POLE DANCE

Japp. Vi ska, precis som Sofi Fahrman och co, svänga våra lurviga kring en pinne fastsatt mellan golv och tak. Det här kommer bli mycket intressant...


Spring and happiness go hand in hand

Våren försvann ett tag och så gjorde även jag. Har nog aldrig varit så deppig över att se min vinterjacka igen. MEN, nu skiner solen, fiskmåsarna skriker för full hals och trots att vinterjackan fortfarande sitter på (jag skyller på att det är jag som är extra frusen av mig) så känner jag våren - åtminstone i sinnet. Wie!

Designer Shades to Hide Your Face

Sitter och lyssnar på låten nedan och reggar betyg för glatta livet. Det här kommer bli en bra dag känner jag!


Oupsi...

Gissa vad jag precis har köpt!

Good/Bad

En bra sak: Vi har fått förlängt kontrakt på lägenheten!

En dålig sak: Jag får betala tillbaka på den satans j*kla skatten...

Sorry Guys!

Gud, så dålig jag har blivit på att uppdatera! Jag förstår inte vart dagarna tar vägen.

Sen är väl inte inspirationen på topp heller. Men jag tror att jag kommer att vara tillbaka snart.

Marabou Mango

Den här råkade slinka ner i korgen när jag gick ett varv på Hemköp.
Jäkla tur det, för fy fasen så god den var!

Work & Hair

Igår sov jag seriöst HELA dagen. Tror att jag var vaken en sisådär fem timmar sammanlagt ungefär. Märks det att jag är mindre van vid att gå upp tidigt eller?

Idag började vi den praktiska delen av utbildningen på jobbet. Äntligen, säger jag. Det teoretiska har varit så sjukt omfattande så det känns otroligt skönt att få se hur mycket som verkligen fastnat nu efter första veckan. Tänkte dessutom att jag skulle försöka mig på att förklara vad det är jag jobbar med nu också, jag måste säga att det är först nu som det verkligen gått upp för mig. Min (eller vår, vi är ju cirka 30 personer som sitter på samma projekt) uppgift är alltså att granska olika dokument som personer skickat in i samband med ansökan till högskola/universitet. Dessa dokument kan vara på allt från en till flera hundra sidor sammanlagt och innehåller exempelvis slutbetyg från gymnasiet/komvux, arbetsintyg, legitimationer, akademiska meriter osv. Och utefter vissa regler och guidelines ska vi då registrera det som känns väsentligt för utbildningen som personen sökt i en viss databas.

Förklarat i mycket grova drag.

Hur som helst så tror jag att det kan bli rätt intressant. Känns mer seriöst än callcenter-jobbet i alla fall.

Nehe! Nu ska jag springa iväg till Åhléns innan de slår igen portarna. Tänkte spontanköpa lite glanstoning till mitt hår och införskaffa nytt schampo och balsam. Vet inte vad som hänt, men mitt hår har plötsligt blivit väldigt bångstyrigt och utväxten är redan tillbaka så jag måste försöka mig på att göra något åt det...

Och det bästa av allt...

...är att jag inte ens hann skriva om snön innan den var borta igen. Våren ger sig inte. Lycka.

Lägenheten

Nu så! Nu har jag varit flitig och äntligen tagit lite bilder på vårt boende. Lägenheten är cirka 30 kvm, vilket är väldigt litet! Men läget, på en tvärgata till Strandvägen och med ett 10-minuters gångavstånd in till Drottninggatan, kan inte bli bättre så vi klagar absolut inte. Lägenheten hyr vi av en bekant i andrahand så det är därför vissa delar ser lite halvfärdiga ut. Inga möbler är egentligen våra, förutom tv:n. Vi vill nämligen inte köpa massa saker om vi ändå inte kommer att bo kvar så länge.

I Sort of Love This Dress

jennywiding.com

Tips!

Hur lätt som helst att göra själv! Toppen alltså. Allra bäst är om ni hittar en sarong eller en större scarf med ett schysst tryck som ni gillar. Annars kan ni givetvis klippa ut ett passade stycke från vanlig metervara, skillnaden är bara att ni får fålla kanterna. Vik tygstycket på mitten och klipp ett hål för huvudet (sy kanterna). Sy därefter en rak (eller något inåtsvängd, om ni vill ha toppen lite mer figursydd) söm från armhålan och ner mot slutet av toppen (sömmen syns på första bilden om man tittar noga). Vill ni ha fransar, bollar eller tussar längst ner (det brukar dock redan finnas på de flesta saronger) så går det att köpa som metervara i vilken tygbutik som helst.

Klart!

Up in it

Jag tänkte bara varna om att uppdateringen kommer att vara lite kass nu ett tag framöver. Jag började ju som sagt på nya jobbet i tisdags och är nu mitt uppe i en en mycket intensiv 14-dagarsutbildning. Det tar på krafterna minsann.

