Får det lov att vara ett skratt?

När man flyttar så här till ett nytt land så gäller det att anpassa sig. Och jag, som är big fan av vitsar, måste ju självklart ta mig in på det humoristiska området.

Vad sa den ena torrfisken till den andra?
- Long time, no sea.

Hahahahahaah!
Kunde knappt hålla mig är jag läste den i tidningen på jobbet idag.

Puss

Back to basic

Måndag och tillbaka till småbarnen. Dom riktigt små barnen. Jobbar nu på avdelningen med ettåringar, ganska stor skillnad om man jämför mot förra veckans fyra-, femåringar. Kan liksom inte bli någon riktig konversation med ungar som bara skriker hela tiden. Fick dessutom en otroligt uppmuntrande kommentar från en av dom andra vikariena idag:

"Nee, du vet att jag kan inte prata i telefon när jag sitter på bussen längre. Jag hör inte vad som sägs. Och det beror på stor del av jobbet om man säger så. Du kommer nog också märka av det rätt snart! "

Någon som vet priserna på hörapparater? Den billigaste sorten, tack.

Var även tvungna att handla det sista idag. Slutade i ett mordfösök (ett otroligt roligt sådant) då Josefine kastade en chokladpudding på mannen i kassan. HAHAHAH! Det var självklart inte med flit. Det syntes rätt så tydligt på josefines ångerfulla "oj, FÖRLÅT!"-uttryck efteråt.  


Chokladpuddingen var god i alla fall ^^

Puss

Det kallas ekonomi

Gårdagen var nice. Riktigt nice. Kom till Knoll og Tott vid nio-tiden och började festa lite smått. Det fylldes så småningom på med en hel del folk och den trevliga födelsedagsatmosfären men tårta och gratulationer byttes snabbt ut mot en högt sjungandes och lite smått onykter feststämning. Allsång med såväl svenska klassiker som norska hits fyllde lokalen tillsammans med rök från alla "hejjagfeströkercirka100ciggpåenkväll"-brudar. Man skulle kunna tro att jag varit kedjerökare i minst 10 år på grund av lukten i kläderna idag. Thanks. Blev därefter en snabb utgång i stormen. Provade puben "Blå Rock" vilket var helt okej (vad jag minns) och sedan bar det av till korvlådan. Fick 200 spänn av en snubbe (läs: otroligt snäll, ung man) så att jag skulle ta mig hem säkert. Första gången som jag går plus på en utekväll. Lyckat!  

Tack Malin och Jacqueline för en kanonkväll!

Puss

wow!

Så här i bakfylletider när det inte finns så mycket annat att göra än att sitta väldigt still så passar det väl otroligt bra med en film tänkte jag för ungefär en timma sedan. Satte på norska filmen "Switch" utan vidare förväntningar och vad hittar jag? Min drömnorsk! Har nu suttit fastklistrad med öppen mun, lätt dreglandes och med uppspärrade ögon under hela filmens gång.

Bästa botemedlet mot bakfylla? Sebastian Stigar. Raaoowr.

Puss

Party!

Lördag igen. Jag har nog inte riktigt förstått hur snabbt tiden egentligen går. Överhuvudtaget alltså. En dag är bara 24 timmar, en vecka är sju dagar, en månad är cirka fyra veckor... Vi har redan varit här i en månad!

Kom precis hem från vår vanliga lördagsshopping. Idag var det 10-kronors-kampanj på Coop så självklart var det "the place to be" för oss fattiga arbetare. Haha! Fattiga arbetare. Det var nåt nytt.

Idag fyller även vår gislavedspartner Jacqueline 19 år. Stort GRATTIS! Och även tack för att vi blev bjudna på födelsedagsfest/förfest på Knoll og Tott ikväll. Kommer bli grymt kul.

Nu: En sväng in till stan.

Puss

phew.

Då var det gjort. En pojkfrisyr á la Victoria Beckham sitter nu på mitt huvud. Har inte mycket tankar om den egentligen, mer än att det förmodligen kommer bli kallare om huvudet till vintern. Scherzo. Jag ångrade mig. Eller nej, inte det heller. Jag hade gärna förändrat mig lite. Började bra då dom sa att jag skulle få behålla längden på håret och färga det brunt. Men när dom sedan ändrade sig och ville göra en bowl-frisyr så ville inte jag vara med längre. Page, fine. Brunt, okej. Pottfrilla, nej tack!

