Long Beach

Igar bokade vi hotell for fem natter framat pa Phi Phi, sa det blir att vi stannar har ett tag till. Forsta natten tillbringade vi tillsammans alla fyra i en sang hardare an golvet. Men hotellet som vi bokat nu, cirka en meter at hoger ifram det forra, verkar betydligt battre (forutom att det inte fanns nagon varmvatten idag nar vi skulle duscha efter stranden). Vadret haller sig fortfarande fint. Lite molnigt, men langt ifran regn. Far hoppas att det forblir sa. Bilder vantar jag med tills huden fatt en nagon morkare ton.

Phi Phi nasta!

Har inte mycket inspiration till att skriva idag, men kanner att ni borde fa en kort uppdatering om vad som hander har anda. Dagen borjade med regn och moln, sa den tankta utflykten till en rekommenderad strand cirka 20 minuter fram hotellet blev installd. Istallet vandrade vi bort till ett storre kopcentra och gjorde av med bade pengar och tid snabbt och smidigt. Framat eftermiddagen sprack det upp nagot sa vi hann med ett par timmar pa stranden i solen ocksa. Imorgon har vi planerat att ta oss vidare fram Patong till Phi Phi. Tyvarr visar vaderprognosen molnigt och regn en hel vecka framat, men vi haller tummarna for att det ska vara sa langt ifram ratt som mojligt... Jag vet inte nar jag far fatt i en dator nasta gang sa det kan handa att uppdateringen kommer svika ett par dagar framover. Tills dess, ha det underbart!

Phuket, at last...

Resan till Thailand blev det langsta jag varit med om nagonsin. Det hela borjade med att planet fran Kopenhamn var forsenat och vi lyfte inte forran 2,5 timme efter den tankta avgangen. For oss, som skulle gora ett snabbt stopp i Zurich for att byta plan, var detta inget dromscenario direkt. Istallet for den snabba timmen som vi skulle tillbringt i Schweiz, fick vi tillbringa natten dar for att sedan ta ett nytt flyg med destination Thailand klockan ett dagen efter. Ingen storre skada skedd da vi fick overnatta pa Hilton Hotell med allt inkluderat... Planet till Bangkok lyfte pa bestamd tid och tio timmar senare var vi framme i Thailand cirka 06.00 lokal tid. En snabb rush genom Bangkoks flygplats, och sedan satt vi pa ett plan igen. Inrikes - Phuket. En taxiresa, en svang med tuktuk, och framfor allt alldeles for manga timmar senare an beraknat (vi skulle varit har runt sju igar kvall, men var har vid ett pa eftermiddagen idag) fick vi antligen checka in pa vart forsta hotell. Det blev en snabbvisit pa stranden med cirka 33 grader i skuggan, for att sedan ga hem och sova lite. Nu har vi precis varit och kakat och sangen lockar igen. Ar helt slut! Vi kommer stanna har i Patong en natt till och sedan ta oss vidare till Phi Phi. Jag uppdaterar imorgon.

På tåget

Efter att ha packat och flyttstädat in i det sista, sitter vi nu äntligen på tåget till Köpenhamn. Flyget går klockan åtta ikväll och vi landar i Bangkok vid fem-tiden lokal tid. Därefter tar vi oss till Phuket där vi tillbringar första natten. Vart vi reser efter det återstår att se. Jag återkommer så fort jag har tillgång till dator nästa gång. Stor kram till alla nära och kära!

Kläderna i sopsäckar för matavfall

Nyss hemkommen från min sista arbetsdag på Bulls. Känns riktigt tråkigt att lämna det som hittills varit mitt bästa jobb någonsin. Kommer sakna mina fina arbetskollegor. Kommer sakna att springa häcken av mig. Kommer till och med sakna de där nedrans tråkiga söndagarna, då det bara är städning som står på schemat. Det kommer bli svårt att hitta ett jobb som kan ersätta Bullen. Men det är värt ett försök.
Lägenheten är uthyrd från och med 1 december, vilket betyder att den ska vara inflyttningsklar på torsdag när vi lämnar Sverige. Det är mycket som ska hinnas göras. Usch då, här hinner inte jag sitta. Dags att börja flyttpacka!

08.27

Slutsålt.

http://hm.com/shopqueue

Tydligen så var jag inte den enda som ställde klockan på 08.00 och sov med datorn jämte sängen. Att Lanvins kollektion för H&M är eftertraktad är det inget snack om. När klockan slog över till åtta satt jag redo med musen på buy-knappen, men inte hjälpte det att jag en hundradels sekund efter releasetiden skulle klicka hem klänningen som jag suktat efter...

Klockan är nu 08.25 och det är fortfarande helt omöjligt att ta sig in på hemsidan. Fan, fan, fan...

Update

Jag och älskling bakar lussekatter, dricker julmust och lyssnar på Absolute Christmas.

Tänkte ni ville veta.