Crochet Dress

Kikade in en snabbis på H&M och upptäckte att vårnyheterna börjat strömma in. I like! Hittade bland annat denna virkade klänning som jag tror att jag ska införskaffa. Jag kommer dock bära den bak-och-fram. Finare med knapparna i ryggen tycker jag.

Don't Hate Me

Det verkar som att jag aldrig kommer kunna hålla vad jag lovat. Det blir inga bilder idag heller tyvärr. Blev en lång dag på jobbet och jag mötte Dennis i dörren då han var på väg till sitt jobb. Dessvärre så är det ju fortfarande så att alla bilder som ska in i datorn behöver tas med hans mobil då jag tappat bort USB-sladden till både Dennis digitalkamera och till min mobil. Typiskt. Jag får helt enkelt fresta med en bild på köket som jag tog för ett par dagar sedan så länge.

Om en månad...

Idag är det exakt en månad kvar tills jag fyller år. Och det allra bästa är att dagen infaller på en lördag! Jiihaaa! Så alla som inte har någonting för sig lördagen den 16 april är välkomna upp till Stockholm så kör vi fest. Right?
Bild från anslutningsfesten med Bulls i Båstad. Ser ni mig?

Just Because

Jag sitter just nu på O'Learys i Gamla Stan, glor på fotboll och dricker öl. Kommer direkt från middag på Supper. Har knappt varit hemma idag så dålig uppdatering på grund av det. Men på grevgatan väntar en nystädad lägenhet och ett par grymma spetsshorts och i huvudet har jag en utvärdering av första dagen på jobbet. Så imorgon hörrni. Imorgon...

Mami

Jag blev glatt förvånad när jag kollade över kontot härom dagen. Min mamma är allt lite tokig hon. Men så är hon världens bästa också ♥

Red Leather

För er som (precis som jag) föll lite handlöst då ni såg Acnes röda skinndröm på Elin Kling, men som inte hann klicka hem den så kan jag trösta er med att Zara precis fått in en fantastisk skapelse och till ett helt sanslöst pris dessutom!
ZARA, 1 695 riksdaler

Skynda att fynda!

SVALA


Klumpiga Klackar

Friis ULRIKKE
KG by Kurt Geiger DINO

SOLESTRUCK & KurtGeiger.com

Dags för en resa till Solarieöarna

Börjar känna att det kanske är dags att bättra på brännan så här när våren närmar sig (det är nu man ångrar bittert att man inte underhållit brännan från Thailand). Man vill ju inte se genomskinlig ut när man väl kan börja visa lite hud. Hittade ett solarium cirka 100 meter upp på vår gata bara. Ganska perfekt!
Bild från första gången vi var i Thailand

Jag och Kenza tänker likadant...

Finn ett rätt.

En lite rolig grej

Dennis klistrade ett "snusmärke" på mitt ben, vilket jag var fullt medveten om. Däremot så glömde jag bort det lika snabbt igen. Jag gick och lade mig, sov hela natten, gick upp dagen efter, tog på mig kläder, gick till jobbet. Kom hem, tog en dusch, gick satte mig i soffan. Det var inte förrän Dennis kom hem efter jobbet mitt i natten och påpekade att jag hade någonting på mitt ben som jag uppmärksammade detta märke igen. Men hallå! Det är ju inte så att det är osynligt direkt. Hur har jag lyckats undgå det? Haha!

Sunny Saturday

Vaknade av att jag trodde att någon höll på att bryta sig in när brevbäraren släppte in tidningen genom brevinkastet, flög upp i panik och snurrade runt ett par varv i lägenheten innan jag lade mig igen, men kunde inte somna om på grund av solen som stekte mina ben. Det jobbiga starten på morgonen gick snabbt över då solen fyllde min kropp med energi och stimulerade den till att producera endorfiner så det sprutade ut genom öronen. Jag och älskling tog på oss och gick en lång runda utmed Strandgatan som slutade på Elverket där vi tog varsin kaffe i solen. Fan så underbart! Vädret måste hålla sig så här. Det måste blir vår nu, nu, NU!

Tänkte att jag skulle visa er vår lägenhet nu i veckan också. Typ på onsdag. Då ska byggubbarna vara färdiga med borrandet och så har våra dammsugarpåsar förhoppningsvis kommit fram också (dammsugarpåsar.nu is the sh*t).

Det kan väl bli trevligt?

