En groda i käften

Länge sedan jag lightmobbade Josefine här i bloggen nu så kände mig tvungen att lägga upp vårt lilla samtal som ägde rum alldeles nyss.

J: Ja, för vi var ju ändå inne i parken ganska tidigt.
M: Oh ja, långt innan vi egentligen fick lov att komma in.
J: Mm, jag tror att jag stämplade in första gången på juldagen. Så jag menar det var ju ändå ett halvår innan jag föddes!

Hahahaha. Tog säkert ett par sekunder innan vi kom på att meningen inte stämde riktigt också. Hjärnan står inställd på söndagsspeed liksom.


första advent

Första advent idag och julstämningen är på topp! Vi har gjort vad vi har kunnat för att få lite julkänsla i lägenheten utan att spräcka plånboken totalt. Det fick bli mycket julmusik och lite inredning.

Adventsljusstake i vårt fönster som jag köpte på Nille för 30 spänn.

Troligtstvis den snyggaste adventsljusstaken på denna jord.

Pinsamt dålig bild från julpyntade Tromsö centrum.
Tror att jag traskade på lite för snabbt.

I morgon blir det givetvis lucköppning! 
 
Var även på väg att byta stil på bloggen för omväxlings skull,
 men kom på att det orkade jag faktiskt inte sedan...

Och så toppar vi med
The Fray - War Is Over
så är julen kommen ända in benmärgen.

Sanning eller konsekvens

Hahahahaha! Sitter och spelar "Sanning eller konsekvens" över msn med Daniel i väntan på att göra mig iordning inför kvällens partaj; inflyttningsfest hos Lund. Riktigt kul tidsfördriv det där alltså!


Snurra "flaskan" och se vilket ämne den hamnar på. Frågor och uppgifter som de här har kommit upp än så länge: 

* Skulle du helst lukta svett eller ha dålig andedräkt resten av livet?
* Har du någon gång snackat dirty på MSN?
* Har du hånglat med någon av samma kön?
* Hur många år äldre är den äldsta person som du legat med?
* Om du pruttar i en fullpackad hiss, vill du helst att den ska vara högljudd men luktfri eller en stinkande smygare?
* Ät först två knäckbröd utan att dricka vatten och ät sedan en sked kakao utan att dricka vatten.

Ojoj. Jag kommer bli msn-nörd igen.

throw up party

Ingen vanlig lördag idag. Jag ska nämligen åka in själv till stan. Detta betyder självklart att allt inte står helt rätt till, speciellt inte eftersom att vi fick lön igår och det är det enda som josefine har tjatat om: "Lördag ska bli så skönt! Tänk så skönt att få gå på stan och känna att man faktiskt får unna sig någonting! Jag tror att jag ska unna mig någonting. Ska du unna dig någonting? Vad ska du unna dig?..." Yes, när uttrycket "unna sig" kommer fram så vet man att Josefine är i farten.

Men så hände det någonting. Efter att Inte ha varit helt pepp under IDOL-kvällen (jag menar, Johan åkte ut och hon skrek inte ens) så gick Josefine och lade sig runt tolv-tiden. Nattuggla som jag är så satt jag uppe ett tag till. Klockan 00.30 hörde jag hur första uppkastet kom och det lät som lite fontän-feeling på den. Shit. Jaja, ingen skada skedd så länge det bara händer en gång. Kan ju ha varit något med maten liksom. Men när det sedan fortsatte hela natten så blev det lite mer oro i lägret.

Gick tydligen magsjuka på dagiset som hon var på igår. Great.


Så japp! Nu ska jag in till stan och faktiskt unna mig någonting.

Vitpepparkorn.

Tre månader för sent

Fick ett telefonsamtal på lunchen idag. En restaurang som jag lämnade CV på när jag precis kommit till Tromsö ringde för att erbjuda mig jobb. Men grattis! Bara sådär tre månader för sent. Tror folk allvarligt talat att om man lämnar in CV på ett visst ställe så kommer man gå och vänta på det sedan? Naaae, inte jag i vart fall... Hade ju hunnit både svälta och frysa ihjäl och dessutom blivit tuggad på av vildhundar om jag inte tagit dagisjobbet. Och ja - det finns något som kallas uppsägningstid, så nej - jag kan inte börja på en gång. 

Fascinerad... Kastrerad... Frustrerad! Där har vi det.

Kråka på vift

Liten incident på bussen hem idag. Jag sitter längst fram, inne i djupa tankar som vanligt men vaknar plötsligt till av att bussen står still och busschaffören harklar sig högljutt.

Busschauffören: Du, ska du gå av bussen eller?!
(Shit, menar han mig?)
Busschauffören: Du där bak!
(Pheeew...)
En man längre bak i bussen svarar efter ett tag.
Mannen: Va?
Busschauffören: Kom fram hit!
Mannen masar sig fram genom bussen och jag spetsar öronen.
Mannen: Vad är det frågan om?
Busschauffören: Du sitter och pillar dig i näsan och torkar av det på sätet!
(Whaaat?! Eeuu...)
Mannen: Åja, jag beklagar.
Busschauffören: BEKLAGAR?! Du har inte tänkt på att det är någon som ska sitta där sedan kanske?
Mannen: Jo, jo. Jag beklagar...