Everything will be alright

Herregud vilken respons det vart på lägenheten! Redan en timme efter att jag lagt ut annonsen hade tre ringt pch mailen var full. Idag var jag tvungen att ta bort annonsen för att stoppa allt ringande. Vad kul att så många är intresserade!

Nu har jag upp över öronen att göra. Det är en vecka kvar tills vi åker och innan dess ska lägenheten visas, kontrakt skrivas, CV:n ska skickas, mp3:n fyllas, vi måste flyttpacka, adressändra... och alla andra hundra smågrejer som ska ordnas. Uff, tur att det är semester snart. Att ligga utslagen på en strand i en månad kommer inte bli svårt alls tror jag.  


Uthyres:

Fullt möblerad tvåa på 54 kvadratmeter, belägen i Halmstad (Rotorp) med cirka tio minuters gångavstånd till centrum. Nära till busshållsplats och mindre matbutik. Lägenheten är en utav fyra i ett flerfamiljshus med stor trädgård och mycket trevliga grannar.

Sovrummet och toaletten är nyrenoverade, resten av lägenheten tapetserade och målade jag om när jag flyttade in i somras. Köket är fortfarande inte helt färdigt, men fullt brukbart.

I lägenheten lämnar vi alla möbler som behövs: dubbelsäng (180x200), tresitssoffa med divan, soffbord med förvaring, tvbänk med en 40" Samsung TV, matsalsbord med fyra stolar och hallmöbler.

Lägenheten hyrs ut i andrahand i minst ett halvår från 1 januari (ev. 1 december) och priset ligger på 5 000 kr exklusive el. Eventuellt tillkommer en deposition som återbetalas när hyresgästen flyttar ut.

Skriv en kommentar till inlägget eller skicka mail till [email protected] om ni är intresserade eller har frågor!

1 och 2: Hall
3: Toalett med badkar till höger (syns ej i bild)
4: Matplats tillhörande vardagsrum
5, 6 och 7: Sovrum med rymliga garderober
8 och 9: Vardagsrum
10 och 11: Kök

ÄNTLIGEN!

NU känns det som att saker och ting börjar ordna upp sig på riktigt. Lägenhet i Stockholm är klirrad från och med första januari och en halvår framöver. Jag har äntligen fått förstahandskontrakt på min lägenhet och har dessutom pratat med hyresvärden om andrahandsuthyrning som inte verkar vara några problem alls. Sista sprutan innan avresa tas i morgon och på torsdag är det bara en vecka kvar till värmen! Äntligen, äntligen, äntligen!

Mellan passen

Jag är mör. Mör i kroppen. Har under bara två dagar avverkat cirka 33 timmars jobb. Och nu väntar jag på att bege mig till jobbet igen. Som tur är blir det inget långpass idag. Förhoppningsvis är jag hemma igen vid nio (cross my fingers). Då blir det godis och filmkväll. Det blir så bra.

Like pieces of candy on a golden string

Köpte detta i förra veckan. Blir glad av att titta på det. Av att bära det. Som ett litet barn på julafton.

H&M (såklart), 129:-

Work it

Jag tänkte bara skriva och förvarna om den ofrivilligt blogglösa helgen som börjar imorgon. Jag kommer jobba långa pass både fredag och lördag och på söndag lär jag ta sovmorgon till två då jag ska vara på jobbet igen.

Om två veckor vid den här tiden så sitter vi på planet mot varmare breddgrader. Jag jobbar gärna röven av mig fram tills dess.

Bloggdesign

Min syster tjatar på mig om att ändra designen på hennes blogg. Jag gör det gärna. Det är bara det att det tar en sådan tid. Ork. Tålamod. Inspiration. Har inget utav det just nu. Saknar dessutom Paint på den här datorn (kalla mig gammalmodig som använder simpla Paint av alla grymma redigeringsprogram som finns idag, men jag har inte haft tålamodet att lära mig något av de nya så pillar hellre med det gamla hederliga). Hur som helst så är även min blogg i behov av en liten förändring. Vi får se när jag får tummen ur...

GOLD

Byxor i guld från Gina Tricot. Vad tycker ni? Jag får se om jag vågar mig på ett köp.

Reselitteratur


Längesedan jag hade någon bild med i bloggen...

...så jag bjuder på en från min allra bästa sida.

Bara lite utfyllnad

Lista över saker som jag ska försöka hinna med under vistelsen i Thailand.

1. SOLA!
2. Skaffa tatuering. Usch, vet inte ens varför jag skriver med det i listan. Kommer säkert chicka ur, är ju lite klen för nålar...
3. Fixa ett par nya brillor. Trivs inte med de som jag har nu och linserna pallar jag inte med för många dagar i
sträck. Nae, dags att bli glösögonorm på riktigt!
4. Besöka tandläkaren. Kanske inte det roligaste man kan göra på semestern, men känner att jag kan behöva offra ett par minuter för en check i kakhålet ändå.
5. Kanske sy upp något fint. Om jag någonsin kan bestämma mig för vad...
6. Köpa mig en billig, men ack så snygg, fakemärkesväska. Är inte det typ ett måste? