Here we go again

Dags för lägenhetsvisning igen! Håll tummarna.

Första advent

Jag och älskling firade första advent redan igår då han var ledig från jobbet. Vi bakade lussekatter, drack glögg med russin och tittade på Grinchen till tända ljus. Supermysigt! Idag sitter jag hemma i min ensamhet då Dennis är iväg på personalfest. Som tur är ska jag ändå gå och lägga mig snart. Skola tidigt i morgon!

Silver

Den perfekta nyårsklänningen hittar ni här.

Pinne

När jag får lite plats över (läs: när jag flyttat in i mitt framtida hem) ska jag direkt ut i skogen och hämta en pinne, måla den vit och hänga upp den i taket för att ha kläder och smycken på. Jättefint!

24 november

Kan det verkligen ha gått en hel vecka sedan mitt senaste inlägg? Och nu är det bara fyra veckor kvar till jul. Galet! Jag kan inte fatta vart tiden tar vägen. Hur som helst så är jag helt uppslukad av plugg nu fram till 16 december då vi äntligen får julledigt. Juridiktenta står näst på schemat och det ämnet kan jag inte säga att jag är någon naturbegåvning i direkt, men förhoppningsvis kan jag trycka in ett par paragrafer i skallen till provet i alla fall. Ni får hålla tummarna!

Äppellådor och betong

källa

Jag har länge letat efter ett betongbord. Tycker det är så himla fint att blanda vitt och romantiskt med något robust. Så snubblade jag över det här soffbordet som jag tycker är helt fantastiskt! Tyvärr är det slutsålt, men samtidigt kan det inte vara så svårt att fixa till något liknande själv. Två äppellådor och en betongskiva liksom. Lätt som en plätt!

Förgiftad

Oookej. Igår var vi på vin/thaimat-kväll hemma hos Linnea. Sjukt trevligt! Dock ledde detta till att jag legat i sängen, rädd för att röra mig för att undvika att huvudet ska snurra ännu mer, fram till nu ungefär. Usch. Jag förstår inte hur man kan bli så dålig efter lite vin. Med betoning på lite. Min kropp klarar helt enkelt inte av det. Kanske lika bra det i och för sig. Jag kan ha roligt utan alkohol.

Pff...

Budgivningen började innan sista visningen ens hade varit. Heta på gröten kan man säga. Senast jag tittade efter var budningen uppe i strax över två och en halv miljon. För 35 små kvadrat. Kan ni fatta det!? Där gav jag upp...

Trasmatta

Jag vet inte om jag håller på att bli knäpp, men den där mattan, jag tycker att den är helt fantastisk! En helt jädra vanlig trasmatta liksom. Enkelt. Inga krusiduller. Ååh, vad jag gillar den! Ska höra med mormor om det finns möjlighet att låna hennes vävmaskin (?) kanske. Frågan är bara när det finns tid...

Ett konstaterande: Halmstad + converse = sant

Å-å-å jag vet! Kan inte alla ha på sig sina vita converse idag?
(bild tagen i Halmstad i somras då vi plötsligt upptäcker att alla har likadana skor på sig)

Gissa vilka som är mina?

Kärlek

I'm in love. Kan man bli kär i materiella ting? Ja, det kan man och det är jag ett livs levande bevis på just nu. Tänk att något kan vara så perfekt. Flawless.

Att kön till visningen var längre än den till damernas de sista minuterna av en utekväll
vill jag helst bara förtränga. Jag vill inte ens tänka på att detta underbara objekt kan bli någon annans än vårt. Det vore ju nästan stöld! Om jag fick önska en enda sak till jul, i födelsedagspresent eller av självaste anden i flaskan så hade det varit lätt - för den här lägenheten, den är som gjord för oss.

Visning

Nu sticker vi på lägenhetsvisning!

Snötankar

Lördag igen? Tiden bara springer iväg. Det är nog dags att börja träna lite för att hinna ifatt den...

Termometern visar nollgradigt framåt fyra-tiden idag. Helt perfekt för snö! Som jag längtar efter snön.

