så förhoppningsvis går problemet att lösa. Annars får jag lukta skunk i en sisådär fyra veckor. Helt enkelt.


Stugan framifrån. Vi har vanligtvis inte toalett och handfat på utsidan.
Det är ett tillfälligt resultat av ombyggnaden.


Hallen...


Badrum?


Vardagsrum aka avlastningszon


Vardagsrummet ur en annan vinkel, nytt sovrum bakom dörren



Köket - så gott som färdigt


Altanen får agera soptipp


Lycka!

Ni får ursäkta kommande svordom, men att den här används i positivt syfte borde milda mitt grovt ovårdade språk. 


JÄVLAR, VILKET VÄDER VI HAR!



Kan ni förstå att jag kan gå i en tunn hålstickad tröja utomhus utan att frysa? Kan ni förstå att jag mer än gärna tar cykeln när jag är ute på ärenden? Och kan ni förstå att jag var tvungen att sätta på AC:n i bilen när jag körde ut till stugan?! 

Idag känns det som att sommaren är nära!


Back to Blonde

Jag är himla trött på min dassiga mesbruna hårfärg nu. Funderar på att låta den försvinna tillsammans med vintern och låta mitt blonda, somriga hår göra en comeback. Det måste helt klart ske en förändring snarast!


Återbesök

Jag är nästan helt frisk! SÅ skönt att höra. Det här med ögonen har inte varit någon höjdare. Men nu så är jag på god väg att bli återställd. Jiihoo!


Juldagen 2008


Anmäld

Jag ansökte precis om en plats på högskolan i Borås till hösten. Samma utbildning som jag sökte, blev antagen och tackade nej till förra året. Frågan är om jag verkligen vill plugga. Det fattiga studentlivet lockar inte direkt. Och Borås? Naa...


Ingen rubrik

Jag tvättar och flyttpackar som en tok. Får se om jag hinner med någon bloggning innan jobbet ikväll.

Första vårtecknet


Uteserveringen är på väg att ta form. Någon mer än jag som får summerfeelings?


Första delen av dagen

Jag har cruisat fram mellan stolar, bord och gäster med ett berg av tallrikar på min arm som är på håret att knäckas som en tandpetare på grund av tyngden. Jag har utmanat ödet flera gånger om genom att bära ner löjligt överfulla brickor med glas, kaffemuggar och tomma flaskor från övervåningen - enbart för att slippa gå två gånger. Jag har hatat alla lite i smyg som lämnat mer än två pizzakanter och en klick mos för att det försvårar byggandet av tallrikarna när jag dukar av. Jag har tjuvlyssnat på flera intressanta samtal under tiden som jag, till sällskapets förtjusning då de hellre vill få plats med kaffekopparna, gjort deras bord fritt från tallrikar. Vad de inte vet är att det inte bara är tallrikarna som lämnar bordet utan även lite saftigt skvaller. Jag har svettats som en gris då jag sprungit fram och tillbaka mellan disk och restaurang, ut med tallrikar, in med glas - och allt med ett leende på läpparna förstås.

Detta sker mellan cirka halv tolv till lite över två. Två och en halv timme känns som åtta. En vanlig lunch på Bulls helt enkelt. Ur servitrisens perspektiv.

Snabb uppdatering

Nu sticker jag till jobbet! Tallriksplock fram till tre. Kanske hinner slänga in ett inlägg i pausen fram till halv fem då jag börjar igen, annars hörs vi i natt.


Vädret är riktigt tråkigt idag. Molnigt, grått och regnet hänger i luften. Bjuder på en bild från Thailand, den får i alla fall mig på andra tankar. Ååh, som jag längtar efter sol och värme!


Mer än nöjd.


I've been watching you

Ni kanske redan har listat ut det men den lilla orangea rutan till vänster visar vilka städer ni läsare kommer ifrån.

Statistik



Över dubbelt så många sidvisningar som unika besökare. Ni få som läser min blogg ligger verkligen i!

Fortsätt så :)


NOOOOOOOOOO!

Jag glömde att låna en mjölk från jobbet innan jag gick! Torra flingor till frukost imorgon. Skit också...

Work it

Här har jag gått och tänkt på bloggen hela dagen och så när jag väl har tid att sitta ner och skriva så är huvudet tomt! Är det inte typiskt?