Kanske ska ta och förklara lite vad allt det här handlar om, vad det är som vi egentligen gav oss in på. Frisörer/stylister från Wella har kommit hit till Tromsö och ska ha visning på Radisson i helgen. Dom sökte därför hårmodeller för styling och för klippning som dom valde ut igår. Jag hamnade på klippning och Josefine på styling (jävla lyllos). Men nu är jag av och Josefine går modell i morgon eller söndag. Vet inte vilket än.

Ja, ja. Schwartzcopf har visning på onsdag. Det har aldrig skadat att försöka en andra gång?

Not my kind of hairstyle. Sorry Kelly.


Puss

Döda mig, någon?

Jag är livrädd. Har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv tror jag. Ska jag våga? Har jag ens valet att säga nej? Tror faktiskt inte det. Jag kommer förlora något av det allra käraste jag har och jag vet inte om det kommer bli bättre eller sämre än nu. Hur hemskt är inte det?! Kanske sitter jag här gråtandes floder i morgon eller också är jag nöjdare än någonsin. 50-50 alltså. Det är inget som jag brukar göra. Brukar hålla mig på den säkra sidan om man säger så. Men låt oss säga att det nu skulle bli bra. Jäkligt bra. Då kommer jag älska mig själv och mitt val. Om det däremot blir tvärtom... Då kommer jag nog överväga ett självmord. Eller i alla fall pain. Lots of pain.

Vad som händer återstår att se i morgon. Ännu en sömnlös natt väntar.

Puss

Extreme makeover

I morgon ska jag och Josefine till Radisson SAS Hotel för att boka tid. Neej, vi ska inte boka tid för ett rum eller nåt sådant. Detta är något mycket mer vågat, mycket mer spännande och mycket mer GALET. Det är bara att hoppas på det bästa. Usch. Känner att jag kommer sova oroligt i natt.

Väderprognosen visar snö om en vecka. Mina vinterstövlar gör ingen nytta hemma i Sverige. Måste få dom uppskickade snart. RIKTIGT snart.

Puss

P.S. Kände killer instincts mot en unge idag. Måste jobba på mitt tålamod.

I regn och rusk.

Tygskor i regn är inte bra. Tygskor i regn tillsammans med barn är ännu mindre bra. Inversterade därför ett par välbehövda stövlar idag. Dom sitter som en smäck på foten och är fyllda med ludd. Vill att det ska regna hela tiden nu. Älskar dom.


Sambos. How to double your collection.


 

Puss


 


My secret skills.

Fick chans att visa mina grymma skills i barnehagen idag då vi lekte med modellera. Det här blev mitt resultat. Ser ni vad det är?

   
Bild 3: Barnen är förtjusta i detaljer

Katt? Hörde jag katt någonstans? Åh, så glad jag blir! Fast uppgiften var egentligen tiger. Fick inte till huggtänderna bara.

Puss

I believe

Filmen "Fun with Dick and Jane" gick igår kväll. Filmen var väl sådär men fastnade för en klockren scen där Jim Carrey sjunger i hissen. Kolla in den här:


I Believe I Can Fly

Hahahaha! Sista delen är oslagbar.

Puss

Trevliga grannar?

När vi kom hem från jobbet idag hängde det en liten trevlig lapp över postskåpen.

Arne Vidar verkar vara en go typ.

Låg även ett flertal lite snällare lappar ihopskrynklade nedanför skriven av samma person. Han är alltså ingen galen misshandlare. Bara lite desperat. Stackarn.

Puss

Tillägg: Idag är det precis 100 dagar kvar på året. Jag har koll.


Uppdatering: Alla kan tydligen inte utläsa norskan så här kommer en översättning på lappen.


När jag får reda på vem som har tagit mitt postpaket blir det bråk...
Och jag kommer att få reda på det!!
Sista chansen till att undgå bråk.. ring -----,
eller leverera paketet utanför min dörr. 108.. snart..
PS. jag börjar med en arm, sedan tar jag resten varje gång jag ser dig..
FÖRBANNAT..


Gårdagens utgång

Det är inte ofta som vi har lite extra tid innan vi ska dra ut. Men när det tillfället väl kommer så finns det inget stopp på oss.



AGERA:
hejaklack; du stinker svett; fisk; kines; på väg att spy; ledsen; happytime; Olinda; valfritt

Kvällen blev mer nykter och mer lyckad den här gången. Kollade in Rogers, vilket verkar helt okej, men drog sedan vidare till Mejeriet för att dricka VÄRLDENS godaste Strawberry Daiquiri. Killen med det långa håret visste hur som skulle göras :) Blev en liten stor pommes innan bussen hem också.