Halmstad förra året

Le päls

Äntligen var den färdig! Lagom till att kylan börjat tränga på. Jag är så glad över att få bära något som jag sett min farmor i så många gånger och som jag tyckt hon sett så himla fin ut i ♥


It keeps getting better

Det blev dessvärre ingen garnshopping idag då vi drog till Söder direkt efter skolan istället för att fira. Både att kursen (som har varit den mest energislukande kursen någonsin) är över och att betyget på kursen blev långt över förväntan. Både projektarbetet och tentan hade gått helt fantastiskt bra och jag är supernöjd! Nu kan den här fredagen inte bli mycket bättre.

När fingertopparna gör ont på grund av garnskav

Nu: en snabbis till skolan för att få reda på resultat och därefter direkt till garnbutiken för att inhandla nya garner. Jag känner mig som en riktig mystant när jag sitter framför tv:n med en kopp te och mitt stickeri. Snart är mitt allra första stickprojekt färdigt och jag har redan nya på g!

Black and beige

hm.com/news

En tidig julklapp till mig själv

Do I need to say I love them?

Dark lips

Jag gillar verkligen mörka läppar. Det är så himla fint på vissa! Tänkte ta mig förbi Topshop någon dag för att ta en titt på dessa tre varianter:
Lips in beguiled - åt det bruna hållet, Lips in Hazard - åt det röda hållet och Lips in Inhibition - åt det lila hållet.
Alla tre ser superfina ut!

Yeeees

Då var engelskaprovet avklarat! Vi fick dessutom reda på att alla blivit godkända på den knepiga tentan i Global Ekonomi som vi hade för någon vecka sedan. Så SKÖNT! Mer utförlig information om hur det gick får vi på fredag, så vi får väl se hur mycket godkänd man blivit...

Nu väntar tre veckors frihet från tentor, därefter fyra stycken på två veckor dock, och sedan är det jullov. Kan ni fatta att det bara är cirka 6 veckor kvar till julafton?! Galet.

FLUFF

Ja.
Jag skulle kunna tänka mig att se ut som ett poppat popkorn, en välkammad isbjörn och en fluffig marshmellow. Den här jackan är helt fantastisk (och helt utsåld). Jag vill ha den. Och modellens hår. Ska kolla på stan imorgon. Efter jackan då, inte håret.

nelly.com/VILA

Finheter

Ett litet urval av alla finheter som finns på Topshop just nu.

Business English

Jag pluggar engelska. Bokar affärsmöten, tragglar glosor och repeterar prepositioner. Efter imorgon är vi lediga från prov i tre hela veckor. Åh, vad jag önskar att imorgon kväll var idag.

Minimalism

Sofi Fahrman är lycklig ägare till detta underbara armband som jag nääääästan hade kunnat ge min högra hand för. Eller ja, en nagel i från min högra hand i alla fall.

Pälsboll

Bilden visar raka motsatsen till hur jag känner mig just nu. Trött, energilös, ineffektiv, tråkig. Hade nog allra helst velat gå i ide och sova ett par veckor. Minilovet gav knappast någon energi, snarare känner man av behovet av ledighet ännu mer än tidigare. Hopplöst!

Det här har vi sysslat med idag


Världens bästa lördag

Älskling är ledig idag (äntligen!) så vi ska äta trerätters och mysa hela kvällen.
Världens bästa lördag.


See through

Superfin bh från H&M. VÄLDIGT genomskinlig dock,
så nipplecovers eller liknande är att rekommendera.

Medicin

Jag har hittat den perfekta medicinen mot min höstdepression som fortsätter att hälsa på då och då.
Ett klick och så är jag glad igen!


E.L.F

Nu äntligen tänkte jag skriva lite om produkterna som jag beställde från e.l.f cosmetics för ett tag sedan. Jag har inte använt produkterna dagligen utan endast testat dem ett par gånger, vilket gör min recenssion lite svag. Men jag hoppas att det kan hjälpa någon i alla fall! Priserna på produkterna ligger mellan $1 - $8.
Booster
"Achieve the ultimate, translucent "photo finishing touch" to your make up. Our Mineral Booster melts into your skin, infusing it with key vitamins A, B and E to promote healthier skin that's noticeably silkier and smoother... "

Jag tycker absolut att denna produkt ger en snygg "finishing touch", lite på samma sätt som mineralfoundation gör, fast lättare. Dock köpte jag denna i färgen tinted, vilken jag tycker blev lite för röd för mitt ansikte.
Mineral Glow "bronzed"
"Wheather you want to create a summer tan or a healthy glow, these sheer and lightly pigmented powders will add that touch of color that will leave your skin healthy and radiant..."

