White spots

Halsfluss. Yes. Måste varit feber som spelade mig spratt igår natt. Har inte tid att bli sjuk nu.

Har levt loppan idag i alla fall. Ätit på restaurang, fikat vid Nissan och provat drinkar på hotell. Avslutat dagen med grillning och haft ett långt behövligt samtal med mamma. Som någon av de kända modebloggarna skulle sagt; jag gillar't.

Men nu är det nog dags för mig och mina svullna mandlar att sova lite. Jobb imorgon.

Överallt och ingenstans

Kladdkaka. Utan ägg. Inget bakpulver. Skit. Rostat bröd. Med prickigkorv. Honung. Och oboy. Sex and the city. Tankar. Kan man gå ner i vikt under en natt? Fast bara på benen. Byxor passar inte längre. Magen är svullen. Svettas. Fast benen är nakna. Treo. Två stycken. Ont i halsen. Snurrig.

Håller jag på att bli knäpp eller?

A Piece of Paper

Att köra utan registreringsskylt på bilen är tydligen rätt så olagligt. Men har man spenderat helgen med pappa och hans supapolare, så är det inga problem - dem löser det!


Lite klipp och lite klistra och så satt den där! Om jag skäms? Neej, fan. Den är stencool.

Men det blir nog bussen in till stan idag...

Hur kul?

Hur kul kan det vara att sno en registreringsskylt? Liksom bända loss den från bilen, och sedan säkert springa för livet. Skrattandes såklart. Och stolt över att man "har gjort det", som om det vore som första gången man haft sex. Något att skryta för kompisarna om. Hur underhållande kan detta vara? Jag förstår inte. 

Jag hoppas att du, som varit så grymt rolig, spikar upp min fina registreringsskylt över sängen så att den blir det sista du ser varje kväll innan du går och lägger dig och det första du ser varje morgon. För det är väl det närmsta du kommer att komma till att få till det i alla fall.

Varsågoda


En låt från mig till er.

Keepers?


Bianco Footwear SEK750

Mitt beroende

Jag röker inte. Har aldrig gjort. Kommer aldrig att göra. Jag snusar heller inte. Har dessvärre testat (man är ju bonde). Men kommer inte fortsätta. Däremot har jag ett annat litet beroende. Kanske till och med värre än de två förstnämnda.

På tåget till Göteborg idag så tänkte jag vara smidigt och förlägga dötiden på något vettigt. Mitt upp i allt kommer kontrollanten för att ta betalt.

- Jaha, och här sitter du och målar naglarna?
- Jaa, får man inte det eller? Tänkte ju passa på...
- ... och folk runt omkring dig sitter och blir illamående och får huvudvärk.
- Jaså, tror du det? Det tror inte jag. Folk sitter ju och äter och sånt liksom...
- Joo, men det luktar väl gott?
- Gör inte det här det också då?!

Lite smått upprörd (både över hans påhopp och över priset på enkelbiljetten (!)) gav jag pengarna till kontrollanten och fortsatte med mitt målande. Såg ut som att jag blödde från vartenda finger när jag var klar eftersom det var i princip omöjligt att inte kladda när vagnarna flög som fulla humlor fram och tillbaka i kurvorna. Men jag känner att det var värt det. Tågresan gick snabbt. High on nailpolish.

Kust till kust


Litet spontanryck. Jag och Fidde drar till Göteborg. Med tåg. Om bara en liten stund. Shoppingen är nära...

Because we look great

Jag har bytt skrivbordsunderlägg på min dator.


Vad tycks? Det måste nästan vara förbjudet att vara så vackra.

Open Happiness



Dålig dag? Sjung med till denna och du känner dig garanterat lyckligare.

Nobody's perfect

Ännu en jobbhelg avklarad (plus lite till). Har haft en riktigt bra helg med lagom mycket folk så stressfaktorn har varit överkomlig.