Idag blir det slappytime.

Puss

Kokelimonke

Upptäckte när vi kom till Jekta att det inte alls var någon "ordinary lördag". Det var Kokelimonkedagen! Kom ungefär lika oväntat som julrea mitt i sommaren. Utmärkt tillfälle för oss att fylla kylskåpet alltså. Catching!

Hann med en liten runda på stan också. Var rea där med så lyckades köpa på mig lite nödvändigt ont som vanligt. 25% på alla underkläder. Yes. Och så en liten väska på det. Fransarna såg så tilltalande ut. Hittade även tillbaka till mitt älskade diadem som för närvarande ligger på havets botten någonstans vid Ayia Napa. Dök inte ner där alltså. Det fanns ett likadant på Glitter.

Men shoppingen slutar inte där. När man ändå var igång blev det en beställning från Nelly när man kom hem också. 100 kronor dyrare blev jackan bara för att jag beställde från norska sidan. 100 KRONOR! Det är liksom tvåhundra tuggummin... Hata norska valutakursen.



Kokelimonke


Puss

Ordinary saturday

Lördag. Tiden går galet fort alltså. Är tredje lördagen vi spenderar i Tromsö nu. TREDJE?! Har nog aldrog fått så mycket vettigt gjort på bara tre veckor. Stolt som tuppen här borta.

Har som vanligt skrivit inköpslista idag. Lördag means shopping. Den sortens shopping som man kan äta. Hrm. Josefine tänkte unna sig en creme fraiche till Tacosen ikväll. HAHA! Hur låter inte det? "Unna sig en creme fraiche". Festligt.

Blir troligtvis en liten barrunda idag också. Får se hur länge vi stannar ute. Beror lite på hur mycket vi blir bjudna på. Skämt å sido. Ska panta flaskor. Har vi tur får vi ihop till åtminstone en drink ;) 



   Lyx?                                                                         Pant?






Puss

Bråk i tv-soffan

Sitter och käkar mikropopcorn gjorda på spisen. Josefine var snäll och köpte lite mys till idag men råkade glömma bort att vi inte har mikro. Hm. Vad säger man? Men är man sugen så är man och ni ska veta att det går precis lika bra att poppa mikropopcorn i gryta som i mikro. Så det så.

Märkte idag att det är lite svårt att alltid vara överens om vilket program som ska gå på tv:n.

M: Josefine, du bara MÅSTE se en kille från Idol här!
J: Neej, jag har sett Idol så det räcker...
M: Men du har ju inte ens tittat på Idol i veckan? Titta nu då!
J: Men nej! Sätt inte på musik när jag tittar på tv. Du STÖR!
M: Josefine, du hatar "Extreme Home Makeover", så försök inte.
J: Hrm..

Och så börjar ett desperat knappande på tvdosan efter ett program där hon faktiskt skulle kunna säga att jag stör om jag sätter på musik. Hon hittade norska "Let's dance". Hon har aldrig ens tittat på det svenska.

Tur för mig att jag är allätare.

Puss

Kvinnor vs. Män

Haha! Mottog ett lite roligt mail precis.

En kvinnas hjärna




Varje liten blå kula är en tanke på något som skall göras, ett beslut som skall tas eller ett problem som skall lösas.

Mannen har det mycket lättare, han har bara två kulor...

Och de sitter inte ens i hans huvud.



Jag vet att ni ler, grabbar :)

Puss

I brist på inspiraton



Älskar bilden. Älskar tjejerna.
Älskade den dagen.

Tycker inte det behöver sägas mycket mer.

Puss

Jag lär mig

Idag har jag bytt säkert tio blöjor. Känner att jag börjar bli proffs.

Man lär sig en hel del faktiskt. Ior på norska heter Tussi. Hur sött är inte det?! Och så när barnen säger det med sin desperata "jag vill ha nu"-röst: TUUUUSSIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!! Aaaaw.

Oj, oj. Ungarna har större effekt på en än vad man kan tro... Skickade precis CV till Kiwi. Kommer tappa 10 av mina år fyllda om jag inte kommer ifrån barnehagen snart. Huja.

Puss

The s-word

Joo. Jag har ett samvete. Och det har jagat mig i natt, sovit dåligt.

Sorry guys! You know we need you.

