Halloween

Dagen då man kan klä sig i en orange kroppstrumpa (bäst effekt med en något uppblåst mage), en grön stickad basker (ni vet en sådan där som farmor knåpade ihop till er er när ni var små? Med en liten knopp mitt på huvudet...), sockiplast och ett par slimmade trikåer (även dessa i grönt). Dagen då man i denna outfit kan gå ut på stan utan att skämmas. Dagen då värst är bäst.

Jag föreslog att vi skulle vara utklädda på jobbet ikväll. Fick inte mycket mer än ett fnys tillbaka. Pff. För att ni inte vågar.

Chickens.



Bild från Halloweenfesten med Lundarna (åh, som jag saknar er tjejer!) 
i Tromsö förra året.


60 minuter på en timme...

Idag har jag bokstavligt talat fikat bort en hel dag. Satt på Robert's coffee i cirka tre timmar för att sedan lyfta på arslet och förflytta oss bara några få meter vidare till Bulls. Säkert en och en halv, två timmar fick vingar och flög sin kos därifrån. 

Missuppfatta mig inte. Jag har tillsammans med mitt förträffliga sällskap haft en fantastiskt trevlig dag. Lite märkligt bara. Hur tiden kan försvinna sådär...

Uppdatering

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Här kommer en kort genomgång på hur mitt liv ser ut just nu.

- Jag är för tillfället rödaktig brunett
- Jag jobbar heltid på Bulls (vilket innebär fyra-fem pass i veckan)
- Jag lägger ner mer tid och pengar på min lägenhet än vad jag gör på mitt utseende
- Jag planerar en resa till Thailand i januari

Kort sade vi, ja.


Att bli rik under en natt

Loggade in på norska banken idag för att föra över mina skattepengar och upptäckte till min stora förvåning (och ännu större lycka) att saldot på mitt konto hade fördubblats! Var tvungen att ringa Josefine och få hit henne för att bekräfta att jag inte såg i syne. Ringde till och med till Nordea uppe i Tromsö för att vara helt på den säkra sidan. Och visst var det så. Pengarna var där och de var helt klart mina. Y E S !

Det kunde inte kommit mer lägligt än nu med lite extra pengar i fickan. Vardagsrummet går äntligen att använda, tv:n (klicka för att ta en titt på skönheten) är på väg och jag har ännu inte behövt röra mina sparpengar. Jag kan pusta ut.


Whoopsi!

Jag klickade precis hem en tv.

Hoppsan.

Brownie

Då var det äntligen bokat! Har tänkt fram och tillbaka på det här länge. Ska jag eller ska jag inte? Vågar jag? Nu finns det ingen återvändo.

På måndag blir jag brunett.


Freitag

Uscha! Vaknade precis efter hela tio timmars sömn. Inte likt mig att sova så länge, men har blivit ovanligt få timmars sömn på sistone så antar att jag behövde några extra.

Igår blev jag cirka 4 000 kronor fattigare på IKEA, men som tur är så medförde detta även att jag blev några prylar rikare i hemmet. Vardagsrummet är på väg att ta form! Satt och lekte snickare igår eftermiddag och fick faktiskt ihop en halv tv-bänk och en gardinstång. Jag är nöjd.

Tänkte bege mig till Maxi och inhandla lite ingredienser. Känner för att baka idag. Och förhoppningsvis kommer det att locka hit pappa också så att han kan snickra färdigt det sista. Man får inte vara dum.


Besök på Seminariegatan

Nu har tiden sprungit iväg för mig igen och jag har inte bloggat på flera dagar. Ledsen för det!

Har varit en ganska upptagen men trevlig helg. Jobbade både fredag och lördag. Lugna men långa pass - money, I say. Och så kom mor min ner för att hälsa på också! Hon stannade lördag till söndag och eftersom jag inte hade någon tid över till att umgås på lördagen så fick det, ganska naturligt måste jag säga, bli en heldag på Väla och IKEA på söndagen istället. Det blev en trevlig dag men som vanligt är man där vid fel tillfälle. Fick nämligen reda på att IKEA skulle ha kampanj på min tv-bänk, 20% rabatt, med start idag. Typiskt. Så det får bli en ny tripp till Helsingborg på torsdag.

Usch. Grymt tråkigt inlägg det här blev. Nästan så att jag borde varna redan i rubriken. Äsch. Alla som läst kan ju trösta sig med att inlägget slutar här. Punkt.