Dagens dåliga bloggande beror kort och gott på jobb. Har fått en grym arbetsvecka med många timmars jobb. Dubbelpass idag och imorgon, kväll onsdag-torsdag, dubbelpass igen på fredag, dagspass på lördag och så avslutas veckan lite fint med ett stand by-pass på söndag. Med en veckas ledighet (läs: påtvingad sjukskrivning) är det här precis vad jag behöver! Money, I say.

Nehepp! Hjärnan verkar inte komma igång överhuvudtaget, så jag tror att jag lägger ner bloggningen för ikväll. Får ta igen det på onsdag då jag har en hel förmiddag att lägga på bloggen. Håll ut.


Rekord?

Kan ni tänka er! Hela FEM inlägg på bara EN dag. Det betyder ju praktiskt taget att jag inte behöver blogga något mer på hela veckan.

Och att jag inte har haft ett piss att göra idag.

Söndag.

Japp.


Kollar igenom gamla bilder...


...och insåg just att jag borde vara himla glad över att inte ha 42 i skostorlek!


I DARE YOU

Okej, alla iphone-ägare därute! Nu råkar det vara så att jag tydligen är bäst på de flesta iphone-applikationer i form av spel. Mitt senaste projekt har varit iDragPaper, där man ska rulla ut en toalettrulle så fort som möjligt.
Dare to try to beat me?


Slutsats än så länge: är ni någonsin i behov av någon som är bäst på att rulla toarulle (kan gälla fall som att täcka din rektors hus med skitpapper innan han kommer hem till exempel) - you know who to call.

K A O S

Vardagsrummet står i kaos. Nästa vecka flyttar jag ut och det slog mig plötsligt att nästa vecka faktiskt börjar redan i morgon. Så jag började riva lite smått...

Sökandet efter lägenhet är fortfarande inte avklarat så jag flyttar ut till stugan i ett par veckor.

Ett avsked

Solen skiner och gatorna är nästintill snöfria. I morgon börjar vi bygga upp uteserveringen. Det känns som att det är dags att ta farväl av vintern och vänta in vår och sommar.


Hej då tjocka tröjor, halsduk och pälsmössa!


Testing, testing

Jag provar en liten grej...


Frågan är om man har gjort ett bra jobb...


...när man får en sådan här av gästerna då de ätit klart?


Jag är tillbaka!

Herregud. Försov mig något så grymt i morse. Skulle börjat jobba halv tolv, vaknade en minut i tolv. Panik. Men det gick relativt bra ändå. Sprang till jobbet med rufsigt hår och byxorna hängandes i knävecken. Inga problem.

Jag är bara glad över att ha börjat jobba igen.

En liten utgång

Jag och Nanna är på gång till Thimmi för mat och lite dricka. Blir möjligtvis en sväng på stan senare. Det är inte lätt att se fin ut med detta öga, men jag försöker helt enkelt intala mig att jag bär upp det bra. Det klär mig.

Jag blir lite knäpp

Ytterligare ett besök hos en läkare och ytterligare en diagnos. Det är inte inflammation, inte infektion, inte klamydia och inte någon bakterie. Allergi är också uteslutet. Nu har jag virus i mitt öga. Och då tycker jag att det är jättebra att man får en salva som INTE ska användas mot virus...


...Eller?


Nödfallet har nu inträffat

Alla dessa läkarbesök har gjort mig fattig. Igår fick skokartongen med min "rörendastvidnödfallsdricks" fylla på slösakontot. Suck.


K-special bör intagas FÖRE aktivitet

Jag har sovit dåligt i natt. Men det har inte varit mitt variga öga, min torra hals eller täppta näsa som huvudsakligen varit orsaken. Nej. I natt har jag varit nervös. Så där nervös som man kunde vara inför en innebandymatch eller en anställningsintervju. Men något så blodigt var det inte denna gången. Inte ens lite rosa faktiskt.

Jag har alltså varit uppe och besiktigat bilen idag. Men det var inte själva besiktningen som jag var nervös inför (eller okej, lite kanske), utan att hitta till själva bilprovningen.