Det var alltså en vuxen människa som satt och petade kråkor! Haha! Ett av de konstigaste (och mest skämmiga) samtalsämnena jag någonsin lyssnat till tror jag.

Jag vet inte hur tydligt den här mannen utförde ritualen men det förvånar mig ändå att busschauffören såg hela proceduren. Jag som har försökt sneaka med glass och dessutom tyckt att jag varit bra på det, typ osynlig. Jag måste ha sett så dum ut.

Vad har jag då lärt mig idag?
1. Busschauffören använder inte bara den där stora spegeln för att se bak i bussen. Han har även en anläggning med övervakningskameror och en stor tv-skärm för att se ALLT som sker. Ingen mer sneaking alltså.
2. Jag ska alltid se i sätet innan jag sätter mig. Jag vill i vart fall inte gå omkring med ovälkomna busar på rumpan.

Back to basic

Snökaos hade vi kallat det hemma. Här är det precis lika vanligt som att man torkar sig i röven efter att man skitit. Det var snöstorm igår, snöade i princip hela dagen, och detta resuterade i drivor med snö idag. Men som sagt så är Tromsö-borna väldigt duktiga på att ta hand om situationer som denna så gatorna är plogade, folk skottar fram sina bilar (och ser dessutom ut att tycka att det är roligt) och allt flyter på som vanligt.

Idag var jag tillbaka på min allra första barnehage. Det är otroligt vad man har utvecklats sedan dess! Både inom yrket och med språket. Jag har gått och känt mig mallig och allmänt bäst hela dagen idag bara för det. Inte konstigt att de vill ha mig tillbaka på måndag och tisdag igen. Hoho.

Jag har dessutom märkt att jag börjat känna av mörkertiden rejält. Sover som en stock och när det är dags att gå upp på morgonen så snoozar jag MINST 3 gånger (väntar bara på den dagen då jag ovetande stänger av alarmet och sover vidare i godan ro, vilket resulterar i grymma försovningar. Som ni hör så är detta inte helt okänt för mig) för att seda ta mig upp som en bankad zombie med hjärnverksamhet som en ettåring. Sexig som få, alltså. Glad att det är Josefine jag bor tillsammans med som är van att se mig i sådant skick. Och värre.

På tal om Josefine så var jag precis ute i gången för att låsa upp dörren till henne. Hon gjorde då snyggaste entrén på länge.

Ett steg, en halk och så pladask på korridorgolvet!


Saker som man inte vill veta

Blev tvungen att köpa nya huvudvärkstabletter förra veckan då de som mamma skickade upp för ett tag sedan tog slut (?!) Lite oroväckande att man tar slut på ett paket så snabbt men när man spenderar dag in och dag ut med ungar skrikandes runt omkring en så är det kanske inte så konstigt att ett visst ringande blir konstant kvarvarande mellan öronen.

Gick och köpte det billigaste de hade på apotek Renen i Tromsö city, och började direkt med dubbel dos. Glad över att smärtan försvann så har jag kört på med mina mirakelpiller för glatta livet. Det var först i helgen då jag utan att tänka mig för tog två stycken precis innan förfesten. Och med tanke på att det inte är många läkemedel som får blandas med alkohol så kände jag att det kanske skulle vara bäst om jag läste de medföljande anvisningarna. Lyckligtvis så stod det ingenting om fara vid alkoholintag, men frågan är om det jag fick veta inte var värre.

Följande kan vara möjliga biverkningar till följd av konsumtion av mina huvudvärkstabletter:

1. Huvudvärk (men fy fan så bra då), svimning pch trötthet
2.  Fördröjningsproblem i tarmsystemet eller i värsta fall blödningar i magen och/eller i tarmarna
3. Synförsämring
4. Hjernhinnebetennelse (vet inte riktigt vad det betyder, men det låter inte särskilt bra i alla fall)

Hellre huvudvärk från barnaskrik än huvudvärk av huvudvärkstabletter. It just doesn't make sense.


Det ska vara rött i juletider

Igår natt budade jag hem en mycket efterlängtad klänning. Eftersom att vi tyvärr inte har Primark (som är bästa budgetkedjan i Europa, om ni frågar mig) på närmare sträcka än några hundra mil härifrån så är det så här man får gå tillväga för att få tag på deras små pärlor. Självklart höjs priset och blir onödligt mycket dyrare än vad inköpspriset en gång varit men det är smällar som man får ta.

Min soon to be nya klänning. Oooh, red is so the new black.

Tröstchoklad och en positiv överraskning

Idag har det varit en mycket känslosam dag. Flera känslor inblandade. Dagen började med att jag klämde en unges fingrar i dörren så han fick åka till sjukhuset. Yaiks. Och min överdrivna ångest (som jag desperat försöker bli av med) kom tillbaka. Shit. Vet i och för sig inte om det var så himla allvarligt med fingrarna. Eftersom ungarna skriker som om armen blivit avhuggen när de fått ett myggbett så är det lite svårt att veta. Får bara hoppas på det bästa. Var i varje fall på Jekta för att köpa något till den stackars grabben. Presenter dämpar både min ångest och gör ungen glad. Bra skit. Och till min stora lycka så fann jag dessutom en stor Marabou Non-stop till halva priset bara för att den var bruten på mitten! Jag tror att jag fick vingar där ett tag. Det är sådana tillfälligheter som får mig att tro att allt faktiskt har en mening. Det är det jag försöker intala mig i alla fall.