Progress

Detta flög in genom brevinkastet idag:

Nu är jag på god väg!


Zero

Blogginspirationen är noll idag. Söker desperat efter något att skriva om, en video att visa eller någon rolig bild att lägga upp.
Nada.

En annan dag helt enkelt.



Tack Nanna

 


Väskan är packad!

Inom loppet av några minuter sitter jag i bilen på väg mot Götet. Tar ut en förskottshelg så att säga. Todeloo!




Sick Puppies

All the same


I don't mind where you come from  As long as you come to me  I don't like illusions I can't see  Them clearly  I don't care no I wouldn't dare  To fix the twist in you  You've shown me eventually  What you'll do 

I don't mind  I don't care  As long as you're here 

Go ahead tell me you'll leave again  You'll just come back running  Holding your scarred heart in hand  It's all the same And I'll take you for who you are  If you take me for everything  Do it all over again  It's all the same

Hours slide and days go by  Till you decide to come  And in between it always seems too long  All of a sudden  And I have the skill yeah I have the will  To breathe you in while I can  However long you stay  Is all that I am

I don't mind  I don't care  As long as you're here

Go ahead tell me you'll leave again  You'll just come back running  Holding your scarred heart in hand  It's all the same And I'll take you for who you are  If you take me for everything  Do it all over again  It's always the same

Wrong or right  Black or white  If I close my eyes  It's all the same In my life  The compromise  I close my eyes  It's all the same

Go ahead say it you're leaving  You'll just come back running  Holding your scarred heart in hand  It's all the same And I'll take you for who you are  If you take me for everything  Do it all over again  It's all the same

Man tager vad man haver

Då har jag för första gången lagat mat i nya lägenheten. Att jag inte kan laga mat, det är en sak som är säker (inbillar mig att det enbart beror på brist av intresse), och det blir knappst mycket lättare när man inte har hälften av alla redskap som behövs! Nej, det var absolut inget avancerat jag skulle laga till. Tvärtom.

Hungrig som en varg tassade jag ut i köket, väl medveten om att jag inte varit och handlat på säkert två veckor. Så färskvaror? Inte i detta kök inte! Snabbmakaroner och ketchup fick det bli (tänkte även slängt i lite tonfisk som jag varit duktig och köpt, men den tanken försvann ganska snabbt då jag upptäckte att jag inte har någon konservöppnare). Hur kan man då avancera denna simpla rätt undrar ni. Jo. Det börjar med upptäckten att jag faktiskt inte äger någon gryta. Faktum är att det enda som fanns i skåpet förutom ett ekande tomrum var en ensam stekpanna. Inte mycket att tveka på, ansåg jag, och fyllde stekpannan med vatten (det lilla som fick plats, vill säga). I med makaroner och voila! Visst kokar de små liven precis likabra i en stekpanna som i en gryta och tre minuter senare hade det övergått från fasta och små till mjuka och svullna. Perfekt! Och så till nästa problem. För inte heller har jag införskaffat något durkslag så även här fick min uppfinningsrikedom ta över. Fiska upp makaronerna med en sked och skaka av dem lite.

Så nu sitter jag här med resultatet. En vattnig makaron-och-ketchup soppa. Och nej, det är tyvärr inte godare än det låter.

Pengaflöde

Gårdagen var alldeles för händelselös för att skriva om så jag vänder mig istället till denna otroligt bloggvänliga dag istället. Sanslöst väder ute idag. Solen skiner, det är vindstilla och den där friska höstkylan finns i luften. Håller tummarna för att det håller sig såhär fram till december i alla fall. Regn är överskattat. 

Så sliter vi oss från väderprognosen för att övergå till ekonomin. Loggade in på norska internetbanken igår och upptäckte till min förtjusning att jag äntligen fått min efterlängtade skatteåterbäring. 6000 kronor extra satt fint i plånkan. Det går ju åt en hel del pengar nu i samband med att jag håller på att komma iordning i lägenheten. Sen vill man ju leva lite också. En resa till Göteborg imorgon till torsdag är planerad. Kommer bli grymt.

Note to God

Sjukt begåvad tjej. Makalös röst. Och avslutningen så mäktig att den framkallar tårar.

Charice - Note to God


Kladdkakans dag

Hade tänkt vara lite husmor idag och hinna med att baka bullar efter jobbet. Det visade sig att jag som vanligt varit lite för optimistisk med tiden, så tanken blev ganska snabbt utesluten. Fick bli kladdkakan från torsdagen istället. Himla tur att Nanna tvingade med mig resterna trots att jag bestämt stod fast vid att jag minsann inte ville ha någon kaka med mig hem. Hon visste nog att det skulle komma en dag då jag skulle smäcka i mig den ändå. Ack, så rätt hon kunde ha...