Satt uppe igår och sökte på hitta, letade fram adresser, tog fram färdbeskrivningar, kollade kartor och likt förbaskat fick jag inte kläm på vart denna stora gråa klump skulle ligga. Det var på håret att jag i natt gick upp för att köra en provrunda till bilprovningen så att jag garanterat skulle hitta på morgonen när det var dags. Jag gjorde det inte, utan bestämde mig istället för att använda mig av GPS:n i iphonen. Smidigt, tänkte jag, och släppte på handbromsen men upptäckte ganska snart att det inte var det lättaste. Hålla i ratten, växla och ha koll på vägen SAMTIDIGT som man ska följa vägbeskrivningen på mobilen. Usch, blir svettig bara jag tänker på det. Gick det här bra nu då? Naaae...

Jag kör fel hela tre gånger, jag kommer försent och dessutom så failar jag besiktningen!

Iphonen och dess färdigheter i all ära, men ska man använda sig av GPS:n så rekommenderar jag en medpassagerare.

Nu ska jag slänga i mig lite K-special. Ni vet, för att "få en bra start på dagen".


Soffan och Jag

Jag är tillbaka i Halmstad igen. Sitter nedsjunken i soffan och tittar på senaste avsnitten av Glamourama. Det där stockholmslivet ska jag också prova på en dag.

Ögonen känns riktigt bra idag! Svullnaden har lagt sig nästan helt och högerögat är i princip återställt. Ser fortfarande suddigt och är rejält röd i vänster dock. Ska försöka få en tid hos läkaren i morgon. Är så TRÖTT på allt vad läkare heter just nu. Har pratat med en hel drös och fått olika direktioner av alla. Någon har sagt att dropparna ska verka redan efter två dagar, någon att man ska vänta en vecka för att kunna avgöra om de hjälper eller inte och en tredje menar på att behandlingen ska vara i tio dagar. Igår glömde jag att ta mina droppar och märkte att ögonen genast blev mycket bättre! Ringde för att höra om jag verkligen skulle fortsätta och fick då prata med en sköterska som var förskräckt över att jag tagit dropparna under såpass lång tid. Bestäm er för sjutton! Hur som helst så måste jag göra ett (förhoppningsvis sista) besök på vårdcentralen och få något nytt utskrivet så jag kan bli av med skiten.

Frustration

Livsfarligt det jag håller på med just nu. Fönstershopping på Internet. Har redan hittat strax under en miljon saker som jag vill ha. Och inte bara vill ha, utan saker som jag är i behov av och verkligen behöver ha i min ägo! Det är vad jag intalar mig i alla fall. Och såhär på kvällskvisten är jag inte ens hälften så svårtövertalad som jag brukar vara. Konsekvenser som ett tomt sparkonto och total fattigdom är inte att tänka på. Senast slutade det med att jag spontanköpte en TV. Lite rädd är jag. 

Nej. Det blir till att hålla sig i skinnet den här gången. Hårt.


For your information

Man kan tydligen få klamydia i ögat.

Jag har det inte.

Men bara så att ni vet.

I allmänbildningssyfte.


Ni får skratta. Det gjorde jag.
Klamydia i ögat, liksom.
Haha.


Jag tjatar lite till...

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. De här ögonen suger energin ur mig. Har haft nedräkning på dagarna tills dess att jag kan göra ett återbesök på sjukan (inte för att jag gillar sjukhus, utan för att bevisa för dem att den här medicinen INTE fungerar som den ska...) Jäkligt ansträngande att inte kunna tänka på annat dessa skavande och uppsvullna synredskap. 

I morgon hoppas jag kunna påbörja en ny behandling som ska kicka mina evil eyes ass! Men innan dess har jag en hel dag och en hel natt med skavande/kliande/ömmande och variga ögon framför mig. Fy. Kan det inte vara imorgon idag?  


Ni kan hoppa över att läsa det här

Just precis nu känner jag för att skriva ett sådant där ohyggligt långt inlägg. Ett sånt där som ingen orkar läsa. Ett inlägg som man bara skrollar förbi i hopp om att finna någon bild på slutet att mätta dagens "läsning" med. Jag vet att det är så. Gör precis likadant själv. Så varför tar man sig ens tid och skriver en halv roman när ändå ingen kommer att läsa?

Svaret kommer här. Jag förväntar mig inga läsare. Det är inte det att jag vill att alla ska veta vad jag gör varje dag, vad jag äter till frukost, hur full jag blev i helgen, vilken färg det är på mina blommiga favorittrosor o.s.v. Jag skriver för min egen skull. För att jag gillar att skriva. Jag gillar att uttrycka mig i skrift, att sitta och klura ut bästa sättet att formulera sig på (pratar alldeles för fort för att hinna med detta i mitt tal, tyvärr), kombinera rätt ord, bilda någorlunda förståliga meningar... Jag skriver även för att bevara minnen färska så länge som möjligt. Är alldeles för tankspridd för att hålla allt i huvudet. Och! Så skriver jag även för att jag vet att min mormor läser.