Men det slutar inte där. När jag och Josefine dessutom blev påminda om att man bara betalar halv skatt på lönen i november här i Norge så flög jag bannemej! Kalla mig ytlig, men pengar betyder faktiskt lycka. I alla fall när man är i vår nuvarande situation. Jag har aldrig längtat efter lön så som jag gör nu!
 


Lycka

Tunnbyxor

Det är alltid lika frustrerande att uppdatera bloggen på söndagar. Eftersom att jag inte alltid har tid att uppdatera på lördagen så blir det dubbelt så mycket att skriva om på söndagen sen. Slitsamt!

Igår såg dagen inte mycket annorlunda ut mot vad den brukar göra. Hade bestämt att vi skulle förfesta hos Lund (som vanligt) och sedan dra till favoritstället "Driv " för att dansa ruset av oss. Jag gillar denna sortens lördagar. 

Dagen började med att jag desperat försökte komma på vad jag skulle ha på mig till kvällen. Har bara med mig en klänning och en kjol (och som jag berättat tidigare så är shoppingen inge vidare här) så det börjar bli lite knapert med kombinationsmöjligheter. Som tur är så har jag med mig en hel del olika strumpbyxor så det fick bli min räddning åter igen. Ett par blå den här gången. Tacka vet jag dessa underbara tunnbyxor!

Kolla proportionerna mot tvättmaskinen. Jag ser ut som Gulliver i Lilleputtland!

Med outfiten fixad och drinken blandad så blev kvällen lika lyckad som vanligt. Blev mycket dans, nya snapsvisor och så införde vi även en ny aktivitet. Charader.

- Durkslag!
- Jaa, äntligen... Att det skulle ta så lång tid!
- Men hur menade du då?
- Amen, se nu. Jag ÄR pastan och så skakar jag mig... i ett durkslag!

Hahahaha. Det var ju bra tänkt i alla fall, Josefine (Lund). 

Hade även en ny fejja med på förfesten. Denice från Skellefteå. En brud som jag träffade på Sommereng när vi precis flyttat hit typ. Mycket söt och trevlig tjej som vi kommer fortsätta hålla kontakt med :)

Och så Driv. Hallelujah säger jag bara.

Likt en bagge



Laila Bagge?                                     Malin Olsson?

Har från flera håll fått höra att jag skulle vara lik Laila Bagge som sitter i Idoljuryn. Första gången jag hörde detta så trodde jag att personen i fråga var hög eller något, men nu...? Jag vet inte vad jag tycker längre. Har försökt bortförklara det flera gånger om men har aldrig riktigt lyckats. Men så kom Josefines storasyster Emelie med sin teori om hur likheten framkommer:

"Jo, men de är ungefär som tvillingar. Fast Malin är den snygga och Laila är den fula. Men likheten finns ju ändå där liksom."

Tack. Jag tror att det värmde.

Vi kanske är lite lika ändå. Fast å andra sidan så är procentdelen likhet ungefär lika stor om jag skulle jämföra mig med en helt vanlig bagge.


Bagge?                                             Olsson?

Mörkertidsfest

Så var dagen kommen. Dagen då det tydligen blir mörkt. Och jaa, mörkt är det väl...

Var mörkertidsfest i barnehagen idag för att säga adjö till solen vilket innebar jordgubbstårta, "bollar" och choklad. Dagar som denna är jag nöjd...och fet. Men det får man lov att vara ibland. Dessutom får jag ju en bra anledning till att ta tag i träningen igen när jag kommer hem. Yes, yes.

IDOL-kvällen har precis ägt rum som vanligt. Men den var inte helt som den brukar eftersom att det faktiskt inte bara var "de tre vännerna" som kom idag utan även "Jerry" (snitsigt värre där, kände jag). Malin, som är en kompis till Madde, är uppe och hälsar på. LIka trevlig som de övriga är hon. I like. Glasstårta var det som stod på bordet och Anna åkte ut. Tur att vi hade tårtan som kunde väga upp för skandalen. Jag är inte långt ifrån att starta "syigenmunnenpåallafjortisarochsnoderasmobilerförjohanskaut"-klubben. Ryker han inte nästa vecka så hittar ni länken här i bloggen.

När Lund kommer på besök är det alltid lika överraskande. Idag var det tre snöbollar på rutan som uppmärksammade oss på att dem var här.



Har tappat lite av min skrivarglöd känner jag. De senaste inläggen har inte känts helt rätt. Vet inte vad det beror på men jag hoppas innerligt att jag får den tillbaka snart igen. Hm.

Trevlig helg!

En månad kvar

Nu börjar det verkligen märkas att den här resan närmar sitt slut. Idag är det exakt en månad kvar tills vi tar flyget hem. EN MÅNAD! Och inte vilken månad som helst heller, utan december. Det är ju liksom nedräkningens månad själv. Kommer gå så äckligt fort. Och med allt det som vi har planerat framöver, saker att se fram emot, kommer tiden kännas kortare än vad den kanske egentligen är.