Like Medicin for Your Shoe Addiction

Det är mycket skor i bloggen nu känner jag. Men nu när våren närmar sig så vill jag inget annat än att slänga vinterkängorna åt skogen och fylla skohyllan med nya, fräscha underbaringar! Stötte på dessa från Jeffrey Campbell nu senast.
NastyGal

Rewind

Okej, då var det dags att äntligen få tala om vad det är som försiggår. För två veckor sedan var jag på intervju för ett nytt jobb. I måndags sa jag upp mig. Igår ringde det från det nya jobbet och sa att jag fick det! Och idag var det min sista dag på 4tionsales. I korta, snabba drag.

Jag vet inte om jag har gjort rätt. Hur skulle jag kunna veta? Jag gillade verkligen mina arbetskamrater på 4tionsales, men det där intensiva ringandet till halva landet varje dag funkade inte för mig. Och provision. Nej, tacka vet jag timlön och övertid!

Det nya jobbet då? Ja, om jag nu det visste. Dataregistrerare på EDB tillsammans med min fina kusin. Timlön, flex och chans till övertid. Kaffemaskin och gym i källaren (viktigt!). Börjar en två-veckors utbildning nu på tisdag. Det är väl typ det jag vet. Jag får hålla er uppdaterade på den fronten.

Så, here we go again!

SOLESTRUCK

Messéca via Solestruck

Jag vill ha alla färger.

Gay Friendly

Fick ett mail från Apollo idag där de presenterade lite nyheter. Bland annat den här:


"Gay Friendly - Hotell med gayvänlig atmosfär"

"Under Gay Friendly-labeln har Apollo samlat hotell som positionerar sig som gayvänliga. Våra Gay Friendly-hotell välkomnar HBT-gäster och accepterar precis som våra övriga hotell, inte någon som helst form av diskriminering." Källa Apollo

Jag förstår inte. Ska alla homosexuella, bisexuella och transor bo på separata hotell? Får inga heterosexuella bo där då? Eller bara dem som kan intyga att de inte har något emot HTBs? Är det fortfarande inte accepterat att man som homo, bi eller transa kan bo på vilket hotell som helst, blandat med andra? Hm?

Jag måste tillägga att jag inte har någonting som helst emot någon typ av homosexuella, bisexuella eller transor, jag blev bara lite intresserad av att veta hur folk tar ställning till detta - både heteros och HTBs. Är detta en bra grej?


Layered Lace

När jag kom hem efter jobbet idag så hade byggarbetarna som renoverar i princip alla lägenheter i hela fastigheten (utom våran) borrat hål i vår toalettvägg. Ingen överraskning att det skulle ske (de ringde givetvis innan) och jag har absolut inga problem med att ha ett hål i väggen men däremot så har de varit fruktansvärt dåliga på att städa efter sig! Någon som blir förvånad? Nej, jag tänkte väl det. Hur som helst så ledde detta till att jag fick lägga två hela timmar på att försöka få bort allt byggdamm från golv, lister, väggar och tak i hela lägenheten så fort jag klev innanför dörren. Och det är fortfarande inte rent! Ååh...

Beställde hem ett par shorts som plåster på såren. Känns lite bättre nu.

Finns på stylebymarina.com

Play

Det efterlängtade beskedet fick jag idag. Och det var till min stora glädje positivt! Fan så skönt! Jag kan tyvärr inte berätta vad det handlar om förrän imorgon. Men de flesta av er kanske redan har listat ut det, eller?

Och hon gör det igen

Någon mer än jag som skulle vilja byta garderob med denna fantastiska kvinna?

You're Such a Beautiful Surprise

Besöksantalet går försiktigt men bestämt uppåt.
Det gör mig superglad!
Jag hoppas att alla är här för att stanna.

Nelly Trend

Idag släpptes äntligen Nellys egna kollektion Nelly Trend som ska innehålla snygga moderiktiga plagg till ett överkomligt pris.
Succé, tycker jag!

Vad tycker ni?

Dilemma

Jag har kli i fingrarna. Längtar efter att skapa. Jag har en kjol som behöver sys om, en klänning som bara är halvfärdig och en topp som legat klippt i bitar lite för länge. Jag har dessutom ett par nya projekt som jag skulle vilja sätta igång med. Inspirationen finns men tillbehören saknas. Symaskinen står hemma i Gislaved, likaså nålar, trådar och allt därtill. Tyg behöver köpas och tiden måste finnas till. Mitt minne är fullt av idéer som behöver utföras så att jag får plats med fler. Dilemma, dilemma...

De där skorna...

De ser kanske inte mycket ut för världen på bilden, men i verkligheten... Jag bara älskar dessa skor! Såg dem för första gången på Soda i Halmstad och de har sedan dess inte riktigt försvunnit ur mitt minne. Nu hittade jag dem på nytt när jag helt slumpmässigt gick förbi en udda butik här på Östermalm där de hängde i skyltfönstret! Borde inte det vara ödet? Hm. Dessvärre ett alldeles för dyrt sådant då dessa italienskt producerade boots i mjukaste kalvskinn går på cirka 6 000 kronor...

