Byt garderob med mig, snälla?

Nej, nu måste den här tjejen sluta att klä sig så jädra snyggt. Jag står inte ut med att inte äga allt som hon har i garderoben!

Spare me a Dollar

Bara för att jag var på så himla bra humör imorse så blev det förstås kaos på jobbet. Men det löste sig som tur var och jag fick dessutom gå hem tidigt! Så nu har jag tillbringat eftermiddagen med att tömma garderoben på alla sommarkläder. Det blev tomt. Så nu är mitt shoppingsug än värre än vad det har varit innan. Har ju en massa hål i garderoben att fylla!

White Stripes

Jag tänkte att det kanske kunda vara intressant med lite före- och efterbilder på mitt hår i och med det otroligt djupa inlägget angående min hårvård som jag skrev härom dagen. På före-bilderna har jag inte klippt mig på säkert ett år, jag blekte håret hemma med färg från ICA och plattången användes flitigt. På efter-bilderna har jag följt mitt nya schema för hårvård (det vill säga, regelbundet besök hos frisören, användning av stylingredskap i minsta möjliga mån (på ena bilden har jag dock använt locktång, obviously) och bytt ut hårborsten). Ganska stor skillnad på då och nu, va?

What day is it?

Jag har legat en dag efter hela den här veckan. Så hur skönt var det inte att vakna i morse och tro att det är torsdag för att några sekunder senare komma på att... det är FREDAG!?
 
Det spelar ingen roll att en bil körde i alldeles för hög fart genom en vattenpöl vid övergångsstället så att jag fick en våg av vatten över benen när jag var på väg till jobbet. Eller att jag bara en minut efter steg i hundbajs. För idag, mina vänner, idag är det fredag.

Daylight Cowgirl

Älskar klänningen på översta och andra bilden! Vill ha den mörkblå nu till hösten och den vita till sommaren. Det är ju helt hopplöst det här med att inte ha obegränsat med pengar!
 
| source |
 

Det hänger på håret

Jag har det där typiska skandinaviska håret som ingen egentligen vill ha. Tunna, fina hårstrån som lätt går av. Att jag dessutom väljer att bleka mina annars råttfärgade tesar gör ju inte direkt saken bättre. Jag har alltid förbannats över att mitt hår ser slitet och glanslöst ut och att det aldrig växer (vilket jag har fått lära mig att acceptera då mitt hår aldrig kommer att kunna bli långt, jag hoppas dock fortfarande på ett mirakel), men jag har faktiskt aldrig varit så nöjd med mitt hår som jag är nu. För detta har jag framför allt tre produkter att tacka; Tangle Teezer, Nashi Argan Oil och en simpel svinborste. Tangle Teezer är en utreningsborste som inte sliter på håret. Den saknar de små "dropparna" som sitter längst ut på piggarna på vanliga borstar. Dessa droppar har en tendens att fastna i tovigt hår och dra av hårstråna, vilket alltså inte sker med Tangle Teezer. Nashi Argan Oil har jag skrivit om tidigare, här. Och svinborsten använder jag när jag borstat ut tovorna med Tangle Teezer och vill ha lite mer glans. Jag trodde aldrig att borsten som man använder skulle ha sådan betydelse för hur håret ser ut, men det har gjort märkbar skillnad för mitt hår!
 
Värda att nämnas är även mitt schampo och balsam - Hydrating Schampoo och Detangling Solution från Matrix. Inga andra varianter har lyckats återfukta mitt torra, blekta hår så bra som dessa utan att göra håret fett eller flygigt. Sjukt nöjd!
 
Och inte att förglömma är även denna superprodukt. Räddaren i nöden när man inte vill tvätta håret för ofta.
 
Så till det tråkiga, men ack så viktiga... Tvätta inte håret alltför ofta, försök att aldrig borsta håret när det är blött och undvik all typ av föning och styling så gott som det går. Jag trodde aldrig att jag skulle klara mig utan hårtork och plattång, men så fel jag hade! Så fort jag slutade så blev mitt hår mycket mer friskt och följsamt och jag kände att jag faktiskt inte behöver dessa redskap. Idag händer det MYCKET sällan att jag blåser eller plattar håret. Det är knappt att jag ens vill. Prova att sluta, jag lovar att det är värt det. 