Jag köpte denna variant i både "bronzed" och "shimmer" då jag är en sucker för produkter som ger ett snyggt glow. Båda två tycker jag håller vad de lovar. Den färgade är dock ganska mörk kan jag tycka. Lite för mörk för att använda nu på vintern, men den kommer säkert bli riktigt snygg till sommaren!
Mineral Glow "shimmer"
Samma som ovan, men i färgen shimmer. Denna ger en jättefin skimrig look om man sveper den över kindben, panna, näsa och haka när man är klar med sin sminkning.
Shimmering Facial Whip
"Multipurpose, on-the-go whipped colorant is packed with Vitamin E ti instantly brighten and soothe skin with no greasy after-feel."

Dessa ska gå att använda både som highlighter, läppglans och ögonskugga. Jag köpte dessa två med avsikt att använda dem som highlighters och har inte testat att använda dem på något av de andra sätten. Färgerna som jag köpte heter "Golden Peach" och "Spotlight" och jag gillar dem supermycket. "Spotlight" ger en ljus skimrig effekt, medan "Golden Peach" mer smälter in med huden och ger en superfräsch bronzed look. Då dessa kostar $1 per styck så ser jag ingen mening med att inte slänga med en för att testa när man ändå handlar från e.l.f.
Mineral Lipstick
"Now you can hydrate your lips and get a lasting soft color naturally!"

Jag köpte läppstiftet i färgen "Natural Nymph" och jag är inte helt nöjd med detta måste jag säga. Läppstiftet är krämigt och svårt att få snyggt applicerat. Färgen var lite gråbeige vilket inte gör sig så bra på läpparna och jag tycker ine att det håller bra alls. Jag skulle dock vilja prova någon annan, lite starkare färg för att se om det blir bättre. Men annars får det bara ett nja från mig.

Utöver dessa produkter köpte jag även en foundationborste som jag inte hunnit testa än. Men bara genom att känna på den så känns den helt okej.

Jag hoppas att detta var till hjälp för er som funderat på att beställa från e.l.f. Det går självklart bra att ställa frågor i kommentarsfältet.

Tråkigheter

Det var väl ingen som missade att Rihanna ställde in konserten igår i alla fall. En kvart innan. En kvart! Det är inte okej. Nej, fy fan för dig, Rihanna!

Skyhigh

PFFAOW! Sjukt snygga skor från Bianco.
Och det sjukaste utav allt?
De kostar inte mer än 600 kronor.
(bildkälla)

All that glitters...

Var inne på Sidencarlson en sväng efter skolan idag och hittade ett helt fantastiskt tyg! Så fantastiskt att jag vill bära det på nyår, dock krävs ett par timmar vid symaskinen först. Ååh, vad jag önskar att det fanns fler timmar på ett dygn!

Snake print


Det verkar som att Rihanna är tillbaka på fötter igen och att konserten kommer att bli av (peppa, peppa). Jag sitter i varje fall och målar naglarna inför morgondagen. Har fått dille på djuprött och inbillar mig att det passar till precis allt, inklusive ormskinnstightsen som jag tänkte inviga i morgon kväll.

Bli frisk människa!

Rihanna ställde in sin konsert i Malmö igår för att hon är sjuk (tydligen). Jag hoppas innerligt att hon fortfarande räknar med att kunna köra här i Stockholm i morgon. Annars blir jag ledsen.

1 NOVEMBER


Första november idag och julen närmar sig med stormsteg. Längtar! Försöker dock komma på hur man ska kunna julpynta den här betongklumpen till lägenhet. Det blir inte lätt med tanke på att vi i dagsläget knappt själva får plats. Men äh! Är det jul så är det. Om vi så kommer att behöva sova tillsammans med julglitter och tomtar så ska det julpyntas!

Annars så hade vi vår enda lektion den här veckan igår på morgonen, så nu har vi ett litet minibreak skulle man kunna säga. SKÖNT! (förutom att vi har tenta i början av nästa vecka som behöver pluggas till och ett par inlämningsuppgifter som ska in...) Men jag är nöjd ändå, med tanke på att det har varit gasen i botten de första två månaderna. Och dessutom så är det bara cirka en och en halv månad kvar innan julledigheten. Det är bara att hålla ut.

RSS 2.0