Har, förutom att jag haft en av mina bästa helger, även haft min klantigaste helg. Jag har bland annat


1. Lyckats spilla ut ett helt glas rosévin över en av mina gäster

2. Råkat ta en beställning på Jameson och "någon ale" (öl), när det egentligen skulle vara Jameson och Ginger ale (typ schweppes)*


Haha! Går inte göra mycket annat än att skratta åt mina pinsamma misstag. Förr hade jag gått och grumlat över en sådan här grej i flera veckor, kanske till och med månader, men nu? Nu försöker jag lösa situationen på bästa sätt med en gång och sedan låta det vara. Att det sedan är omöjligt att förtränga dessa pinsamheter eftersom att man har en oerhört rolig chef som ständigt skrattande påminner en om vad man gjort är en annan femma. Det kommer bli en pay back time, någon gång...


*Tilläggas skall att gästen som jag spillt vin över var en av dem som gav mig högst dricks den kvällen och Jameson-fallet blev dagens skämt. Så jag borde ha löst det någorlunda bra i alla fall.

Knäckebrödsdansen

Jobbade under "Talang 2009" igår så hade tyvärr ingen möjlighet att se programmet. Blev däremot tipsad av min kusin idag om ett par killar som var med och som dansar nakna! Var bara tvungen att se det (vem bangar, liksom?) och herregud så roligt! Ni som funderar på vad jag egentligen har för humor, här har ni det. Äkta Malin-humor på hög nivå.


Everybody was kung-fu fightiiiing, HUH!

The confession of a murderer

Jag har något att bekänna. Något som gör mig till en hemsk människa. Jag har mördat. Men det var inget kallblodigt mord och offret led ingenting. Det var en olyckshändelse och det var något av det värsta jag varit med om...

Jag sitter i bilen på väg ner till Halmstad. Klockan är 23.54, hastighetsmätaren ligger på cirka 100km/h, det är mörkt och jag är ensam på vägen. Tror jag. Plötsligt ser jag hur något flyger in från höger, jag tvärbromsar, ser hur den lilla håriga bollen hoppar ett par gånger framför lyktorna på bilen, och sedan DUNK. Jag sitter tyst, med uppspärrade ögon och håller mig chockad för munnen. Föreställer mig blod och hårtussar över hela bilen. Vågar inte köra i mer än 60 på resten av den vägen.

Det var första gången jag någonsin kört på ett djur. Visst har ett par flugor krossats mot rutan tidigare, men inget större än så. Påsken är precis slut och jag kör över en hare. Borde jag vänta mig något mer?

Vila i frid, lilla vän.

Dessa små ting

Igår fick jag en spontan kommentar av en gubbe på jobbet.

"Man märker inte hur fint det är med smilgropar förrän man ser dem på någon annan..."

Detta sade han och log ett leende som hade de djupaste smilgropar jag någonsin sett. Hans ögon strålade av ärlighet och godhet. Orden värmde långt in i hjärtat.

Jag gick runt och log resten av kvällen sedan.



Så glad man blir av dessa småting! Finns ingen present som kan slå dessa små, välvalda ord. Stort tack till alla som hörde av sig igår. Det betyder massor.

Dagen med stort D

Inkorgen svämmar över och mobilen goes nuts! I wish. 

Idag är det The Day, dagen med stort D. Min (delar visserligen datumet med Fredrik Ljungberg, men i alla fall) 20-årsdag. Jag har avverkat två tredjdelar av vägen till trettio och får nu

- jobba på bar i Norge (lite sent, dock)
- betala onödigt mycket för ett tunnelbanekort i Stockholm (sucks)
- inte längre köpa sommarkortet i Halmstad (suger ännu mer)
- utan att skämmas fösöka sneaka mig in på typ leg -84 (yeaah)

Och sist men inte minst...

Sitter och funderar på om jag kanske, kanske behöver något från Systemet idag... Tadaa!


Food Paradise

Varför är det ofta så? Här har jag gått en hel vecka. Varit bakfull halva tiden (känns det som) och resten bara slöat. Varit i  mer behov av mat än någonsin och kylskåpet har varit i princip tomt. Fått käka typ varmkorv (utan bröd, det fanns inte) och mackor med gammal sleten ost på. Så åker jag iväg en-två dagar, för att sedan mellanlanda hemma igen och nästan direkt dra vidare ner till kusten. Måste trycka i mig något litet innan färden så öppnar kylskåpet och det är som att öppna en guldfylld skattkista. Det finns ALLT! Och utöver allt så finns dessutom lite till; goda kakor, lyxiga cornflakes, kärnfria vindruvor m.m.