Hälsning från mig och Messi

 

Chunky knit

Och hur sugen blir man inte på en julröd klänning och bara ben när man ser det här, då? Acne är hjärnan bakom tröjklänningen och inspirationen hittade jag hos den här tjejen.

What's happening

Glöm vad jag sa om att det är lugnt på praktikplatsen. Jag tar tillbaka ALLT! Nu är det full rulle med både nyproduktion och operativt inköp. En pop up-butik ska öppnas i London i mitten av november och fram tills dess ska några av de nya produkterna vara klara. Stressen! Men det går säkert vägen. 
 
För övrigt så har Stockholm helt perfekt Stutterheim-väder just nu. Regnkappan kommer väl till användning.

Liten på väg att bli stor

Jag är ledsen att det blir lite mycket hundbilder här i bloggen nu. Men i och med att lilla Messi har blivit en så stor del i mitt och Dennis liv så är det svårt att låta bli. Ni får ha överseende.

My Weekend

Ledsen över dålig uppdatering i helgen, men jag har knappt så mycket som tittat åt datorn ens. I lördags morgon tog vi tåget till Örebro för att gå på lilla Aidens dop (Aidens pappa är en av Dennis bästa kompisar). Det var fantastiskt fint och Aiden strålade som en liten sol genom hela dopet. Jag var nära att börja böla redan när de vandrade in till Blinka lilla stjärna och sedan satt jag och kämpade med att hålla tillbaka tårarna resten av tiden i kyrkan. Ja, bölar man till "Extreme Home Makeover" så är det inte lätt att hålla sig vid tillställningar som den här.
 
På kvällen körde vi en liten utgång i Örebro. Utelivet var inte mycket att hänga i granen tyvärr, men vi hade trevligt ändå. Och så kom vi hem till Stockholm igen igår eftermiddag. Och det var den helgen! Ingen höjdare att gå upp i morse, men nu sitter jag på jobbet i alla fall och laddar inför resten av veckan.

Lack of sleep

Så jäkla trött.

Feeling blue

Stickat, skinn och kornblått är min melodi idag. Kärlek åt mina nya skor!
 
(Ser för övrigt ut som att jag har världens kortaste ben på bilden. Nog för att de är korta i verkligheten, men inte SÅ korta...)

Uppdatering

Den här veckan har känts ganska lugn för min del på praktiken. Mycket har varit luddigt och det har varit svårt för mig att se vad mitt jobb skulle göra för nytta. Men så plötsligt idag gick det upp för mig och nu känns det som jag har en to do-list längre än tomtens önskelista. Till nästa vecka ska jag ha tagit fram en benchmarking-lista på priser för de tre produkter som vi ska ta fram, en lista över potentiella leverantörer till dessa och ett bildgalleri som ska ge förslag och idéer för hur våra nya produkter ska se ut. Detta ska i början av nästa vecka presenteras för designansvarig och vi ska komma fram till ett utkast på hur produkterna kan komma att se ut och vad de ska ligga i för prisklass. Därefter ska leverantörerna kontaktas, äntligen! (sjukt nervöst, men spännande - det är ju egentligen därför jag är här).
 
Det känns som att det kommer bli en GALEN höst/vinter, vilket är helt underbart! Och tänk att få se de färdiga produkterna sen (om allt går som det ska) - vilken känsla!

Accepted

Känns skönt att man blev accepterad av Stutterheim-fansen! (trots att man när bilden togs var trött som ett as, vilket syns...)

Sure I like diamonds, but this is too much

Anna Dello Russo's kollektion för H&M är varken något som jag sett fram emot eller varit särskilt exalterad över. Bling Bling på den nivån är inget för mig. Den enda som faktiskt föll mig i smaken är halsbandet och örhängena ovan (den smaragdgröna färgen!). Duger till att pigga upp ett par jeans och en t-shirt.

