Dagens väderrapport

När jag lämnade Halmstad idag var det STORM. Gertrud, Sjärtrud eller kanske rent utav Carola - ja, whatever nu Gudruns efterträdare kan tänkas heta. Hon var där. Och sedan var det regn! Och så sol. En nedrans massa regn. Uppehåll. Sol. Och sådär höll det på hela vägen till Gislaved. Aircondition på. Och så av. Rumpvärme, tack! o.s.v.

Men nu till helgen har dem lovat 20 till 25 grader varmt och strålande sol! Jag hoppas, hoppas, hoppas...

Jag fick se en dubbelregnbåge och var bara tvungen att ta kort! Måste varit trafikfara skala 1000 när jag började knäppa bilder i 80 km/h...
Och här kan ni se hur mycket det blåste. Min vindrutetorkare vek sig och skylten utanför fick ge med sig för det kraftiga vinden...

Som det kan gå... när man har muschen på!

Börjar dyka upp lite bilder här och var från personalfesten förra söndagen. Borde man vara orolig kanske?


I'm coming home

Dags att börja packa ihop sig. Det blir hemåtfärd idag. Var ett bra tag sedan jag ar hemma nu igen tror jag. Tiden går så nedrans fort. Ska bli lite skönt att kunna njuta av en ledig helg i alla fall. Och så är det ju Gisledagarna med. Får inte glömma Gisledagarna. Hah!

Nej, lika bra att sätta igång. Annars kommer jag aldrig härifrån. Måste hinna med ett snabbt besök på Systemet också.

Gisledagarna förra året:
Drillflickor såklart
Here comes us
Åkamedäcklighinkiskottkärraöverstege-stationen

Maaassa folk

SPEK05B / BP05 - vinnare av KarnELEValen 2008

Kort sammanfattning av Gisledagarna i allmänhet. Inga bönder med högafflar eller raggare i epa-traktorer så långt ögat kan nå, right Bullenfolk?

Memories

Ingen har väl lyckats missa den okyssta skönheten Susan Boyle från Skottland som fångade hela världens uppmärksamhet och stal sedan deras hjärtan när hon sjöng på Britain's got Talent. Jag kunde i varje fall inte hålla tårarna tillbaka.

Nu är hon tillbaka igen, i semifinalen av programmet, och även denna gången levererade hon ett fantastiskt framträdande som framkallade tårarna på nytt.


Susan Boyle - Memory

Slänger in videon på när Elaine Paige sjunger låten live i London också. Otroligt vackert.


Face Off

Måste rekommendera en ansiktsmask som jag köpte på H&M idag. Den kommer från H&M:s eget märke och heter passande nog "facemask by H&M". Den som jag testade idag var en självvärmande mask som innehåller kaktus, nattljus, ginseng och jasmin som rengör porerna och gör huden mjukare. Den självuppvärmande effekten är underbar, masken luktar himelskt och dessutom har kletet en dösnygg gammelrosa färg. Kan inte bli bättre.



19.50 kronor får du punga ut om du vill testa. Nästan gratis. Och killar, våga ni också. We don't judge.

Style

Har haft  en otroligt trevlig dag tillsammans med Liza i Helsingborg. Käkat världens matigaste kycklingsallad, shoppat (en fet påse från Gina och en lika fet från H&M, basic säger jag bara - det är så det funkar i Halmstad har jag fått lära mig...), druckit rosa smoothies och snackat ski...hm. Snackat om väldigt viktiga saker. Stort tack för idag, Liza!

Lämnade Helsingborg för cirka två timmar sedan, glad och lycklig över att jag inte kört fel en endaste gång - och så svänger jag av mot Malmö... Först när jag susar förbi Skåne-skylten inser jag att jag är liiite fel ute och får vända och köra de senast körda 16 kilometrarna åt fel håll, tillbaka igen. Bra, Malin. 

Med Mix Megapol på högsta volym till och från Helsingborg fick jag både lära mig hur man absolut inte ska göra på första dejten och så fick jag en ny sjunga-med-i-bilen-favorit. Style - Vill ha dig igen.