Det var värt ett försök

Fick ganska snabbt en kommentar på mitt inlägg om fiskbensflätan från min syster som påpekade att man faktiskt kan göra en på sig själv - "lätt som en plätt". Mm. Jag var tvungen att testa, men man ser ganska tydligt när tålamodet började tryta...

Pause

Den där förändringen som jag skrev om för ett par dagar sedan. Första steget tog jag idag. Nu väntar jag bara på ett besked. Förhoppningsvis vet jag i morgon. Ni får veta i nästa vecka.

Fiskben

Flyttade till nya kontoret med jobbet idag. Där har vi haft endast en timme effektiv tid då internet har strulat hela dagen. Resten av tiden har jag suttit och övat fiskbensflätor på min halsduk. Ska tvinga Dennis att lära sig så att han kan fixa frillen på mig. Det är ju så sjukt fint!


Klingen

Köpte denna skjortklänning på H&M tidigare idag.
Klingen inspirerar till hur den ska bäras.

Favoriter

Mina två favoriter från andra chansen i Melodifestivalen igår. Man blir så glad av The Monikers låt! Skandal att det stod fel nummer under Loreens framträdande dock. Hon skulle lätt gått vidare.

Internt

Nu åker jag ut till Märsta för att hälsa på fina Nina. På något vänster så lyckas det alltid tas många bilder som liknar denna när jag är med henne. "Brittan" så att säga. Haha!

FAKE

Tänkte tipsa om dessa tygskor som är ett schysst alternativ till conversen. Just nu till kampanjpris på här.

Bokrea

Jag älskar bokrea! Fick med mig båda dessa inbundna böcker (hade ju pocketvarianten av den första boken sedan innan, men den blev lite sunkig i Thailand) för ynka 138 kronor!

City Light

Ååh, älskar att vakna till solen! Nu ska vi bara göra oss i ordning och sedan blir det en vända på stan.

Poo Head

Har rensat min dator på bilder. Stötte på bland annat denna och börjar fundera på om jag kanske passar lite bättre i brunt hår ändå.

Att dela med sig

Man möts av alla möjliga typer av människor när man ringer ska ni veta. Jag har fått höra både det ena och det andra under mina veckor här på 4tionsales. Och i och med att man inte kan se i personen i fråga så kan man ju inget annat göra än att bilda sig en egen uppfattning om personen i andra änden. Idag kom jag fram till en variant som till rösten lät som att man parat (japp, parat. En primitiv kärleksakt. Den här personen lät knappt mänsklig) en hallänning (med sin utdragna och dryga dialekt) med en skåning av det allra grövsta slaget. Själva bilden av personen får ni själva fantisera ihop när ni läst samtalet nedan. Ett kort men givande sådant.

"Hej! Jag söker Maja"
"Naaaj, det finns ingen på detta nuuumret"
"Okej, men då får jag tacka för mig."
"Jaaa...
Jag ska tooorka mig i röööven nu för jag sitter på toooa"

MEN så trevligt! Låt inte mig störa och lycka till!

Varma tankar

Solen stekte mig bokstavligt talat genom fönsterrutan imorse så det var en självklarhet för mig att byta ut tjocka dunjackan mot en beige och framför allt tunnare vårversion innan jag lämnade lägenheten. Detta fick jag ångra bittert. Redan utanför dörren slogs jag av en bitande kyla och ilande vind som utan minsta motstånd letade sig in genom sömmar och ett alltför tunnvävt tyg! Nu är solen dessutom long gone och jag sitter och huttrar innanför husväggarna på jobbet till och med. Fasar inför att jag snart ska behöva bege mig ut i detta förädiska vårväder. Jag får försöka tänka varma tankar.

NEON

För den som vågar är det neonfärgade läppar till våren som gäller.
Orange blir apsnyggt till brännan!

LAMÉ GOLD

Detta guld-beige-pärlemorskimrande lack inhandlade jag idag. Tycker att det är lite fint.
Bilden gör det dessvärre ingen rättvisa.

Peach

Provade Nescafé ice tea i min Dolce Gusto igår. Satan så gott det var! Kommer nog behöva köpa på mig ett par paket inför sommaren.


iPad 2

Apple spyr ut nyheter inom alla kategorier. Ipad 2 är det senaste tillskottet och jag vill ha den!


Knappen till höger om play

Det kommer kanske att ske en liten förändring framöver. Inom två veckor om det blir som jag har tänkt. Jag håller tummarna och önskar att tiden går på snabbspolning fram tills dess.

Då Grått Blir Pastell

Första mars idag och förhoppningsvis betyder det att våren är på väg. Snön har nästintill smält bort och nu väntar jag på tussilagos och krokusar i dikena.


RSS 2.0