Krogfolk festar på söndagar

Valborg. Vårens svar på sommarens midsommar. Festligheter hela dagen där vänner och alkohol har huvudrollen. Och inget nytt här. Jag jobbar.

Jag hänger dock inte läpp för det! Jag har mitt att se fram emot. Jag slår till när alla festligheter är över. På söndag får jag min dos. Överdos. Personalfest på Carlsbergs bekostnad i Helsingborg. Hotell och sprit. Tåg dit och hem. Finns inget som står i vägen. Men tills dess får vädret minsann ta sig i kragen! Jag ska nämligen sitta på någon uteservering i ärmlöst hela dagen och glassa. Det har jag bestämt. 


Jag fick besök

Jag dog lite precis. Jag skrek och hjärtat höll på att stanna. Nu när förlamningen av skräck äntligen har släppt kan jag skriva och berätta om vad som hälsade på när jag i lugnan ro satt och åt frukost i morse...


ETT MONSTER!
(Ja, ni ser proportionerna mot min tumme...)


Sunday and it's a sunny day

Tusen människor på jobbet igår. Lönehelg och bra väder, kombinationen är uppenbarligen det ultimata för krogbranschen.

Ungefär dubbelt så många gäster utöver de som jag känner, tycktes igår "känna" mig. Betyder detta att jag är en kändis? (Frågan susade förbi i mitt huvud innan jag förstod att de snåla jäklarna bara försökte utnyttja tillfället att jag stod bakom baren där alkoholen finns...)

Vädret idag är perfektion! 19 grader i solen just nu, och jag är på gång att bege mig in till stan för att möta upp Lie. Söndagar är underbara.

Åh, just ja!

Nästa vecka flyttar jag in i min nya lägenhet! Så skönt det ska bli att slippa leta parkeringsplats över hela Halmstad i en halvtimme innan jobbet. Nu blir det cykeln som ryker fram istället! Mycket lättare att fickparkera...

Addicted

Jag är totalt uppslukad av syendet. Tålamodet tryter emellanåt, så det blir korta pauser var och varannan minut. Att det ska ta en sån himla tid! Jaja, överdelen på min blivande klänning är så gott som klar. Nederdelen gör mig dock kluven. Ska jag fortsätta i samma tyg eller bryta av med något lite skirare? Hm. Får sova på saken...


Älskar tyget i ljusa pasteller


Nu känner jag våren!

Jag har känt mig så otroligt kreativ på sistone. Idéerna och inspirationen sprudlar! Det finns så mycket som jag vill skapa, köpa, fixa och dona. Det svåra är bara att få tiden att räcka till. Typiskt att det aldrig är vid sådana här tillfällen som man går arbetslös. 

Idag började sy någonting (jag är SÅ glad att jag bestämde mig för att kånka ner symaskinen till Halmstad). Jag har hela proceduren i huvudet, jag SER det hela framför mig. Resultatet får ni förhoppningsvis se i dagarna, om jag hinner klart.

När man inte har råd med orginalen...





Som en boll...

Dagens shopping:

Vad döljer sig i påsen?

Ahaaa!

Det tog ett tag att blåsa/pumpa upp den jäkeln (tror det saknades en bit till den där nedrans pumpen), men nu så! Jag ska fightas med denna gummi-sak tills jag uppnått beach 2010. Så är det bara.


Får passa på att be om ursäkt för otroligt dåliga bilder.
Iphone-kameran gör sig inge vidare i mörker, tyvärr...


Trysil 2010


Resan var lång...

Så fick vi äntligen paus! Jag gjorde en segerdans...

...och lillasyster lekte bilförsäljare?

Jag klappade en livs levande varg

Martina red på en dalahäst

Och så köpte vi godis i en butik med 600 sorter för att klara resten av resan

Vi visste att vi började närma oss när det helt plötsligt var snö på backen!


När vi kom fram firades det med varm choklad och baileys

Dagen efter drog vi ut i backarna!






Pappa hade öl med sig in på uteserveringen och vakterna ville ta den ifrån honom.
"Nehe, det går jag inte med på! Då ställer jag mig utanför då..."
Hahahaha!

Så fyllde jag 21...


Det blev ingen superutgång, men ett par öl på Radissons lounge hann vi med.
Tyvärr inga bilder därifrån...

Dag 3





Att en helg kan gå så fort... Underbar weekend!


Tänk så snabbt en helg kan gå


Nu är vi hemma igen efter fyra helt underbara dagar i Trysil! Jag vet inte om vi har haft tur eller om skräckhistorierna jag fick höra innan resan om att det skulle regna och att snön skulle vara borta var aningens överdrivna. Vi har i varje fall haft sol och varmt och backarna har varit helt perfekta! I morgon bjuder jag på ett bildregn, nu ska vi nämligen fira mig lite i efterskott med tårta och förhoppningsvis presenter. Tjo!


Stort TACK till pappa och Marie som stått för alla utgifter under resan.


Borta för ett tag

Det blir en bloggfri helg med start imorgon då vi sticker över till Norge! Ska försöka samla ihop lite bloggmaterial medan vi är där. På måndag hörs vi igen, ha det kalas tills dess!


Bara för att detta är mitt 500:e inlägg


For old time sake

Miss you guys!

Målet



















Mjaa... Om jag ska bli riktigt sådär blond vet jag inte. Men jag ska åtminstone ha en lika snygg färg!


Poohead with Piss-slings

Tar en frukost på Espresso med bästaste Bambi. Vet inte om jag tar mig ut till stugan igen innan jobbet, så det är tveksamt att det blir någon mer bloggning idag.