21 jobbdagar. Resten är fest. Precis som hela den här resan har varit.

Skuldermjölk

Man slutar aldrig förvånas över dessa ungar. Idag fick jag vara med om en något speciell situation när jag skulle hjälpa Jakob som varit på toa.

Jakob: Hvorfor ha du så store skuldra?
Jag: Va?
Jakob: (Suckar, pekar på mina bröst och säger extra tydligt) Hvarfor ha du så store skuldra?
Jag: ---- (chock/paus/hjärnan letar desperat efter något att säga och sedan) Eeh, joo... Alle jenter ha sådane.
Jakob: Huh?!
Kom på att det kanske inte var så värst bra förklaring eftersom att det knappast är någon av flickorna på dagis som har utvecklats så långt. Börjar förklara om på min knaggliga norska.
Jag: Jo, de e så att naer ho mamma får en babie så må ho ha sådane fordi babien spiser daerifra.
Jakob: (förskräckt) Spiser?!
Jag: Jaa, di spiser melk.
Jakob: MELK?! E de melk innidaer? (stirrar och pekar igen)
Jag: (börjar bli lite svettig) Naaej, ikke nå...
Jakob: (stolt och tvärsäker) Men AE (jag) ha melk i skuldran! Fordi alle ha melk daer.
Jag: Jahaa...

Och ungefär där kände jag att jag var färdig men min lilla biologilektion, som inte hade kunnat bli mer misslyckad (eller kanske missuppfattad?) än så. Hoppades innerligt på att lille Jakob skulle hålla tyst om "melk i skuldran"-ämnet för att slippa vidare diskussioner och förklaringar för så mycket värre personer. Den lille änglaungen höll tyst. Phew.


Bara för att jag ska

TOMT

Det skulle kunna eka i skallen på mig...

Nicetynice!


- I am evil price burger! Waha!
- Du er ikke evil price.
- I am killer price burger...
- Du er ikke killer price heller.
- Scaary price
- Nei
- Naughty price.
- No no no
- BAD price!
- Neei...
- Nice price burger?
- Niiice, baby
- Nicetynice! 

Jag hyllar fortfarande de norska reklamerna. Den här är bara för skön! Ni kan se videon på burgerking.no (nice price-videon nere till vänster). Men snabba er på! Den lär bytas ut snart, tyvärr...

Uppdatering

[ x ] Bädda sängen
[ x ] Gå ut med soporna (märkte då att det var typ en halvmeter snö ute!)
[ x ] Sätta igång en tvätt - (har faktiskt kört två till och med)
[ x ] Diska
x ] Städa (grundligt) - (yes! Till och med moppen har varit framme minsann!)
[ / ] Beställa något från Gina - (fick bli en tröja på stan istället)
[ / ] Fortsätta checka nyårsklänning på nätet - (typ, mission impossibile)
[ x ] Sätta in pengar på banken - (check! Värsta smidiga automaten dessutom...)
[   ] Betala hyran - (fattar inte internetbanken hos norska Nordea. Jag och Josefine får klura på det senare)
x ] Gå och drälla lite på stan - (inte särskilt svårt det där)
x ] Beställa klipptid - (jaaao, den 11/12 åker det av!)

Utöver detta har jag dessutom hunnit med att:

[ x ] Duscha - (tur det. Så svett som man blev av att städa)
[ x ] Handla mjölk - (råkade bli en liten chokladpudding också...fy mig)
[ x ] Käka upp en korv i bröd i rekordfart då bussen råkade komma direkt efter att jag köpt den
[ x ] Tittat på "Bare Bea" - (för tredje gången) 

Känner mig otroligt nöjd med dagen måste jag säga. Lyx att få vara ledig lite sådär emellanåt.

 
Min nya mysiga tröja. Likadan som troligtvis halva Sverige har.


Världens godaste chokladpudding... Mousse? Whatever.
Och det bästa av allt (eller egentligen kanske det värsta) är att den bara kostar ynka 5,90 NOK.

Planläggningsdag

Idag har i stort sett alla barnehagar planläggningsdag vilket innebär att de håller stängt för allmänheten. Inget jobb för mig idag alltså (men för lyckosten(?) Josefine däremot). Tänkte därför lägga upp min egna lilla planläggning inför dagen.

[ x ] Bädda sängen
[ x ] Gå ut med soporna (märkte då att det var typ en halvmeter snö ute!)
[ x ] Sätta igång en tvätt
[ x ] Diska
[   ] Städa (grundligt)
[   ] Beställa något från Gina
[   ] Fortsätta checka nyårsklänning på nätet
[   ] Sätta in pengar på banken
[   ] Betala hyran
[   ] Gå och drälla lite på stan
[   ] Beställa klipptid

Cirka en halvmeter snö. Eller jaa, nästan upp till stövelkanten i alla fall...


Myshelg

Sitter här och käkar ett jävla påhitt. En desperat kombination av vad vi hade i huset som skulle kunna ersätta godis bäst. Banan med kolasås. Det var inte helt gott men huvudsaken var ändå att det skulle ersätta suget efter godis - och det gjorde det minsann!