Nu är det solklart igen. Anledningen till att jag bloggar.

Satte jag press på mig själv nu kanske? Äh! Min blogg, mina tankar, mina ord.




Rehabilitation



Ögonen är fortfarande inte bra. Åker hem till Gislaved på rehab.


Anna Bergendahl



I röda converse och med en gitarr dubbelt så stor som hon själv, sjöng hon skiten ur alla schlagervana stammisar. 
Så rätt!


Melodifestivalen

Jag såg den allra första deltävlingen. Och nu ser jag finalen. Det är rätt lagom tycker jag.

Att kissa till "Stilla natt"

Vad gör man om lampan på toaletten slutar att fungera? Byter den? Ååh, nej. Inte hos mig. Adventljusstaken gör ju bättre nytta så här än nedpackad i en kartong, right?

polyvore.com


polyvore.com

Jag har hittat en fantastiskt trevlig sida där man kan skapa sina egna kollage och kombinationer med kläder, skor och accessoarer. Hittar du inte vad du söker bland de hundra bilderna som redan finns inlagda i programmet kan du själv söka på märken, butiker eller plagg för att hitta det du vill ha. Som om inte detta skulle räcka så kan du även installera "Clip to Polyvore", som gör det möjligt för dig att skicka bilder som du vill använda i ditt kollage från valfri websida. SJUKT BRA! Nu slipper jag kämpa i timmar i Paint med bilder som inte ens blir bra, Polyvore är både enkelt och roligt.


Skjortan införskaffades i onsdags och skorna är snart på väg hem till mig. Halsbandet kommer jag aldrig ha råd med.

 


Bästa medicinen



Fredag. Jag är ledig och familjen kommer ner till kusten. Lyckorus!


Fortsättningen

Gjorde ett besök på vårdcentralen igår för att kolla upp mitt, numera mina, öga/ögon. Fick vänta i en och en halv timme för att en läkare sedan på avstånd i cirka fem sekunder bedömde att "du har en kraftig infektion". No shit? Det hade till och med en blind hamster kunnat avgöra. 

Hur som helst gick jag därifrån med droppar som jag flitigt använde under kvällen igår i hopp om att vakna upp med klara, okliande ögon. Icke. Idag är det ÄNNU värre. Vänsterögat är mer svullet och skaver och kliar ytterligare och högerögat är rött. Nu vill jag inte vara med längre.




Kalla mig Mongoöga

Något är seriöst fel på mitt vänstra öga. Det är sedan i söndags rött och svullet, kliar och skaver. Och det blir bara värre och värre för var dag som går. Ont gör det. Jag liiiiiider...



 


Kopiorna

Jag kände på mig att resan till Helsingborg skulle medföra något bra. Skorna med det stora S, Acne short pistols(som jag blivit övertalad till att tycka är på tok för dyra)-kopiorna från Scorett som sålt slut på rekordtid i hela landet, är nu mina! Men inte gick det helt smärtfritt. 150 kronor extra och väntetid då skorna skickas från Borås. Det är värt varenda krona och minut.

Tack snälla tjejen på Scorett på Väla för all hjälp och tack tjejen på Scorett i Borås för så trevligt mottagande. Sådant uppskattas!


Bortanför Hallandsåsen

Jag och Nanna sticker till VÄLA över dagen. Tata!

Memories

Vaknade sent. Mitt öga är rödsprängt. Mjölken är slut. Plockade undan kläder som legat slängda över hela lägenheten sedan utgången i lördags. Drog två drag med dammsugaren. Rensade avloppet. Mådde lite illa. Blev sugen på shopping. Botade suget genom Internet. Det ligger en hårboll i soporna. Resultatet från avloppsrensningen. Luktar jävligt surt. Måste gå ut snart.

Sjukt partysugen är jag också.


BEVISET


På att Sverige tydligen älskar att lyssna på flintskalliga snubbar som rappar om singellivet, titta på när rödluvan försöker kopiera beyonce, plågas av synen av Ursula från Lilla sjöjungfrun i cowboyboots och digga till ett pianospelande geni med knullrufs och ett namn som taget ur "Jesus Christ Superstar".