Puss

Annons

Lite besviken är man ändå. Har alltid fått höra att alla norska killar är riktiga babes. Jaa. Alltså alla killar men norskt ursprung ska vara stekande heta. Så är det bara. Är det sant då? Nej. Inte ens lite. Inte ens alls. Vilken människa kan sprida ett sånt rykte, som skapar förhoppningar och får alla svenska singeltjejer att bege sig över till grannlandet för att finna lycka? Troligtvis en kåt norrman.

Sen har jag funderat lite också. Kan det vara området som vi bor i? Jag menar, nordsverige har ju inte särskilt heta killar heller. Om man inte gillar män i renskinn med tennisracketar under fötterna vill säga. Fast, har i och för sig inte träffat någon het kille från någon del av Sverige än så länge. Och då har jag inte ens varit i de norra delarna. Joo, jag har träffat någon. Men det är minsann inte många. Japp. Jag är kräsen.

Såå, till min slutpunkt! Alla killar som läser det här och inte håller med mig kan väl skicka namn, telefonnr och bifoga bild så får vi se om jag kan ändra mig.

Sneaky, huh?

Puss

OBS! Totalt oseriöst inlägg. Hoppas att alla kan se och läsa det med humor och dom som inte kan det borde kanske sluta läsa min blogg (ingenting som jag hoppas på).

Vill du ha kött? - Hjärna!

Josefine tycker om att läsa och kommertera mina inlägg om henne själv.

J: Du har ju inte varit så taskig mot mig nu på ett tag!
M: Nee... Men det var ju lite väl mycket i det där inlägget om ölspelet. Förresten stavas verkligen All Bran så?
J: Asså, är det inte All BRAIN? Med i då alltså.

Jag har slutat att förvånas.

Puss

Godisrea

Happy day! Typ halva priset på lösgodiset på Narvesen med start idag. Vi har redan varit där och tömt halva lagret. Det gäller att vara snabb.

Första dagen i barnehagen idag med. Min recension: MÅSTE VARA SLAPPASTE JOBBET EVER! Leka med barnen. Ha en halvtimmes rast. Leka med barnen igen. Inget svårt det där. Men det var kul. Något nytt för mig och alla erfarenheter är bra erfarenheter, så jag säger inte fy skam.

Jobben rullar dessutom in nu. Eller börjar rulla in kanske man ska säga. Fick ett samtal från Shell. Har nu extrajobb varannan helg. Tackar.

Puss

Åh-åh-åh! Nordlys var synligt igår men vi missade det. Hoppas på stjärnklar natt idag igen.


Jet

Hrm. Yeaoh! So one, two, three take my hand and come with me because you look so fine and I really wanna make you mine. I said you look so fine and I really wanna make you mine.


Den går liksom bara om och om igen här hemma. Jet - Are you gonna be my girl. Grraoow!

Puss

Reunion

Hade ett litet Gislaved/Anderstorp-reunion idag också då vi träffade Malin och Jacqueline. Grymt kul måste jag säga! Kommer göras om flera gånger om fram till jul.

Imorgon blir det möjligtvis jobb. Måste sova.

Puss

Gråtkalas

Usch då... Tittade precis klart på filmen "The Notebook". Jag kan bara säga en sak: best movie ever made. Både jag och Josefine satt och grät floder efter att den slutat. Hatar sådana filmer. Älskar dom också.

Igår var det fest. Eller försök till fest i alla fall. Bjöd över fiskfolk från fastlandet, 6 mil härifrån. Satt och spelade pyramiden fram till midnatt och drog oss sedan in mot stan. Ställde oss i kö till Morgans (tydligen enda stället, vad vi vet, med 18-års gräns) men det blev ingen succé där direkt. När vi, efter säkert en halvtimme (kändes så i alla fall), äntligen kom fram så var det fullt! Hur glad blir man då? Inte så mycket.
Tröståt pommes på Burger King och drog sedan hem. Mindre lyckad kväll kanske.

MEN! Självklart hade kvällen sina ljusa stunder också. Josefine var i farten som vanligt.

Situation: Vi är mitt inne i ölspelet och Josefine får en kneckt, vilket innebär att hon får bestämma en regel. Förslaget att man inte ska få säga namn kommer upp.

Alla: Ja! Men det kör vi då. Man får inte säga namn.
J: Aah, okej. Men då måste vi faktiskt köra en namnlek först...

Jag ska inte tillägna Josefine all "brightness" här faktiskt. Det värsta var att ingen reagerade på hur dumt det var, utan satte snabbt och glatt igång med namnleken. Alkohol.

Situation: Någon plockar upp ett Ess och det gäller då att säga olika märken. Det som inte kommer på något får straff.