Raya New

Idag fick jag bland annat springa på stan och leta inspiration till en av de nya produkterna. Tror att en liten del av mig dog när jag i princip krockade med den här underbara koftan. De måste ha tänkt på mig när den skapades. Finns i ett flertal olika färger och kommer från Acne.

Kisses from a dog

Jag vill ta en fin bild. Messi vill pussas. Ungefär så här är det varje dag. Jag vill en sak, Messi en annan. Gissa vem som oftast får sin vilja igenom?

No. 216 by Ingrid Bergqvist

Idag fick jag en praktikpresent. En alldeles egen Arholma Vit. Nu kommer jag inte längre sucka över regn. Jag kommer dansa ut, lyckligt över att få visa upp min nya fina regnkappa!

"To embrace melancholy is ultimately to embrace joy"

 
|source|

Etthundrafytionio kvar

Då kör vi dag 2 av 150

En "vacker pälskrage"

Ja, smaken är som baken....

The first day of the rest of my life

... eller ja, för resten av året i alla fall. Då har jag alltså haft min allra första dag på "jobbet" som inköpsassistent. Mycket information kring det praktiska, vad som komma skall och hur företaget ser ut i dagsläget. Jag blir SÅ himla inspirerad av vad Alexander Stutterheim har lyckats åstadkomma! Har du inte hört om Stutterheim i dagsläget så lär du göra det inom den allra närmsta framtiden (Ryan Reynolds gjorde personligen en beställning på en Arholma härom dagen och fler kändisar har hört av sig angående Stutterheims fantastiska jackor).
 
Mitt arbete idag gått ut på att sourca potentiella leverantörer till produkter som snart ska få utöka sortimentet. Sedan tog jag på mig uppgiften att importera kontaktuppgifter från Excel till kontaktlistan på mailen (jag trodde att jag hade excelkursen som vi läste i början av utbildningen färskt i minnet, men icke). Det hade nog fan gått snabbare att kopiera alla 800 kontakter en och en för hand än sättet som jag gjorde på. Men nu har jag lärt mig det i alla fall så nu är jag proffs!
 
Jag ser verkligen fram emot att komma in ordentligt i mina arbetsuppgifter och att få följa Stutterheims spännande utveckling. Skönt att ha ett jobb som man ser fram emot!

Nu kör vi!

Önska mig lycka till!
 
Stutterheim |

HIPPIE, HIPPIE - MILKSHAKE!

Den här tjejen skulle se bra ut i en sopsäck. Inspiration på två ben med andra ord! Besök hennes blogg och jag lovar er att ni inte kommer bli besvikna --> Hippie, hippie - milkshake!

Sunday, I Love You

Idag sov jag till klockan ett. Inte för att jag var trött eller för att jag hade sovit för lite, utan för att jag KUNDE. Sedan gick jag upp och frossade marängsviss. Fy fan vad äckligt nu när jag tänker efter. Men just då, då var det magiskt.

All White

I N S P I R A T I O N

Pop!

Snyggaste (och mest bekväma) jeansen just nu från Acne. Passande att jag fortfarande saknar ett par jeans med boyfriend-fit i min garderob. Dessa måste med andra ord bli mina. Punkt.
 
Bilder lånade från Sofi, Hanna och Acne

My sweetheart

Idag har den här lilla grisen vaccinerats. Och herregud som han har vuxit sen senast! Förra gången han vägdes (då han var runt 9 veckor) visade vågen ynka 1,5 kilo. Idag när vi äntligen fick honom att stå stilla på vågen visade den hela 3,1. Vi har alltså en dubbelt så stor hund nu än för tre veckor sedan! Han växer så att det knakar, lilla sötnosen ♥

Red leather

Denna bild har länge legat i inspirationsmappen. Och ett par röda skinnbyxor har åkt fram och tillbaka på önskelistan. Nu är det dags för dem att hamna i toppen igen. För hur jäkla fint är det inte om det matchas rätt?

