South Beach Pink

Jag har fått dille på nagellack i somriga färger. Detta från Mavala är mitt senaste tillskott. Det är inte riiiktigt i den färgen som jag tänkt mig (hade velat ha det i samma färg som det ser ut att vara i flaskan), men efter mitt sjuttioelfte varv kring nagellacken på Åhléns så fick jag nöja mig med detta så länge.

PS Express

Det där med att redigera bilder har aldrig riktigt varit mig grej. Och inte för att jag på något sätt är emot det, utan för att jag är så fruktansvärt dålig på det. Vanligtvis tycker jag att det är krångligt och jag tröttnar direkt när det inte går som jag vill.

Men nu har jag hittat den ultimata lösningen! Så jag tänkte tipsa alla er som har tillgång till App Store om en helt fantastisk redigerings-app, som både är enkel att förstå och använda och den är dessutom GRATIS.

PS Express heter appen och det är alltså det omtyckta (och hatade - många tycker att det är alldeles för krångligt) Adobe Photoshop som står bakom denna smarta lilla medhjälpare.

När du startar programmet är det första du får välja om du vill ta en ny bild med kameran direkt eller om du vill välja en befintlig blid från biblioteket.

Därefter kommer du till själva redigeringssidan där du kan välja mellan en mängd olika effekter, ramar, ljus o.s.v.
Du kan bland annat beskära, rotera eller vända bilden, ändra färg och kontrast, ge bilden bättre skärpa eller lägga till en ram.

Nedan ser ni två bilder som jag har redigerat via PS Express - före och efter.
Före - bild tagen på Grönan. Den känns ofokuserad, tråkig och dessutom lyckades jag självklart få med mitt finger uppe i vänstra hörnet...
Efter - jag har gett bilden skarpare kontrast, mer skärpa och dessutom "blurrat" omgivningen för att lägga all fokus på karusellen. Den här bilden är egentligen bara ett test då jag provade PS Express för första gången. Men jag tycker att det är en bra bild för att visa vad som går att göra.
Före - trevlig drink på Scandic Anglais. Haha, kolla Lie i bakgrunden!
Efter - samma bild med en av effekterna som finns att välja bland

När du känner dig färdig sparar du lätt bilden och då sparas även en kopia på orginalbilden så du inte blir av med den. Du kan även enkelt välja att dela dina senaste verk på facebook, twitter eller photoshop.com

PS Express är både enkel att förstå (för er utan tålamod, som jag) och smidigt att använda. Så det är väl inget tvivel - spring och köp! Eller ja, ni fattar.

Och alla ni redigeringsproffs där ute - don't judge, jag är fortfarande bara nybörjare...

Bästa bakissöndagen

Tiden springer iväg så jag får skriva om helgen så här lite i efterhand.

I lördags träffade jag fina Liza för att ta igen TVÅ år öven EN middag. Det blev mer prat än mat om man säger så. Fick veta att hon precis flyttat hit för att hon fått jobb som flygvärdinna (!) Jag är så glad för din skull! (Och ja, givetvis kom en framtida resa på tal...)

Drog vidare vid 11-tiden och mötte upp Cenny på Supper, vi tog ett par glas vin och väntade in Dennis som slutade klockan 1. Taxi till Storstad, mer dricka, shots sen falafel och jaa...

Vaknade av solen på söndag eftermiddag och vi bestämde oss för att gå en sväng. Slutade med att vi gick över till Grönan och hängde där resten av dagen. Åkte naturligtvis ingenting (tror inte att det hade slutat så bra), så vi käkade korv, åt glass och tog en sväng i Lustiga Huset. Tror inte att dagen hade kunnat bli mycket bättre än så!


Fredagsnöje


Snöblandat regn

Det var min morgon det...

RSS 2.0