O: Då ska vi köra fling-märken. Kellogs.
J: All Bran!

All credit till Josefine här. Bra jobbat.

Puss


Uppdatering 15/9: Feltrycksnisse har visst varit framme. Rogers hette stället, inte Morgans. Ups.  

Konsten att handla

Kom precis hem från Jekta köpcentrum. Var tvungna att fylla ut kylskåpet lite.



Sådär såg den ut, vår handlingslista. Blev en jäkla massa pasta och inte lika mycket av det sistnämna på lappen om man säger så - D.Y.R.T. Men vi fick nog till det tillslut ändå. Man är smart när man vill.

Josefine är lite duktig på att komma på nya ord också. Vi står och väntar på bussen och hör hur den närmar sig. Josefine utbrister som en uppspelt unge: BUSSY!!!
Ja. Det låter som något annat när man säger det snabbt.

Puss

Babyboom

För tillfället känner jag mig väldigt ren. I ansiktet i alla fall. Körde en jorgubb/lime mask precis.

 



Visst ser man ut som att man somnat med ansiktet i en tallrik fil, men det är det minsann värt!
Freeeesch.


Och ups. Liten detaljmiss idag igen. Vi har fått jobb. Kommande tre månader kommer vi byta blöjor och torka snor på skrikande ungar. Yes.

Puss

Att koppla, Josefine.

En liten situation utspelades alldeles nyss i lägenheten. Ett samtal mellan mig och Josefine "the bright one" Lindbergh.

M: Asså om jag vidarekopplar min mobil...

Avbryts av ett jag-fattar/hör-inte-vad-du-säger-face. Jag vrider ner musiken och försöker igen.

M: Om jag vidarekopp-
J: Jaa, jag hörde.
M: ??!!
J: Jag fattar ju inte!
M: Vidarekopplar?
J: Jaa, vadå? Vad är det?

Herregud. Trodde ändå att dagens ungdomar hade LITE koll. Eller är det jag som är ovanligt smart? Hm. Det tåls att fundera på.

Kanske kan låta som att jag är elak mot min rumskompis ibland. Men jag tycker ändå att detta lilla scenario bevisar att "mobbingen" är SJÄLVVÅLLAD.

Puss 


Två flugor i en smäll.

Väntar på att klockan ska bli 10.21 så jag kan ta bussen in till stan. Josefine är redan inne. Eller hon sitter kanske på bussen förresten. Vet inte hur lång tid det tar att åka in till stan. Har inte räknat.

Vi har i varje fall två jobbintervjuer var idag. Någon av oss MÅSTE få jobb nu alltså. Eller mjaa, måste och måste... Men det hade underlättat i alla fall. Håller tummarna för Josefine nu och hoppas att hon gör detsamma för mig sen.

För övrigt är det grymt fint väder idag igen. Vet inte hur det ska vara egentligen. Antingen vad det någon nedrans regndipp just då vi kom hit eller också så har växthuseffekten fått fnatt och bestämt sig för att skapa lite hopp om värme i de norra delarna också, för att sedan övergå till en FREEEZING vinter. Utan förvarning såklart. Så när man går där i t-shirt och njuter av höstsolen så ligger man plötsligt begravd under 1 meter snö. Okej, jag överdriver. Men jag hoppas på det första alternativet om ut i fall att liksom.

Nae, nu satte min stressfaktor igång här. Har bara en halvtimme kvar innan bussen går och jag är inte färdig. MÅSTE. FIXA. HÅRET. Shit.

Puss 


Mystery shopper

Har haft vårt första jobb idag kan man säga. Mystery shopper. Visst låter det spännande? Tror att vi klarade av det alldeles utmärkt faktiskt. Får se om "bossen" säger detsamma så vi får lite feedback i cash så att säga, det klirrar ju inte i kassan nu direkt...



Man måste fylla ut dötid...


Och för alla som inte lagt märke till det ännu (tror inte att någon gjort det faktiskt) så ser Josefines tänder ut att vara en mil långa på den här bilden. Där ja. Nu kan man inte sluta titta, eller hur? Haha.

Puss

När man har tråkigt...



Kan man bli straffad för sånt här?

Puss

Fix.

Gått runt på stan och fixat lite idag som vanligt. Varit på Euroshop bland annat och utnyttjat erbjudandet "ta fem brus betala för tre", så nu har vi gott om läsk till helgen. Har bestämt oss för att köpa in lite alkoholhaltiga drycker också och festa till det på lördag. We need it!