Angående håret så är jag absolut inte blond. Jag är inte heller orange, gul eller vit. Jag vet inte riktigt vad jag är. Poohead with piss-slings kommer av någon underlig anledning upp i huvudet på mig. Kan det bero på dagens sällskap kanske?


Studenten. Bambi passar på att klia mig lite i armhålan.
En äkta bästa vän.


These boots were made for walking


Aj, aj...
Jag kunde inte hålla mig.
Snart traskar (läs: klampar, så akta tårna!) jag runt i de här.


From black to white

I morgon säger jag förväl till mitt bruna hår. Hur den nya färgen som intar mitt huvud i morgon klockan elva kommer att se ut återstår att se. Lika bra att förbereda sig på det värsta. Orange, gult, vitt... Who knows?


Sovmorgon

Har precis käkat en sen frukost ute i solen till den här låten. Vädret är underbart och jag är glad.


Problem solved

Jag har äntligen dusch! Pappa var nere i fredags och satte upp duschväggarna. Jag kan säga att jag har aldrig varit så glad över att se ett par duschväggar som då! Nu ska jag duscha cirka fem gånger per dag. Bara för att jag kan liksom.

Skofrossa!

Jag är inne i en period. Har redan hunnit gå och bli hela sex par skor rikare på cirka tre veckor. Och det värsta är att jag är inte mätt än. Suktar redan efter alla underbaringar som bara måste flytta in hos mig. Helst med en klack så hög att man inte kan gå ordentligt, helst i galna färger så matchning är omöjlig och helst ska det vara ett jädra knep och knåp att få tag i dem också. Jag är rädd att det här någon gång i framtiden kommer bli min undergång. Äh, det är ju ändå inte skorna som ryker först vid husrannsakan. I'll be fine.


KG by Kurt Geiger


Jag får se mig som besegrad

Då Idol drog igång förra hösten med ny jury dröjde det inte många avsnitt förrän folk från olika håll började kommentera en påstådd likhet mellan mig och Laila. Jag skrev detta inlägg i ren protest och hävdade bestämt att det minsann inte fanns den minsta likhet mellan oss båda. Jag gick själv på det och alla andra också verkar det som. Det blev tyst om det - ett tag. 

Till sommaren kom det åter på tal då flertalet okända gäster plöstligt började fråga om mitt efternamn. Kan det inte vara så att du delar det med hon den där blonda i idoljuryn? Bagge, så var det ja! Men i och med att sommaren tog slut glömdes detta snabbt bort igen. Jag blev brunett och inga kommentarer angående mig som en BrunettBagge (det kanske vore något att satsa på annars. BlondinBella vs. BrunettBagge liksom) kom på tal. Förrän igår kväll...

Igår hade jag nämligen den stora äran att servera (snytnäsdukar bland annat) mannen bakom efternamnet som jagar mig, Lailas exmake, självaste Anders Bagge! Jag vet, helt otroligt. Hur som helst, efter lite småprat så fick jag till min stora förfäran, från ingenstans dessutom, reda på att 


till och med Anders Bagge tycker att jag är lik Laila!


Jag antar att jag efter mycket hårt jobb att motbevisa detta får se mig själv som besegrad. Tack för fighten.


Inte helt omöjligt, tydligen.


Wish me luck!

Jag sticker in till stan på lägenhetsvisning. Igen. Håll tummarna för mig!

500

Jag närmar mig mitt 500:de inlägg. Vad ska vi hitta på för roligt för att fira detta?

Man ska vara ute i god tid...

...men att köpa nyårsstassen redan nu hade kanske varit att ta i?


När jag vill vara lite udda.

Underbart väder i Halmstad idag! Jag måste varit den enda som faktiskt åkte från kusten och särskilt med målet att leta fram mitt gamla skidställ (lagom när man kände att vintern  ä n t l i g e n var över) medan folket satt ute och drack öl i solen. Men så gillar jag ju att vara lite tokig också. Inte avundsjuk. Nej, nej...

Gårdagens stora besvikelse

Jag har gått runt och varit lite kär ett tag.
Kär i en röst från en för mig okänd person.
Fantasin har skapat en figur inte långt ifrån den perfekta mannen i mitt huvud. 
Ägaren till rösten som väcker fjärilarna i magen till liv.
DEN rösten...

Så igår fick jag för mig att googla denna troligtvis underbara skapelse med den fantastiska rösten! Något som jag nu ångrar innerligt.


Vad fan, liksom?!

Jag kan bara gratulera alla lyckliga dudes som har chans på Mannen med Rösten.
Jag fantiserar vidare...


Tre bokstäver:

D.Ö.D. Vaknade just efter två timmar på soffan. Somnade mitt i sminkningen med solpudret och borsten i handen. Jag tror att den här helgen har tagit hårt på min ovana kropp. Mosat den mellan fingrarna skulle man kunna säga. Muskelvärk, blåmärken (har inte vant mig vid de trånga utrymmena mellan stolar och bord på uteserveringen än) och dessutom har jag dragit på mig en sjuinihelsikes förkylning. Typiskt.

Hur som helst, lillayster är nere och hälsar på så ikväll blir det lite grillning och mys. Perfekt avslutning på världens längsta helg.


Trysil

Om två veckor sticker familjen och jag till Trysil över en weekend. Jag har beställt vårsol, 15 grader och mycket snö tills dess. Kommer bli nice. 


Trysil 2005
Herre, vad tiden går fort...


April, april!

Nej då, det här inlägget är inget skämt. Tänkte bara önska er en


GLAD PÅSK!


RSS 2.0