Morgonrock

Såg att Collan är ägare till kappan från Filippa K som jag skrev om häromdagen. Kvinnan klär ju i och för sig i ALLT men herre så sugen man blev på att slå till när man ser hur snygg kappan är på henne!
 

Början på något nytt

Idag skrev jag min allra sista tenta. Nu är skolan slut för resten av vintern och större delen av våren. Praktik i 30 veckor med start på måndag. Herre. Jävla. Gud.
 
Om cirka fyra minuter kommer mitt lilla inköpsgäng hit för vin och snack. Klart att i måste prata av oss nu när vi ska vara ifrån varandra så länge! Nej, nu börjar det dra ihop sig. Ha en trevlig torsdagskväll alla mina fina ♥

Green with envy

H&M's senaste partykollektion. Klänningen nere i vänsta hörnet och högst upp till höger är den som jag skrev om i detta inlägg. Trots sitt begränsade användningsområde väcker den stort ha-begär. Jag tror att jag måste ha den.

När motivationen sviker...

Har försökt sätta igång med plugget inför logistiktentan i över en vecka nu - utan resultat. Och nu sitter man här, sista kvällen innan tentan, och försöker trycka in flera hundra sidor information (känns det som i alla fall) i huvudet med stressen och paniken hängades i luften. VARFÖR lär man sig aldrig?!

Something to keep your head warm

Som vanligt sätter Elin Kling trender lika ofta som en annan byter underkläder. Jag tror inte att det finns någon som inte blev sugen på den limegröna mössan från ACNE när dessa bilder på Klingen kom fram.
Kopian finns att köpa på Lindex.

Ines Coat

Jakten på den perfekta kappan fortsätter!
Denna från Filippa K är heeelt fantastisk. Tidlös i både modell och färg och dessutom gjord helt i ull.
Borde man? 

You made my day

När man promenerar på stan, lite småkrasslig med otvättat hår och den absolut noppigaste tröjan som går att hitta i garderoben och en okänd person kommer fram och säger att man är söt.
 
Tack snälla du. You made my day ♥

Burgundy

Jag har totalfastnat för denna skomodell nu till hösten. Spetsig tå och gåvänlig stilettklack. Vill både ha ett par svarta, de kornblå från ALDO och dessa ovan från Din Sko.
Finns i butik nu för 399 SEK. Prisvärt!

Passa på!

Just nu får alla som handlar på ASOS 25 % rabatt på hela köpet. Jag passade på att klicka hem något som stod högt upp på önskelistan! Erbjudandet gäller i 48 timmar.
 

Nostalgi

 
Tänk att man faktiskt saknar Bulls-tiden lite emellanåt ändå...

LITA CLAW

No words needed

ACNE RISE BLACK

Äntligen är de mina! PERFEKTION!

Sequins

Nu när hösten smyger sig på kommer suget efter att täcka de bleka benen med paljetter tillbaka. Jag har länge varit sugen på dessa från By Malene Birger, men prislappen känns något för saftig för mig.
De på bilden ovan är från Nelly's nya märke Issue 1.3. Ser lovande ut!

Familjen


Söndagsmys


Something Blue

 | Ullkappa, Just Female | Skinnbyxor, Hunkydory | Armband, Dylan x Heron | Skor, ALDO |
 
Ungefär så här hade jag gärna gått ut i höst! Jackan är samma som jag skrev om i det tidigare inlägget, skinnbyxorna är perfektion, armbandet som är gjort av gamla muttrar är fantastiskt och skorna... Ja, i och med att detta inlägg är tillägnat dessa pjäser så förstår ni kanske själva.

Wool Zip Coat

Jag är på jakt efter den perfekta kappan. Just Female är närmast hittills.

Jag tror att min kropp skulle må bra i den här

Klänningen, klänningen, klänningen... Jag finner inga ord. Vartifrån? H&M såklart.
 
| source |

RSS 2.0