(hittade dessvärre bara denna remixade variant)

Barapapa

Årets sommarplåga är utsedd.


Cidinho & Doca - Rap das armas

Ö v e r s k o t t s e n e r g i.

Längesedan man var hemma så här tidigt på kvällen. Så van vid att, vid den här tiden, springa runt med notor och samla in cash. Rycker liksom i benen. Men alldeles för mörkt ute för att jag ska våga mig ut på promenad.

Kom precis hem från min sjunde dag i rad på jobb. Känns däremot bara som en. Jag måste ha världens bästa jobb, helt enkelt. Imorgon är jag ledig, så tänkte ta mig till Helsingborg för att hälsa på Liza. Fika och göra stan. Det kommer bli bra. 

Mycket trevligt att se fram emot nu. Jag gillar det.

Bildregn

Jag borde inte få ha en blogg. Med så dålig uppdatering som det har varit på sista tiden så är det så att man skäms. Men å andra sidan så är det ju faktiskt NI som väljer om ni vill läsa eller inte. Jag står bara för underhållningen (som just nu råkar vara sämre än en snigel i ett greyhound-race), men hur som helst...

Det är väldigt mycket jobb just nu och det blir bara mer och mer. Blir inte mycket till över till att sitta och skriva i bloggen. Tänkte i vart fall bjuda på lite bilder från i söndags på personalfesten. Många är aningens flummiga, men så var det ju en aningens flummig dag/kväll/natt också...









Samtliga bilder stulna från Ida och Ida (hoppas att det är okej).

Söndag?

Så skönt! Har sovit bort hela förmiddagen och nu sitter jag och lipar till Extreme Home Makeover. Bäst att vila upp sig ordentligt. Invigning på Salt på Tylösand imorgon.

Tilt

Bakis.

Man mår som man förtjänar.

Gårdagen var fantastiskt rolig. Kick-off på jobbet med paintball, gokart och så fest såklart. Det var galet. Jag gillar det.


Funderingar

Vaknade och kände mig ovanligt kreativ idag. Ritade mönster med honung på min mackor och fick en oerhört bra start på dagen (utan special-k redberries).

Har nu tvättat, städat och gjort mig iordning. Lagat mat och funderat över varför man inte gör all pasta till snabbmakaroner. Vem vill stå och vänta på att ett gäng hårda mjölfigurer ska bli mjuka och sladdriga liksom?

Nu drar jag mig in mot stan. Jobb klockan sex.


Have a foretaste of summer

Det måste vara grymt tråkigt att vara trogen läsare på farmorsvind just nu. Ett inlägg på tre dagar är inte okej och jag ber om ursäkt för det. 

Så nu antar jag att ni väntar er en spännande och framför allt acceptabel ursäkt till den dåliga uppdateringen. Måste tyvärr göra er besvikna igen. Har inte varit hemma helt enkelt och när jag väl varit hemma så har huvudet varit någon annanstans. Jag lever livet nu. En försmak av sommaren. Jobb och fest. Resten vila. 




Stort grattis till lillasyster som tog körkort igår också! Herregud, så stolt jag är...

Doften av död hund

Igår kom jag på ytterligare en sak som man kan göra när det regnar.

Jobba.

Jättemysigt att känna stänket från alla håll, behöva cruisa mellan pissfallen från hålen i taket och vika ihop genomblöta fleecefiltar som doftar död hund...

10 saker man kan göra när det regnar

1. Skriva ut en bild på en vacker sommardag i BIG SIZE och klistra upp över hela fönstret. Tada!

2. Sätta på sig de allra somrigaste kläderna man äger och totalignorera att det faktiskt regnar ute. Dock inte för länge då risken finns att man drar på sig världens förkylning.

3. Sätta på Roger Pontare på högsta volym och dansa regndansen i hopp om att förvilla vädret och få det att tro att det ska vara sol (för vädret tycker om att leka tvärtom-leken har jag märkt).

