Resultatet

Systugan har stängt för dagen. Kom igång aningens senare än tänkt. Här är i alla fall resultatet och det blev...

 


... en kjol! Surprise. Vet dock inte hur jag ska göra med baken på den än. Bandet är för kort för att göra en rosett och för långt för att bara hänga. Får ta och sova på saken.

What to wear?


Nu när jag har fått ur mig mina aggressioner så tänkte jag lugna ner mig med en heldag syende. Behöver något att ha på mig imorgon, men inspiratonen står still. Två snygga tyger införskaffade jag igår i alla fall. Ett rosa wet-look och ett svart ostrykt. Kan bli bra...

Jag är lite allergisk

Är det något som jag har väldigt svårt för, där jag nyser lite extra på grund av allergin och där anti-taggarna slipas, så är det kaxiga stockholmare. Självklart kan det finnas kaxiga örebroare eller dalmasar som har fått för hög dos självförtroende, men det är just kombinationen av kaxighet och stockholmare som ger mig utslag. Dialekten, beteendet, utseendet...

Nu ska ni inte tro att jag helt plötsligt vänt och slutat att gilla Stockholm. Absolut inte. När jag var där träffade jag inte på en enda levande varelse som trodde att den satt snäppet högre än oss andra (jag märkte inte av det i alla fall, och då är det okej). Men igår, under en väldigt upprörande konversation med en stockholmare av just den kaxiga typen på msn, fick jag tillbaka min tidigare erfarenheter (eller snarare fördomar) mot en viss utvald del av Stockholms invånare.

"Men asså, har ni ens någon klädstil i småland? Haha. Jag har aldrig sett en smålänning med snygga kläder i alla fall..."

"Har ni några stilikoner?"

"Festar ni ens i småland?"

Kanske för att du aldrig ens varit utanför Stuuuureplaaan? Vi kan klä oss snyggt utan att kopiera kändisar, thank you! Och nej, vi festar såklart inte. Vi rider på grisar och rullar oss i lera efter middagen. I D I O T !

Denna man hade tänkt att komma till Gislaved om några dagar och "feta" (hallå?). Han ville dessutom att jag skulle fixa ihop lite skönt partyfolk. Hah! Du har kaxat mot fel person, min käre vän. Mina vänner är numera dina fiender.

Fjäsk, säger jag bara. "Fet" fjäsk.

No stress

Jag har en viss panik. Inombords. Ett litet stressmonster i magen som spökar. Jag vet egentligen inte vad det är som stressar mig. Tiden? Provjobbet? Kläder inför helgen?

Så är det ju egentligen bara jag som kan veta. Men jag vet inte. Jag hatar att inte veta.

20 kg dit och 30 kg hem

Eftersom min pappa har bestämt sig för att åka till Thailand om två veckor utan mig (!) så har jag stulit airshopkatalogen och tänkte lägga lite beställningar.


Det här hade inte suttit helt fel.

Brunette light

Med tanke på med dagens tillstånd fick jag lust att göra en förändring. Har länge varit trött på min gräsliga utväxt och mina solblekta toppar så vad passar inte bättre än lite ny färg i håret? Tvingade lillasyster som är hemma med halsfluss att utföra under på mig. Supersyrran fixat det såklart. Ingen utväxt kvar här inte!

Golden Blonde hette färgen...
Körde ett hemmabygge med en glasslåda som blandarbox och en tandborste som applikator. Funkade fint.

Golden Blonde, jo tjena...

Men tack vare lillasyster blev resultatet ändå bäst!

Inte bäst, men långt ifrån sämst

Vilket helt underbar dag jag har haft idag. Yes! Jag har längtat efter det här. Började med att jag fick vakna till att solen strålade in genom persiennerna i morse och sedan dess har det liksom bara rullat på (hittade till exempel 1 000kr i ett kuvert som jag glömt bort). Allt har för en gång skull varit helt på min sida.

Nu kan jag till och med sätta mig och betala räkningar med ett leende på läpparna.

Långt ifrån studentenfeeling, men dagen duger gott och väl

Fringeling

Jag har gått och kärat ner mig i fransar ♥

Ge mig fransar allt, till allt och med allt - överallt!


Tips!
Vill du stöta på mig just nu, så har du stor fördel om du heter Frans.





Mannen i mitt liv (just nu)

Det spelar ingen roll hur uttråkad eller deppig jag är. Den här mannen får mig alltid att dra på smilbanden.

Since you've been gone!!! Since you've been gone!!!!

Söndag.

Städat efter gårdagens stök.

Tagit ett bad.

Fixat till benen.

Målat tånaglarna.

???


Relativt nöjd med min söndag hittills. Får hoppas att det förblir så.




By the way. Kragen skall bort.

Dagens i-landsproblem

Kusinerna är hemma så det är tänkt att bli utgång ikväll. Tråkigt nog har jag tröttnat på att köpa festkläder så har fått rota lite i garderoben.

Så till mitt problem: Med eller utan krage?


BUS - Bli Udda Solbränd

Igår smörjade (smörjde, smorde... usch, tycker att allt låter illa nu) jag in mina ben med BUS för att få mina likbleka gångredskap att se lite mer levande ut. Benen blev bra. Men jag glömde tvätta händerna.

Nej. Det är tyvärr inte bara skugga mellan fingrarna...

Inte många som klarar att bli brun inne i handen. Det ni!

Liten modemiss

Jag brukar inte tycka att saker och ting är fula. Det är lite som att jag inte kan säga att någon mat är äcklig. Maten kan vara mindre god, saken kan vara mindre fin.

MEN
.

Nu har jag upptäckt att det faktiskt finns undantag... Man får väl lov att ändra sig?





Ouch.