Där står jag. Inte särskilt hungrig egentligen, men vad gör man? Man tar självklart lite av allt! Går inte låta bli. Och nu har jag ångest. Vill inte åka härifrån (matens himmelrike) för att entra stugan i Halmstad där det står en halvliter gammal mjölk och, om jag har tur, ett par torra skorpor.

Jag fyller år i morgon. Vem ska ge mig den där feta frukosten på sängen?

Candypig

Jag inbillar mig emellanåt att jag faktiskt inte alls är godisberoende. Och jag går till och med på det! Men sen kommer mina små dippar då jag gång på gång bevisar för mig själv att jag kanske, trots allt, råkar vara ett litet godismonster.

På ett kafé någonstans i Jönköping:

P: Vad ska vi göra nu då?
M: Jag vill köpa godis!
P: Jaa, okej... Godishuset ligger ju precis här borta.
M: Mm, det är gott där. Men lite dyrt.
P: Jag känner ägaren!
M: VA?! Får jag 50% rabatt?
P: Naae, eller asså jag känner ägarens kusins kompis typ...
M: Ahaa... 20% då?

Spontanity

Skriver ett kort inlägg från Jannies söta minidator i pausen från Lips. Följde med Pontus till Jönköping idag för att hälsa på Max och nu sitter vi här efter något glas vin och myspartar lite. Älskar spontanitet!

Huvudsaken


Ge. Mig. Den.

Min lilla mus

Det är inte en mus på ben med svans och det är inte en mus som sitter på en något dolt plats, nedanför magen. Nej. Detta är en liten, rosa minimus till min dator! Fick den av mamma i tidig födelsedags-/skojpresent. Söt är hon, min mamma, och det är min lilla mus också.


En blandning av matematik, Statoil och onani

Vilken jäkla dag det var igår! Sjukt roligt. Fick till en riktig diamantfylla* och kände att jag lyckades med allt under kvällen. Bröt av mattias visakort på mitten, drack från ett glas som  tydligen bestod av alla gamla slattar från drinkar som stått på bordet innan vi kom dit (smakade avslagen cola för er som undrar), drog vitsar som aldrig förr och folk skrattade faktiskt åt dem och pälsen som jag hade i väskan fick bli inspiration till världens bästa raggningsreplik.

- Tycker du att jag ser stark ut?
- Mjaa...
- Mm. Det är för att jag har ett 200 kilos vildsvin i väskan!


Hahahahaha. Det fungerade dessvärre inte, men kul var det!

Dansade häcken av mig på Moon och nobbade Pastavagnen för att på vinglande ben ta mig bort till Nudelbar. Tog taxi hem, bad om att få bli kallad The Wild Swine och somnade hemma med kläder och smink på. Vaknade idag klockan tio och mådde bättre än någonsin! Älskar dessa dagar.



*Diamantfylla. Snäppet bättre än karatefylla och enligt Bunke så vet man skillnad på följande vis; när du har en karatefylla kan du fortfarande göra en karatespark i luften, har du däremot en diamantfylla så kastar du ut alla dina pengar på vägen för att sedan räkna dem.


Äggaspel och bonnabränna

Så var längsta dagen i mitt liv slut. Känns som att jag har varit uppe i två hela dygn. Fatta vad mycket man hinner med att göra om man inte sover!

Har gått bra idag, måste jag säga. Vann gruppen och fick en paus på cirka 9 timmar innan slutspel. Åkte hem och tänkte ta igen lite sömn. Somnade i solen, vilket resulterade i årets bonnabränna. Snyggt. Åkte sedan tillbaka för att vinna första matchen i slutspelet och sedan förlora nästa. Kom i alla fall längre än förra året. Good.

I morgon är det tillbaka till Halmstad som gäller. Inte för att jobba denna gången, utan för att festa! Var ett tag sedan nu så förhoppningsvis blir det bra röj.

Nu. Sängen.

Ouff. Den är fin!

Sick Little Suicide

01.15  Precis hemkommen från jobbet.

01.30  Redo för sängen.

04.00  Ringer klockan.


Joo, men 2,5 timmars sömn! Man tackar, ja!