Jobb, svett och alkohol

Söndag. Myskväll, jobb eller rent utav ett möte med självaste Kungen - det spelar ingen roll vad du väljer att hitta på, söndagen tar ändå priset för lamaste dagen i veckan. Så är det bara.

Helgen har som vanligt gått otroligt fort. Gårdagen rullade på bra, men, trots en otroligt kylig kväll, där armarna tillslut frös fast runt kroppen i ett desperat försök att behålla lite kroppsvärme, så var ändå fredagen bäst. På grund av folkbrist så blev det en tidigt stängning i vilket resulterade i en något oväntad utgång. Älskar dessa spontanutgångar! Där sitter man i sina arbetarkläder, luktar svett och är inte attraktiv för fem öre. Men vad gör det? Så länge man har sina vänner omkring sig så kan kvällen inte misslyckas. Efter att ha suttit på Bulls en stund, tagit en burgare på Donken så hamnade vi tillsist på Morfars där jag fick fatt på kvällens underhållare - kortspelet Våghals. Plötsligt satt jag där med två papperstussar uppskjutna i näsborrarna och fick fråga folk efter gratisdrinkar, Shaggy breakade loss på dansgolvet under tio MYCKET underhållande sekunder och Jann låg på mage och ojade sig som en säl som tappat bort sina vänner. Galet roligt.


Mm, smickrande bild... Men var kom Hitlermustaschen ifrån?!


Tight schema

Tänkte bara förvarna er inför en bloggfri helg den här veckan. Bra jobbat, tänker ni, hon klarade så mycket som TRE hela dagar med uppdatering i bloggen den här gången - GRATTIS! Men nej, det är faktiskt så att jag inte kommer ha så mycket som en minut över till bloggning under fredag och lördag. Jobbet kallar.

Första oktober

Jaha, mina vänner. Då var det bara två månader kvar till december!

Jag tror att jag börjar tappa fattningen om tidsbegreppet. Förstod aldrig det där när jag var yngre när alla vuxna alltid pratade om hur stor man hade blivit, hur snabbt tiden hade gått och så vidare. För mig gick tiden ständigt i stadigt tempo. Alla skoldagar var lika långa, helgerna lika korta och nedräkningen till julafton kändes alltid som de längsta 24 dagarna på året. Jag vet mycket väl att jag låter som senila Greta på ålderdomshemmet Liljan, men herrejistanes så fort tiden går!

Köpte en vinterjacka i förra veckan. En Helly Hansen med dun - garanterad säker mot vinterkylan. Var så illa tvungen att inviga den redan igår. Yes, alla trogna gamla semesterfirare, hösten har nu även intagit sommarstaden Halmstad.

Situationen är följande:

Som ni alla säkert redan vet flyttade jag ner till Halmstad i början av sommaren. Inte för att avnjuta en lång och skön semester det här året, utan för att - på något vingliga ben - åter ge mig in i restaurangbranschen. Bulls Pub blev min arbetsplats där jag spenderade många timmar både med jobb och på fritiden. Med flera nya vänner och många galna upptåg fick jag uppleva min bästa sommar hittills (möjligtvis delar den plats med sommaren 2007 med Bambi, den är svårslagen).

Sommaren gick som bekant väldig fort och var över innan man ens hunnit få på sig bikinin. Mjaa, något överdrivet kanske men det här med överdrift i bloggen känner ni till sedan innan. Hur som helst så började även säsongen på Bulls ta slut och paniken inför hösten lade sig som ett tjock täcke över alla glada minnen från sommaren. Jag var inte ensam, det vet jag, men nog var jag något värre än de flesta andra då ovissheten för jobb i framtiden blandad med min extrema beslutsångest inte är den ultimata mixen. Australien, Stockholm, Sälen, Norge, Australien igen... En salig blandning av idéer som aldrig verkar ta slut. Men så mitt uppe i alla tankar om möjligheter och risker fick jag ett erbjudande. Man ska ha lite flyt ibland också.

Och så blev man kvar i Halmstad. Kvar på Bulls. Håller nu på att installera mig i nya lägenheten och anpassa mig till livet som halmstadbo.

Jag känner på mig att det här kommer att bli bra.




RSS 2.0