Jag fick för mig att prova vår tvättmaskin också. Måste ju veta hur den fungerar sen när det börjar krisa sig i garderoben. Har slängt in alla våra underkläder nu och kört igång. Får hoppas att dom kommer ut i normal storlek, annars vet man helt enkelt bara att man gjort fel. Lite nervös faktiskt.

Ordnat en jobbintervju till idag med. Malin goes dagisfröken. Hrm...

Puss


Dude.

När man är trött:

J: Yeah, whatever dude
M: Sure, dude
J: Stop calling me dude
M: Like I care, dude
J: Dude, I'll beat the dude out if you, dude!
M: You can't, dude... Because I'm oDUDElig (läs: oduödlig)

HAHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAH!

Natti.

Bara för att

Har precis kollat klart på Step up 2. HUR BRA ÄR INTE DEN, LIKSOM?! Oj, oj... Nu blev jag också sugen på att stå och hångla i regnet med en kille i gul tröja. Mmm...

Vaknade till ljuva toner av min mobil i morse. Eller nej, nu ljög jag. Vaknade alldeles för tidigt till ett högljutt fanskap borta i andra sidan av lägenheten. Josefines mobil. Yes. Fast det fick gå för den här gången, goda nyheter förde den med sig nämligen. Jobbintervju på fredag. Yiha!

Har varit grymt väder ute idag. Både jag och Josefine (som vanligtvis fryser i en bastu) kunde gå på stan utan jacka. I like.

Nu: sängen.

Puss


Back on track

Som ni ser så har jag inte uppdaterat på hela helgen och det beror tyvärr INTE på att jag har haft fullt upp med fest och andra härligheter, nope, utan på att jag har haft some serious problems med kära internet. Var så glad över att vi skulle flytta från vandrarhemmet med dess otroooooligt pålitliga uppkoppling till en säker, bredbandsanslutning i lägenheten. Yeah right. Självklart fungerade det inte. Gick och knackade dörr i hela korridoren och hoppades på att någon skulle kunna hjälpa mig. Nitlott. Och tanten som vi hyr lägenheten av är bortrest fram till nästa vecka. Great. Smart som jag är så listade jag ut att vi hade paketet (tv, telefoni och bredband) från CanalDigital och ringde dit idag och fick allt fixat. Man behövde tydligen bara dra ut och sätta i sladden igen. Ooouuups.

Idag har varit lite down faktiskt. Var på jobbintervju i morse och allt verkade jättebra förutom den lilla detaljen att jag och Josefine hade snöat in oss på att ett annat jobb var mycket bättre, så vi gick in för intervjun lite halvhjärtat sådär. Nu i efterhand då vi fått reda på att vårt "superjobb" turned out to be världens flopp känns det inte ritkigt lika kul. Smarta i efterhand som vanligt. MÅSTE vända på det där.

Ja ja! Tillbaka till det roliga. Peppes Pizza firar bursdag, vilket innebär "ät-hur-mycket-du-vill-för-97-kr-vecka". SJÄLVKLART har jag och Josefine utnyttjat detta utmärkta erbjudande. I fredags lät det såhär:

Första omgången
J: AAAAAJ, din ost brände mig!!!
M: *Gapflabb*
J: Jaa men det hängde ut ett sånt spröt (jag är stolt spridare av det ordet)... Det bara la sig på min hand!

Efter fyra bitar (ja, dom är stora)
J: Asså, jag tror att jag skiter i kanterna nu. Det är ju faktiskt onödigt.

Efter sex bitar
Båda: ÖÖÖÖOOOUUUEEEE.....(=grymt jobbigt övermätta)

Och efter detta släpade vi oss ut ur restaurangen och svor över att vi ätit för mycket.

Vi gjorde om det igen på söndagen.



Nu, film. Sjätte sinnet, längesen man såg den.

Puss

Up and down

VARFØR kan inte killar fælla ner toalettsitsen? Ær det så grymt anstrængande verkligen? Hm. Hur som helst, hær kommer en liten øvning før killar som kænner igen sig i detta lilla dilemma. Citerar Cameron Diaz i "What happens in Vegas":

Watch how it goes up! And then it goes DOWN. Amazing. One more time. It goes up... and-then-it-goes-DOOOOWN!

Otroligt bra film førresten. Den fick kvællen att gå lite fortare igår.

Idag har vi varit på Universitetet/sjukhusen och hælsat på en slækting till Josefine. Dagny heter hon. Eller Lillemor, vælj sjælv. Hon måste vara værldens gulligaste tant. "SPISTE DU DEN?! :o" (ursækta stavningen), hahaha. Man kan ha roligt på fikapauser med fræmlingar sæger jag bara.