Motsatsen till spontanitet

Att planera saker och ting i förväg är inte min grej. Därför sitter jag i en jäkligt obekväm sits just nu. Måste planera hela morgondagen. Nu. Sådär en halvtimme innan jag åker till jobbet. Jag gillar det inte.

My second hair


Det är just det här som jag har ägnat kvällen åt. Inte att ta kort på mig själv med webcamen såklart, utan jag har slingat "my second hair". Så nu smälter det in bra igen sedan lillasyster färgade mitt hår. Kanske borde inviga det till helgen.
Vågar man?

Råkar ha ett sminkat och ett osminkat öga på bilden by the way. Var tvungen att prova en ögonskugga.

Surf's up!

Har precis tillåtit min tekniska sida att installera mobilt bredband på min dator. Så nu sitter jag nere i stugan och har full tillgång till Internet. Det har minsann aldrig hänt förr!


Bra uppfinning, det där.

Som taget ut "Snövit"

REGN! Det var inte direkt vad jag såg fram emot idag. Blir trött av regn. Och ännu tröttare efter lunch. Nu sitter jag här. Det regnar utanför och jag har precis fyllt magen. Snark, typ.

Hade tänkt komma iväg till Halmstad ungefär nu egentligen. Men jag har inte packat och dessutom är det inte bra att köra bil när man är trött. Har jag hört... Haha! Alla dessa bortförklaringar som jag kör för mig själv. Skrattretande. Kan dra en till när jag ändå är igång; det är inte kul att shoppa när det regnar. Sådär. Nu känns det mycket bättre att sitta framför datorn istället för att vara på väg mot kusten.

Gårdagens bitterfitta har fått sätta sig på bänken för att göra plats åt dagens trötter. Nae, nu måste jag göra något. Färga mitt löshår. Jepp.

Bitterfitta (copyright Lund)

Jag bara avskyr dagar när ingenting går som man vill och humöret är allmänt ruttet. Jag kräks i mina tankar på dagar som dessa. Just nu har jag en underlig lust att supa mig hejdlöst full och glömma att allt känns piss, skratta åt ingenting och helst trilla och slå mig lite (ytterst lite, typ ett blåmärke eller så på ett ställe där det inte syns). Men inte ens det går! Gaah. Jag får krupp! Känns som tusen myror kryper under skinnet på mig. Vill göra massor, men gör ingenting. 

Jag lånar härmed ett ord från vännerna Lund som jag tycker passar allmänt bra i detta inlägg och som en perfekt beskrivning av mig själv i detta tillstånd. Bitterfitta. Jag väljer till och med att lägga till deluxe. Bitterfitta deluxe, alltså. För just sådan känner jag mig idag. Förstår inte ens varför jag skriver om det på bloggen. Antagligen för att jag känner att jag måste få ur mig det men är för tjurig för att snacka med någon om det. Hoppas innerligt att det är, vad som skulle ha varit gårdagens, mensdepression. Då borde det vara över tills i morgon.


Detta tillstånd hade suttit fint just nu. Fyllefnask.

06.18 Vinnarlaget

- Du, Jonas, vet du när vi spelar på fredag? Inte jättetidigt va?
- Naae, jag vet inte det än. Spelschemat har inte kommit ut. Men vi kan ju inte ha sån otur med lottningen att vi spelar typ vid sju...


Idag kom spelschemat och det ser ut såhär:



Seriöööööst! 06.18. Det är omänskligt. Speciellt med tanke på att jag ska jobba till tre natten innan...

Quicksand

Massor som behöver göras idag och jag har knappt kommit någonstans. Är sådär äckligt stressad inombords. Ingen sol ute så inspirationen känns inte helt på topp. Får inget gjort. Men måste ändå försöka få så mycket gjort som möjligt idag. Vill komma iväg till Halmstad tidigt i morgon så jag hinner med en runda på stan.


Ge mig sommar och bekymmersfria dagar...
...och en kebab. Är hungrig, kom jag på.

bajsmedkiss.se

Av någon sjuk anledning (vill inte ens veta varför) så är det alltid den adressen jag knappar in i adressfältet när jag inte har något att göra.

Sjukt omogen?

Blod, svett och tårar. Typ.

Det är redan dags för Äggaspel igen. På fredag sätter det igång. Ett år går fort.