Tror att jag ligger lite för mycket plus vad gäller sockerhalten efter den här helgen. Har haft en riktig myshelg, med massor av energigivande/fettökande/tandtrollsinbjudande sötsaker. Men jag har ändå en kansla av att vi var värda det efter våra två hela veckor av cheap-ass crap.

Fredag: Idolkvällen med Lund avslutades med skrik och tårar då favoriten Robin E fick lämna scenen. Brudarna hade med sig en apigt god äppelpaj med vaniljsås som vi tröståt upp i en rasande fart.

Lördag: Vaknar av att Josefine står och gör pannkakor till frukost. Eller nej, förlåt Josefine, brunch var det ju faktiskt. Till detta serverades dessutom fruktsallad och vaniljsås. Galet vilken start på dagen! Efter att ha njutit tillräckligt och klockan började ticka iväg så masade vi oss in till stan för att möta upp Madde. Fick konditionen för dagen inne på Nerstanda och drog oss sedan hemåt igen med två fyllda matkassar som innehöll bland annat en påse chips, en chokladkaka och en fyrpack Pepsi. Fastnade framför tv:n med våra inhandlade godsaker och gav filmen "Wanted" en ny chans (laddade ner den för någon månad sedan men blev inte särskilt imponerade den så stängde av efter några minuter) och det visade sig att den faktiskt var helt okej. Gjorde oss därefter iordning och gav oss iväg på middag/förfest hemma hos Ruba, en jobbarkollega till Emmy. Trevlig stämning, god mat och engelska översättningar på svenska vitsar hade nog beskrivit den kvällen rätt bra.

Emmy: Jag har en vits! Det var en tysk, en fransk och en Bellman...
Icke norsk-/svensktalande folk: In english, please!
Emmy: Aha, okej då! It was a german, a french man and a Bellman!


Hahahahahahahaha! Blev en del spekulationer där: "A Bellman? Ding, ding?!"

Jag och Josefine fick desvärre lämna sällskapet ganska tidigt för att hinna med bussen hem. Lämnade våra brudar som börjat komma i god partystämning efter vinet till maten för att ta oss in mot centrum till bussen som skulle ta oss hem. Skönt att vara hemma i tid, få sova ut och dessutom veta att man inte kommer må som en påse potatis dagen efter.

Söndag/idag: Fajitas till frukost/middag/kvällsmat. Smidigt. Har däremot inte städat. Absolut inte på grund av bakfylla utan seeeeeghet... Har nog lyckats sova för mycket.

Godisersättning

 Vår underbara brunch. Vaniljsås till pannkakor... Can I get a Haaallelujah!

Hoppas att alla har haft en trevlig helg.

Allt detta pussande

Jag har länge (alltid) avslutat mina inlägg med en "puss" och har känt att det inte riktigt stämt egentligen. Vill jag verkligen pussa på alla som läser min blogg? Naa, tveksamt. Känns inte så personligt heller för den delen. Jag har därför försökt mig på att skapa en lite mer personlig signatur.

Vet inte om jag är helt nöjd med den här, men det är i alla fall en start

Om jag har gjort allting rätt så ska ni i fortsättningen alltså se den här signaturen längst ner till höger i slutet av varje inlägg.

(Känns tomt och ofärdigt att inte avsluta med något här nu. Jag vänjer mig nog snart.)

old times

Lillasyster (du var så rund och go i den här åldern) och jag på väg till stranden i Halmstad -94, eller något sådant. Tiden då det enda man bekymrade sig över var om man skulle behöva gå sista biten ner till havet på grund av att det var tungt att dra vagnen i sanden...

Traditionell idolkväll med Lund idag. Tema soul och duett. Spännande, spännande...

Och ikväll ska alla fjortisar få gråta för målbrottsplågan ska ut. Sorry Johan.

Puss

En rosa jul

Därför dricker jag öl:


 
x-mas party

Puss

Det börjar ta sig

Ända sedan vi flyttade in här vi känt att det har varit något som saknats. Den personliga inredningen. Foton, minnen och annat som får en att känna sig hemmastadd. Som tur är så har vi fått in en del bidrag som tillsammans med lite värmeljus hjälper till att få lite mer stämning.

Diggar hästen som jag har fått av Simona.

Har fått alla fina saker från barn i barnehagen (+lite vykort). Förutom teckningarna längst bort. Dem har Josefine målat. Och hon har lyckats måla innanför linjerna! Jag är stolt över dig.

Puss

Bondlurk

Det har varit mycket utflyker med barnehagarna på sista tiden. Igår var vi ute i skogen (i snöstormen!) och idag besökte vi en bondgård. Väldigt trevligt men också ganska opassande då jag använder samma jacka i barnehagen som till vardags. Så från att ha luktat rök från bålen som vi tände i skogen igår, har den nu gått till att lukta (läs: stinka) gödsel och koskit. God blandning.

Nästa lilla problem är att vi i vår lilla lya inte har någon plats till att vädra våra kläder så det fick bli till att hänga upp jackan i vardagsrummet och tända lite ljus. Så var det löst!