*SUGA, SÖG, SUGIT

Något som jag kom på häromdagen gjorde mig lite illa till mods vad gäller min svenska (det här var snäppet värre än när jag fick reda på att Silván (som jag alltid har uttalat det) egentligen uttalas precis som det stavas, alltså Silvan. Weird). Jag kom nämligen på mig själv när jag berättade att jag hade dammsugat hemma. Sugat? När jag upprepat det där för mig själv ett par gånger hörde jag hur knas det låter! Blev lite osäker på om jag verkligen säger så och började gå igenom verbet att dammsuga så som jag använder det:

Jag dammsugar. (dammsuger?)
Igår dammsugade jag. (dammsög?)
Jag har dammsugat. (dammsugit?)

Sugade?! Det är ju skrämmande.

Men jag vet inte. Är dammsuga ett eget verb som böjs efter mitt exempel, eller kommer det från verbet suga? Hur som helst så kan jag inte ändra det nu. Jag får se det lite som min grej. Helt enkelt.



En dammsugare.
Det är jag i alla fall säker på.

Storstädning

Fick ett galet städryck idag och dammsugade*, dammade och totalrensade mitt rum. Känns helt otroligt tomt. Men skönt också såklart.

Fräscht och rent.

Men det har sina nackdelar. Ett gäng skor fick jag slitas från.

So close, but yet so far away

Den här tiden på året är nog värst. Man vet att det går mot vår, men det känns ändå som att det är en hel evighet kvar. Jag klara inte av att vänta.  Ser vår i allt just nu. Kläder som jag köper kommer jag inte kunna använda förrän om tre månader. Alla argument till köp slutar med en och samma mening:

"Men tänk så fint det blir till våren!"


Michelin fails fashion

Var tvungen att ge mig ut en sväng i kylan. Lite jobbigt kändes det. Speciellt med tanke på att jag fryser röven av mig inomhus. Det fick helt enkelt bli en översäker (läs: uppstoppad) outfit.

Med ett as på huvudet, en fet, stickad halsduk virad tre varv runt halsen, dunjacka med ett x antal tröjor under och skidhandskar på händerna fryser man inte!

Det är vid sådana här tillfällen man är glad över att bo i Gislaved, då man kan gå ut och med säkerhet veta att man garanterat inte kommer stöta på så mycket som en fis från en levande varelse.

Tidsfördriv

Det börjar nästan bli lite tradition...

Morgonrocken, såklart.

Var nog tio år sedan sist.

... att baka när jag har tråkigt.

Elvis(p)

Höll på att glömma den här fina videon från vårt semlebakande (som för övrigt gick mindre bra, men som faktiskt ledde till att Nina tillslut fick sin elvisp med degkrokar).

"Fin och luftig, fin och luftig"

Hahahaha! Ignorera mitt fula fnitter och lyssna på musiken istället. Det bästa är när den kommer igång emot slutet.

Leverans!


Idag anlände den efterlängtade skoleveransen från USA! Helt underbara skor, men tyvärr så passade bara två par av fem.

Resterande par hittar ni här. Passa på att buda hem!

Bildminnen









Minimarket



Höstens hetaste (och förmodligen dyraste) skor från Minimarket fanns på Modemässan Fashion Outlet i Stockholm.

Ensamma stod de där i storlek 38.


Jag var ju bara tvungen.

Kroppen är hemma...

... men jag lämnade nog sjutton både hjärta och själ i

Stockholm
.


"Till Dig och Mig på Alla Hjärtans Dag"

Om jag och Nina får bestämma:



Schlageryra


Mission incompleted

Det är så typiskt. Jag kommer inte kunna fullfölja kriget mot Folktandvården.
Varför?
Jag har ont i en tand.
Och då menar jag inte "ajenpissmyrakissadepåmig"-ont, utan mer "hejvaddetgårnerförbackenpåcykelochajdärmissadejagpedalenmedfoten-
ochfickstångenmellanbenen"-jävla ont.

Tandläkarbesök går alltså inte bortse. Pinsamt.

When in Rome

Hoppsan, vad tiden går! Men det är väl så man brukar säga när man har roligt. Har varit i Stockholm i lite drygt en vecka nu och jag stortrivs.

Anledningen till att jag inte har bloggat beror till största del att jag inte alltid har tillgång till dator (smart som jag är så valde jag att ha med mer kläder istället för min dator).  Jag har därför tänkt att göra en liten sammanfattning av Stockholm när jag kommit hem istället.

MEN! Idag kunde jag inte hålla mig, dels med tanke på att jag har dator men också för att jag igår provade på Blondinbellas ständigt återkommande ämne, nämligen: Spray Tanning. When in Rome, så att säga.

Resultatet blev faktiskt riktigt bra och jag känner mig fräschare. I alla fall med kläderna på. För eftersom att jag är ny på spraybränna-fronten och dessutom är på resande fot så hade jag inte tillgång till de ultimata spray tan-trosorna (man vill ju gärna ha snygga linjer). Det jag har med mig är antingen trosor med bred linning, trosor med dubbla tangasnören eller också sitter det någon liten oerhört onöding, men ack så detaljsnygg, ring i vägen. Efter ett mindre grävande i underklädeshögen hittade jag till min förtjusning ett par med relativt bra form för mitt projekt. Problemet var bara, märkte jag efter duschen, att dessa trosor faktiskt var av sådant där småhåligt tyg, typ genomskinligt. Tro fan att färgen åker igenom där!  Så nu har jag i naket skick en vit ram med en lite halv mesbrun "trosa" på mig. Tur att man inte lever på Eva och Adams tid.


Så här fint med kläder på...

... och ungefär så här utan. Nice.

RSS 2.0