Hade lite träning/snack inför helgen tidigare idag. Verkar som att det inte bara var jag som inte ens vet vilka som är med i laget. Men det har Jonas informerat oss om nu och jag ser fram emot en kanonhelg.

Sebbe fyller dessutom år idag och det valde han att fira på ett lite annorlunda sätt

Checka den "armbågen"... Aouch.
Så kom ambulanspersonalen...
... och stackars Sebbe fick morfin som present.
Jaa, vad säger man. Grattis på födelsedagen, Sebbe? Krya på dig.

Too much information

Hemma igen efter en tuff helg med många timmars jobb. Men så otroligt roligt det är! Solen skiner, människor trängs och dricksen flödar. Det här kommer jag trivas med.

Hemma igen en snabbis nu. Tror att jag åker tillbaka redan på onsdag så har tusen saker att göra känns det som. Först på listan ska jag göra mig av med djungeln på benen. Dags att ta farväl av vinterpälsen!

Twenty

Så var pappa och jag nere vid kusten igen. Sitter och äter korv i bröd i solen på altanen. Sommarfeeling deluxe på den.

Idag är det dessutom exakt två veckor kvar tills dess att jag fyller 20, ett tjog, Systemet, ja kalla det vad ni vill.

Tiden går fort.

Kate Moss for Topshop





Hade jag haft £590 eller cirka SEK 7016.58 till övers så hade detta varit på väg hem till mig nu.

Kate Moss for Topshop

Nummer 576 i kön

Gaaah. Jag trodde aldrig jag skulle överleva det där samtalet! Började någorlunda lugnt med att jag ringde och möttes av en "trevlig" dataröst á la barbie:

- Hei och velkomen till den norske skatteetaten. Du står just nå som numer 10 i kön.

Inte så farligt ändå! tänkte jag och satt glatt kvar. Kölistan räknade ner och jag var snabbt nere på plats 2. Då kopplas plötsligt en manlig röst in:

- Det aer mange som vill snacke med oss nå. Venligst vent.

Jahaa? Tiden går...

- Det aer fortsatt stor pågang. Venligst vent.

Och denna rösten kom in sisådär elva-tolv gånger kanske. Frustrerande att inte veta hur länge man ska behöva sitta och vänta. Tillslut kommer jag fram till en tant vars hamster tydligen dött ett par timmar tidigare (lät så på henne i alla fall) och jag börjar gladeligen babbla på om mitt problem. Men utan att ha kommit värst långt säger tanten plötsligt att hon ska koppla mig vidare. Så jag hade bara kommit fram till växeln?! Åh, gode gud... Robotrösten kopplas in på nytt.

- Vi vill hjelpe dig så fort vi kan. Köen blir betjent av 76 veileder. Du står som numer 576 i köen...

WHAAAT?!

Så nu sitter jag här. Irriterad innan jag ens hunnit snacka med någon. Och mamma kommer inte bli glad över kostnaden för detta samtalet...

Skatteetaten

Jag och Josefine hade ett litet möte igår angående våra skattepapper från Norge. Försökte förgäves klura ut om vi var skyldiga eller om vi skulle få tillbaka skatt. Men tydligen, kom vi fram till efter att ha läst följande mening;

"Fordi vi mangler opplysninger, har vi ikke skrevet ut forelØpig skatteberegning",

så vet de inte ens själva hur mycket vi ska få tillbaka/betala.

Därför har jag fått i uppgift att ringa till norske skatteetaten idag för att kolla upp vad det är för upplysningar som saknas. Har en känsla av att detta, liksom alla andra viktiga ting i Norge, kan bli både drygt och krångligt och framkalla en viss irritation hos mig (ser tillbaka till tiden i Norge då vi skulle skaffa ett bankkonto och den enda banken som hade öppet normala tider kunde inte ge oss uttagskort. Hur fan hade dem tänkt sig att vi skulle kunna få ut våra pengar i Sverige sen då?!).

Förhoppningsvis så håller norskan som barnen lärt mig i sig så jag i alla fall kan förstå vad de säger och dessutom göra mig någorlunda förstådd. Cross my fingers, here we go!

Första april

Dagens skämt:

Bulle i ugnen?

RSS 2.0