Den bruna fläcken på mina byxor? Koskit. Fräääscht...

Puss

passionerad kåthet

En lyckad konversation på msn...



...är när det slutar men att jag sitter och gapflabbar på min sida av skärmen.

Puss

Bara för att jag älskar bilden



Puss

Smygreklam


(Stulen bild från Lund när de shakar på Driv)

"Jimmy OCH 90:a... Det är två fel i samma mening!"
*
"Det är Espen. Som en spene...fast med e, typ."
*
"Han heter Gunnar, men han är bara 23!"
*
" - Emmy, fes du nyss?
- Asså förlåt! Jag tänkte verkligen inte på att vi hade besök. Förlåt!
- Och jag bara tar upp det..."
*


Lägg nu på den snygga skånedialekten och läs en gång till. Visst är det helt underbart? Guldkorn från våra vänner Lund. Sugna på mer läs deras blogg hundratrettiosjuA.blogg.se. Ni kommer inte bli besvikna. (Hoppas att jag inte satte press på er nu, brudar :))

Puss


Töntmagnet (ett försenat inlägg)

I helgen hände det - igen. Jag snackar om de osociala missfostren med glasögon och backslick  som inte verkar veta vad som är okej och inte. Förra helgen var det en smekande hand på låret och en arm som nonchalant lades över mina axlar och i lördags var det ett litet kli under hakan. ETT KLI UNDER HAKAN! Vad är felet?! Det värsta är de inte fattar vinken med att man vänder sig bort och ser allmänt besvärad ut, nej då, följ efter hela kvällen istället, gör det. PLEASE. Antingen så har personerna i fråga svårt att förstå sig på kroppsspråk eller också så måste jag utstråla någon slags "geekscomeandgetme"- kind of thing. Hjälp... 

Hade en grym kväll för övrigt i lördags. Rockade loss till halv fyra på Driv och glömde helt bort att vi hade en buss att passa. Bra. Men våra änglar från Lund erbjöd sin soffa och två täcken och räddade natten. Hade ovanligt mycket energi så satt uppe och chattrade till halv sex då vi kände att det var dags att slagga. Vilken kväll! Vaknade tidigt (typiskt bara för att man vet att man sova ut) med en andedräkt som hette duga och ihopklibbade tvättbjörnsögon till lukten av energidrycken Battery (som låg utspilld över i princip hela rummet). Pallrade mig upp och hjälpte Josefine att städa för att sedan ta på gårdagens outfit och vandra staden genom likt en hooker för att catcha bussen hem. 

Jag gillar sådana här helger.

Puss

Visning

Det känns lite konstigt ändå. Det här är ju liksom vårt place nu och har varit det i nästan tre månader. Om cirka tre minuter kommer en tjej hit och kollar på lägenheten. Usch då. Det är för tidigt.

Puss

- My name is...

Var och tittade på volleyboll för ett litet tag sedan. Kvartsfinal mellan Tromsö volley och Koll. Gick dåligt för Tromsö tyvärr men jag var glad i alla fall. Hittade nämligen ett lite roligt namn i matchprogrammet.



Kul att presentera sig som Mari Rövhål. Jag hade nog hoppat efternamnet...
 
Puss


Driv

Ikväll blir det utgång. Ska ut och skaka rumpa på Driv hade vi tänkt och med tanke på att den enda träningen vi får här i Norge är då vi dansar så ska vi köra järnet hela natten. Japp, det är planen. Får se om den håller. Ska snart dra på förfest hos Lund (börjar bli lite tradition?) tillsammans med några mycket intressanta personer från Emmys jobb. Intressanta med tanke på hur mycket knas vi har hört om dessa. Haha. Har dessutom blivit lovade massa svenska klassiker. Kvällen borde inte kunna bli bättre än så här.

Ha en trevlig lördag och kos dokker!

Puss 


Dagens meny

* Muffins till frukost
* Fem olika sorters glass, kex, non-stop och nötter som fika
* Hembakad pizza (godaste jag någonsin ätit) till lunch
* Våfflor med rømme och jordgubbssylt till efterrätt

Det är inte ofta som stämningen är trevlig och lättsam i barnehagen, men när detta väl händer så slår dem på stort. Idag bjöd barnehagen på mat (mycket dessutom) och min traditionella halvtimmesrast varade denna underbara fredag i TVÅ hela timmar! Denna dag kunde inte komma mer lägligt då jag och Josefine kör cheap ass-vecka hemma, vilket innebär att endast portioner värda max 10 kr styck serveras till kvällsmat. Inte mycket variation i det kan jag intyga då pasta i olika former är det som har serverats hela veckan.

Nu tänkte vi festa till det med vitlöksbrödet som jag inte orkade äta upp förra helgen.

Oh, Happy Friday!

Puss

Hiss eller diss?


Jaa...
Det syns ju att man är brun i alla fall.

Good thing, right?

Puss

The eco dance

Norrmännen är verkligen inte helt normala, men humor det har dem minsann!

Norska Ica-reklamen


Hahahahaha! Och det allra bästa är att man kan gå in på ica.no och göra sin egna ekologiska dans. Är det inte helt underbart? Älska Norge säger jag bara.