Internet funkar inte længre på min data. Så får sitta hær nere i uppehållsrummet och skriva nu mera. Aningens irriterande, MEN flyttar ju hærifrån imorgon så ær inga større problem.

En lite smått pinsam situation som utspelade sig på sjukhuset idag också nær Dagny presenterat oss før en svensk kille vid namn Magnus och kørt in oss på hans kontor før att vi skulle få prata lite svenska. Tænk er en blyg kille med røst ungefær som Hans af Claes och jag och Josefine som førsøker få igång en någorlunda intressant konversation (vilket ær svårt, nær man inte ær ett dugg intresserad av medicinska termer och liknande).

Vi: Jaha... Hm, vad jobbar du med egentligen då?
M: Jag analyserar celler, letar efter cancerformer och så.
Vi: Aaah...
M: Jaa, och førresten (pekar på en platta med massa prover på) dær har vi underlivstester, he he...
Vi: HE HE, sedær jaaa...hrm...

Så hade vi lyckats få situationen ytterligare lite mer pinsam - BRA jobbat.

Har fixat lite jobbintervju och provjobb idag också. Hurray!

Puss


Dag 5

Sitter i uppehållsrummet tillsammans med Josefine och en antagligen oerhört förkyld gubbe. Hör hur han ANDAS ifrån andra rummet, och nyser och har sig. Ofräscht? Hm... Jaja, vi har i alla fall inget val eftersom internet hux flux har beslutat sig för att sluta fungera i vårt rum. Kul. Snacka om att längta till nya boendet.

Har regnat hela dagen och till råga på allt så har vi lite allmäna underhållsproblem. Men det ska nog gå och lösa förhoppningsvis! Tyckte lite synd om oss själva så vi kände att vi nog kunde unna oss en liten bakelse i alla fall. Lr jaa, DELA på en.

Puss

Akkurat (Dag 4)

Väntar. Med DDE:s "Rompa mi" på repeat sitter vi här på rummet... och väntar. Finns inget annat att göra för tillfället. Har varit runt i stan och sökt jobb idag med för att få så många alternativ som möjligt och nu återstar bara att vänta. Hatar att vänta.

Har varit grymt fint väder idag. Sol och blå himmel vilket gör att man kan se berg fyllda med snö som i vanliga fall försvinner bakom molnen. Fint.



 

Tro det eller ej, men det är faktiskt ett snöberg där bakom. Oerhört fin bild också, tagen genom fönstret på vandrarhemmet (därav den smutsiga-looken, nice), som jag krånglat mig till med webcamen. Pris till mig.




Överanvänt ord i Norge: Akkurat. I liiiiiike. 

Puss

Styrmannsvegen 2

JAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!

Hur lycklig kan man vara? Inte mer än såhär. Vi har precis fixat lägenhet! Och det allra bästa är att det finns inte ett skit som är dåligt med den.


Här boooouuur vi ^^


Här är den alltså! Vårt nya boende och det är såååå fint :) Vi flyttar in på lördag.

Snälla bli lördag!

Puss

Detaljer.

Klockan är visst bara tre, känns som att den här dagen har varat i en hel evighet redan. Glömde bort och nämna den kanske mest väsentliga lilla detaljen om vår resa till Norge när jag skrev igår.

Ingen jobb. Inget boende.

Sådär. Då var det sagt också! Skönt och ha det ur världen. Har bara ett litet tillägg till det där. Inte för att jag säkert vet någonting ännu, men... Vi är på G, säger jag bara.

Gick upp klockan nio i morse. Åt två mackor med apelsinmarmelad (det enda vi hade råd att köpa, tillsammans med gårdagens nudlar med tanke på att en pizza kostar 180 NOK) och drog sedan ut på stan för att hitta våra framtida jobb. Har fått otroligt mycket bra respons faktiskt, norskar (norrmän, norskor?) är precis lika trevliga som det sägs.

Tillbaka på rummet nu igen och väntar samtal. Har lyckats undvika möte i korridoren med Mr HairyScary än så länge vilket jag är glad över, hello tomatoface hade det blivit till mig annars. Och vad säger man liksom? Hälsar man på en person som man råkat "träffa" på en toalett med byxorna nerdragna? Jag vet inte. Vill inte veta heller.

Har nog inget mer att skriva nu känns det som. Ska på visning av en lägenhet vid fem-tiden tror vi. Verkar grymt bra den där. Hoppas att vi verkar lika grymma.