När nöden kallar...

Kör på den här designen tillfälligt. Lite mer vårkänsla än tidigare i alla fall. Bilderna måste dock bytas. Ser ut som att jag håller på att lägga något i byxan på den till vänster...

The end of grey

Det slog mig bara precis härom dagen.

Jäklar så deppig bloggdesign jag har!

Dags att göra något åt det här.


Som regn i öknen

Ringde idag och sa att jag ville ha lägenheten. Får besked nästa vecka förhoppningsvis. Skönt att ha det där ur världen.

Har tagit ledigt idag för att fira Lie med middag (igen) och utgång. Inte lätt när man jobbar som man gör och inte kan bjuda alla samtidigt. Att det blev dubbelt för mig tackar jag minsann inte nej till. En ledig lördag är dessutom som regn i öknen för mig. OTROLIGT efterlängtat.

Har ägnat förmiddagen åt panikshopping efter nya kläder som utgången ikväll kräver. Fick tag i det jag var ute efter. Score.



Beslutsångest

Som jag avskyr denna beslutsångest. Alltid, och då menar jag ALLTID, dyker den upp vad det än gäller. Ska jag ta müsli eller flingor till frukost? Ska jag ha mittbena eller sidbena idag? Ska jag korsa höger ben eller vänster? Ja, jag tror att ni förstår mitt problem.

Och så kommer vi då till de så mycket större valen. De som verkligen spelar roll. Jag blir knäpp. Seriöst bäng i huvudet. Rutinskivan som vanligtvis snurrar på utan problem innanför skallbenet, spelandes livets melodi, stannar liksom upp. Börjar hacka. Samma sak om och om igen. Mitt beslutskrävande objekt blir ett störande hinder. En djup reva i skivan som den inte klarar av att spela förbi. Som jag sa. Jag blir knäpp.

För er få som följer min blogg (ni som känner mig) borde det inte vara så svårt att lista ut vad detta handlar om. 

Lägenhet. Punkt.

Lite mindre. Lite dyrare. Lite sämre läge. Men visst var den mysig? Deadline på mitt belsut. Ska jag slå till? Eller ska jag vänta? Gaaah...


Nej, jag har aldrig varit något geni på Paint, så inga kommentarer på pixelskiftningarna runt bokstäver och annat, tack. Det här är i varje fall min skiss på hur jag minns att lägenheten såg ut. Skalan är åt helvete, så ingen idé att försöka räkna yta. Cirka 52-53 kvm är den på totalt. G=garderob, V=vardagsrum och S=sovrum. Och den där rektangulära lilla utstickaren på vardagsrummet är en balkong. Det såg ni väll?

Nu vänder jag mig till alla lägenhetsexperter och andra som har något att tillägga/tipsa om:

HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP?!


Lika ointressant inlägg som den här rubriken

Andra veckan och jag har redan börjat halka ur mitt slutasmåätabörjatränabloggamera-mål. INTE helt okej. Trodde att jag skulle ha bättre pli på mig själv än så.  

Hur som helst så skiner solen även idag och jag kan sitta med enbart t-shirt inne utan att frysa häcken av mig. Underbart! Får se till att pallra mig ut i det fina vädret så fort tvätten är klar.

Och just ja. Ska på lägenhetsvisning senare ikväll. Jepp, jag ska flytta.


Fullspäckat

Blev inget bloggande igår (mest på grund av spagetti och köttfärssås, marängsviss och lite Avatar) och tro det eller ej men jag har faktiskt lite dåligt samvete. Har man lovat så har man. Så trots att jag sitter här i mjukis, osminkad och ska vara på jobbet om en tjugo minuter så var jag tvungen att hålla er lite uppdaterade.

Kör dubbelpass på jobbet idag, från 11 till 23 med en och en halv timmes paus skulle man kunna säga. Och eftersom det inte blev någon promenad igår som jag lovat mig själv (regnade och hade sig på morgonen) och idag ringde inte klockan så jag missade spinningpasset klockan halv nio, så får jag helt enkelt klämma in ett gympass i pausen jag har mellan lunchen och kvällen. Känns grymt bra faktiskt.

Fick precis höra att våren kommer nästa vecka dessutom. I detta läge väljer jag att tänka positivt. Lycka!


RSS 2.0