Puss


You're so lucky!

Fick precis höra att norska "Charterfeber" kommer till Sverige! Det var Ana, som har haft ögon och öron öppna, som uppdaterade mig.

Så nästa onsdag klockan 20.00 hoppas jag att ni sitter bänkade framför tv:n med trean på. Och jag slår vad om att om jag går ut och ställer mig med öronen riktade åt Sverige samma tid så kommer jag höra skratten. 

Puss

En förlust - tre vinster

Idag gick det inte längre. Jag var tvungen att överge mina raggisar. Hålet i dem hade förökat sig något om man säger så...

Före
 

Efter

Hoppade av bussen vid shoppingcentrat Nerstranda efter jobbet eftersom jag var tvungen att ha ett par nya. Kom hem med lite mer än bara ett par raggisar. Kanske var bra att de gamla gav med sig?


Mina nya rosa raggisar med bollar. 25% på dem också. Yeeaah...


Röda undies med paljetter från H&M. Får bli en förtidig julklapp till mig själv.
Visst är det lite
Victoria's Secret över dem?



Söta höst/vinterskor från DinSko. Jag är käääär...

Puss

Skjønning

Veckans "Charterfeber"-avsnitt går för fullt. Det är ju bara så roligt! Har plockat upp ett nytt ord därifrån nu med. Skjønning. Det symboliserar tydligen något bra.

- Is this restaurant new?
- No, the name is new.
- Ooh, the name... But the paintings outside?
- Yes, they came with the name!
- Flott! They are really nice. Can we paint a chair?
...
- Jeg skall skrive uppå haer... S-K-Ø...
- Se nå da! Skjønni- naaaej! HAHAHAHA. SKJØNNIGN! HAHAHAHA...

Samma brudar som fick kväljningar av nässprayet. Så galet crazy asså!

Puss

Uppdatering: Jag har hittat det! Man kan se på ALLA avsnitt av "Charterfeber" på web-tv på tv3.no. Så jäkla bra! Gissa vem som har söndagen uppbokad på att se att program som jag har missat?

Förra veckans avsnitt är fortfarande bäst och det kan ni se på här (klicka på "åpne menyen", välj "Ayia Napa" och sedan program 8), om ni har en dryg timme till övers vill säga...


Sommar

Jag är trött på hösten. Ge mig den svenska sommaren då den är som bäst. Det är helt oslagbart.



1. Våra berömda fyllekort. Just det här är taget då vi var ensamma på Heat, fick gratis drinkar/shots av ägaren, blev sedan uppraggade av två "Italienare" (det var någon jäkla blandras) som bjöd på ännu mera sprit och dessutom den godaste snaps vi någonsin smakat (troligtvis i hopp om att supa oss under bordet) men som vi sedan sprang ifrån för att fortsätta kvällen på B&B. 

2. Spontanitet. En otroligt trevlig dag på Liseberg med folk som jag vanligtvis inte umgås med (fast Josefine var med såklart). I kön till uppskjutet spelas "Are U Ready".

3. Galna påhitt. Just den här bilden visar ett försök av mig till att sola ryggen i en brassestol. MYCKET obekvämt och inget att rekommendera för de som undrar.

4. Köra bil. Vilka stunder vi har haft i min lilla groda! Som den gången vi inte hade något att göra och drog hem till Dullo i Gislaved från Halmstad mitt i natten för att hitta på något. Eller när vi flörtade med bilen framför genom att blinka med blinkisen...

5. Förfest i Bengts (Josefines pappas) lägenhet i stan. Haha! Det är inte ofta som man vaknar med en Dullo under bordet  och lite annat folk sådär skönt utspritt lite överallt :)

6. Sommar + Halmstad = sant. Gå en runda på Punch, sola sönder sig på Tylösand, börja förfesten på After Beach och sedan röja stan. 

7. Massa tid. Att förbruka på att umgås med folk som man tycker om.

8. Josefines envishet. Hon tappade sitt läppglans mellan plankorna i busskuren och satte sig sedan och fiskade efter det med hjälp av två pinnar. Tog säkert en halvtimme med hon fick upp det tillslut. Det kostade ju faktiskt 100 kronor, herregud!

9. Äkta solblekt hår. Finns det något fräschare eller snyggare till en gyllenbrun hy?

Aah...

Puss
 

På tal om träskor

...så har Google grym stil idag. Creds till dem!



Puss

Ett litet paket

Har äntligen varit och hämtat paketet som pappa skickade upp förra veckan och det innehöll en hel del godsaker.



* Massa soppor och annan "blandamedvattenochkokauppsåärdetfärdigt"-mat
* Fullkornsmakaroner
* Makrill
(Lyx!)
* Ost OCH osthyvel (Yes, yes, yes! Nu slänger jag det gamla pålägget ut genom fönstret. Jag ska aldrig mer äta baconost!)
*  Vitaminer, typ alla som finns, och bafucin (Inga fler förkylningar här inte)
* TREO (Förstår inte hur jag kan ha klarat mig så länge utan det)
* Flera burkar Findus köttfärsås Orginalet (Den kanske ser ut som diarré men den smakar himmelskt!)