4. Ställa sig på torget med en ukulele i händerna och en ill-gul sydväst på huvudet och sjunga "Regnet det bara öser ner" för full hals, i hopp om att dra in lite cash.

5. Dra ner till beachen (om man har någon i närheten, annars funkar allmän badplats, typ båraryd, lika bra), fälla upp sitt solparasoll och i ren frustration lägga sig halvnaken och steka. Man vet ju att tjatar man tillräckligt mycket så får man till slut som man vill. Eller? 

6. Följa Di Levas levnadssätt och ställa sig rakt upp och ner mitt på gatan i regnet och bli helad av vattnet från Gud. Känner man för det så kan man även passa på att döpa om sig själv till något vackert.

7. Skippa att slösa vatten hemma! Ställ ut en hink så du får dricksvatten, ta med lite tvål och schampo och ta en snabbdusch under takrännan och släng ut all disk i trägården, tillsammans med lite Yes. Spara både tid och pengar!

8. Ta en promenad och räkna hur många maskar man ser på vägen. Jag såg totalt 24 stycken.

9. Ta ut cykeln och varje gång man ser en vattenpöl trampar man på som sjutton för att sedan när man åker igenom pölen, dra upp benen så högt man kan och skrika "Tsunaaamiiiiii!"

10. Sist men inte minst. Boka en sistaminuten-biljett till varmare breddgrader. Ta på sig bikinin/badbyxorna, snorkeln, simfötterna, ta badringen runt magen och gå ett segervarv i stan för att sedan sätta sig på flyget och leva loppan i 40 graders värme i minst en månad.

Efter regn väntar solsken

Japp. Till sommaren vill jag vara en regnbåge.


Halens 499 riksdaler

With my happyface on

Jag brukar vara ganska bra på att hålla masken. Speciellt i de situationer där det gäller att vara trevlig trots att man snackar med världens träskalle. Men igår var det oundvikligt att behålla smilet då människorna som jag serverade bara blev dummare och dummare.

Vi kan börja med GT-tanten som påstår att det är något fel på hennes Gin&Tonic. Jag smakar på den och tycker att den smakar helt okej. Vad är felet? "Den smakar för lite sprit". Men du har beställt en fyra? Hon får en ny. "Den här är inte god". Vad är det nu då? "Den smakar för mkt sprit. Jag tar en Corona istället". Bra.

Snälla. Ska du vara så omständig så ställ dig i baren nästa gång.

Sedan har vi caprina-damen också: "Jag vill ha en femma. Inte en fyra och inte en sexa - en femma. Förstår du? Hihihi" Okeeeej?! När jag går förbi nästa gång sitter hon med en drink som inte är en Caprina. "Asså, den här går inte att dricka! Jag vet inte vad de har gjort..." Nae, det där är ju faktiskt inte det du beställde av mig. Går och hämtar Caprinan som står i baren och ger den till fröken. "Taaack, det här ser mycket bättre ut!" Jag går därifrån. Ser snart en viftande arm nerifrån hennes bord. Ja? "Den här var ännu värre än den första!" Men det var en Caprina du beställde och det som står framför dig nu ÄR en Caprina. "Nej, det ska vara jordgubbar i!" Jordgubbar?! Vilken planet kommer du ifrån? En Caprina innehåller rom, lime, socker och is. Nada más, liksom. "Men har du sett Slottet och Greven?" Ööh, nej. "...Du är nog för ung. Men där dricker dem i alla fall caprinas med jordgubbar och is och..." Damen babblar igång som om jag just vridit upp en gammal speldosa och med läskigt mycket inlevelse ser jag hur hon drömmer sig bort. Jag går.

Och så den tredje. Mannen i rosa som ser ut som en apa som klätt ut sig till gris: "MEN FÖR FAN DET ÄR STÄNGT PÅ DENNA SIDAN BAREN OCKSÅ! ÄR DET HÄR ETT JÄVLA SKÄMT ELLER?!"

Jag skrattar åt honom. April, april!



Jag älskar mitt jobb. Men jag tror bestämt att man kan bli lite dum i huvudet av det.

RSS 2.0