Puss

sverige, sverige? NORGE, NORGE!

Så har jag alltså bestämt mig för att börja blogga igen. Wohoho, folkets jubel! Eller något...

Det var ju trots allt ett tag sedan jag uppdaterade senast, men det beror helt enkelt  på tidbrist och skrivkramp. NU känner jag däremot att jag har någonting att skriva om. Grattis till mig.

För alla som inte vet det (dvs alla utanför Gislavedsområdet) så flyttade jag till Norge i helgen för att prova lyckan. Eller mjaa, det var väl mest för att jag är lite trött på Gislaved och kände för att prova på att bo själv (nästan i alla fall) ett tag. Så i lördags tog jag och Josefine bussen från Göteborg till Oslo, spenderade natten på en lite lagom hård soffa på Peppes Pizza på flygplatsen, och tog sedan flyget till Tromsö morgonen efter. Kom fram trötta och BLÖTA (regnar tydligen en hel del i Tromsö) och sov första natten på Clarions Hotel Bryggen efter ett bad i utomhusjacuzzin och bastu - det behövdes.

Det var gårdagen i korthet. Nog om dåtid. Men man måste ju veta om bakgrunden för att hänga med.

Nu sitter vi på det vandrarhem som ska bli vårt tak över huvudet i en vecka framöver. Helt okej förutom en liten detalj. INGET. EGET. BADRUM. Och det är faktiskt det som fick mig att skriva det här inlägget. Råkade nämligen ut för en trevlig liten överaskning när jag skulle besöka toaletten alldeles nyss. Tassade ut i korridoren och öppnade dörren för att göra mitt och vad får jag se? Jo. Ett par håriga ben! Hörde bara nåt mummel där inifrån samtidigt som jag mumlade något tillbaka, stängde dörren och sprang tillbaka in till rummet där jag möts av Josefines gapskratt. Kul. Jag är i behov av att gå på toaletten, men jag vågar inte.

Lagade nudlar nere i köket med. Fanns två olika kryddpåsar med i paketet, varav den ena tydligen var chili = HOT. Jag tål inte starkt. Svettas och sprutar eld.

Puss

Just ja. Tilläggas ska också att jag satt och skrev ett milslångt inlägg precis innan detta och det RADERAS. Tror att det var en av anledningarna till att jag slutade blogga innan också. Hm.

sverige, sverige? NORGE, NORGE!

Så har jag alltså bestämt mig för att börja blogga igen. Wohoho, folkets jubel! Lr nåt...

Det var ju trots allt ett tag sedan jag uppdaterade senast, men det beror helt enkelt  på tidbrist och skrivkramp. NU känner jag däremot att jag har någonting att skriva om. Grattis till mig.

För alla som inte vet det (dvs alla utanför Gislavedsområdet) så flyttade jag till Norge i helgen för att prova lyckan. Lr mjaa, det var väl mest för att jag är lite trött på Gislaved och kände för att prova på att bo själv (nästan i alla fall) ett tag. Så i lördags tog jag och Josefine bussen från Göteborg till Oslo, spenderade natten på en lite lagom hård soffa på Peppes Pizza på flygplatsen, och tog sedan flyget till Tromsö morgonen efter. Kom fram trötta och BLÖTA (regnar tydligen en hel del i Tromsö) och sov första natten på Clarions Hotel Bryggen efter ett bad i utomhusjacuzzin och bastu - det behövdes.

Det var gårdagen i korthet. Nog om dåtid. Men man måste ju veta om bakgrunden för att hänga med.

Nu sitter vi på det vandrarhem som ska bli vårt tak över huvudet i en vecka framöver. Helt okej förutom en liten detalj. INGET. EGET. BADRUM. Och det är faktiskt det som fick mig att skriva det här inlägget. Råkade nämligen ut för en trevlig liten överaskning när jag skulle besöka toaletten alldeles nyss. Tassade ut i korridoren och öppnade dörren för att göra mitt och vad får jag se? Jo. Ett par håriga ben! Hörde bara nåt mummel där inifrån samtidigt som jag mumlade något tillbaka, stängde dörren och sprang tillbaka in till rummet där jag möts av Josefines gapskratt. Kul. Jag är i behov av att gå på toaletten, men jag vågar inte.

Lagade nudlar nere i köket med. Fanns två olika kryddpåsar med i paketet, varav den ena tydligen var chili = HOT. Jag tål inte starkt. Svettas och sprutar eld.

Puss

RSS 2.0