Och så stjärnan i mitten förstås:

* 1 liter Absolut Vodka

Tack pappa! Grattis i efterskott och hoppas att du har det bäst i Brasilien.

Puss

En bruten tradition

Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Tillställningen som jag har sett fram emot och längtat efter ända sedan jag flyttade till Norge verkar inte bli av. Helvetesjävlapissskit.

Någon som är ledig till jul?

Puss

Malin for president, typ...


HAHAHAHAHAHAHA! Läste på blogg.se att man kunde vara med och tävla med bästa halloween-outfit och eftersom att det var så lätt att tävla så var jag ju bara tvungen att prova och skicka in ett bidrag. Tro det eller ej men jag kom med! Jag känner mig som en vinnare allaredan. Har långt ifrån bäst utklädnad (kolla bara på Edward Scissorhands, nr. 92, eller Jokern, nr. 19 (!)) men för att jag inte ska känna mig helt sämst så kan ni väl lägga en liten röst på mig? 

Rösta här på nummer 57 ;)

Puss

Halloween

Gårkvällen i bilder

Våra outfits


Smink

  
  
Egos


Josefine x 2 på förfesten


Jag och motståndaren Madde under kortspelet "Kotte"


Ingeborg - värdinnan för festen


Josefine äter jellyshot och Madde... Har fastnat med näsan i sin eldgaffel?


Josefine har fått paket


Fina cupcakes

Festen hos Ingeborg var inte helt i vår smak så vi förflyttade oss en våning upp och fortsatte festen hos Lund.


Dancytime!


DjävulsMadde i bästa form


SpindelJosse strikes a pose


My Witchbitch


SpindelJosse i ny skepnad


DjävulsMadde bytte till Jultomte


Josefine diggar jellyshotsen


Tycker om min hatt


Apgod kladdkaka made by Lund


Ingen kan slänga med håret som Josefine


Madde uppslukad av bordelltyget


Kan det vara Dileva-låten som spelas här kanske?


Var är Madde?


Där var hon ju!


Avslutar med en bild på Josefine då hon är som bäst

Efter det här kom Emmy instapplandes, la sig på soffan och skrek att hon ville ha sex i näsborren, rullade sedan ner på golvet och kröp iväg med tightsen fast i fötterna släpandes efter. HAHAHA. Har nog aldrig skrattat så mycket. Finns en liten film på just denna situation men den vågar jag inte lägga ut innan jag fått tillstånd. Kvällen var helt underbar (även om den slutade lite weird för min del) och jag ser redan fram emot nästa helg.

Puss 


Det går inte lura en bakfylla

Jag har försökt men det är fanimej omöjligt. Vaknade med en bakfylla from hell i morse. En där man inte vet vad man ska göra eller vart man ska ta vägen. Huvudet snurrar, magen är ut och in och man svettas och fryser i omgångar. Började mitt försök till att må bättre genom att äta gårdagens fajitas, men ack så fel man kunde ha. Tre tuggor och sedan svansade jag snabbt iväg in på toaletten för att försöka tömma kroppen på den överblivna spriten sedan igår. Inte redo för det heller. Vad gör man?! I ren panik kom jag på att en dusch kanske kunde dämpa illamåendet. Slutade med att jag stod som en funktionshindrad pensionär i de kalla strålarna så la ner den idén ganska snabbt. Tog mig ut och fortsatte jakten på något som skule kunna hjälpa. Petade i öronen med en tops ett tag men utan resultat. Men så plötsligt som sänkt ifrån ovan kom den där första hulkningen, den som sätter igång proceduren för att övervinna bakfyllan. Jag spydde som en fontän. Och gud så skönt det var.

 Gårdagen var, som ni kanske har förstått, hård men så otroligt kul. Skriver ett inlägg om den sedan. Nu tror jag att jag måste besöka rummet med lås...igen.

Puss

Förberedelser

Då har vi äntligen allt klart för kvällen! Har varit runt och införskaffat det sista under dagen. En grillad kyckling smet ur förpackningen och slemmade ner mjölkpaketen och en brödlimpa dök ur påsen ner på golvet, men det fick det minsann vara värt. Vi är nöjda med våra inköp.


Det här blir vår outfit för ikväll: Häxhatt med slimegrönt hår, lika slimegrön ögonskugga, kvast och spindelnät. Till detta blir det helsvart klädsel och håliga strumpbyxor. Lägger upp bilder på resultatet senare ikväll eller imorgon.

Vi har haft lite problem utöver klädseln dessutom. Partyt är upplagt som knytkalas och alla ska ha med sig någonting att bidra med. Eftersom att jag och Josefine lever snålt så har vi inte köpt på oss några basingredienser för bakning direkt så vi tänkte köra på den gamla hederliga shake 'n bake. Det var bra det att det visade sig (så som precis allt annat i Norge) vara svindyrt. Men smarta som vi är så löste vi det snabbt! Hittade två gigantrulltårtor för cirka 30 spänn styck och ett paket floursocker som var på tilbud, 10 riksdaler gav vi för det, och voila!


Ett par minuter i köket bara så var det färdigt. Lite feeling blev det väl ändå?  

Puss

RSS 2.0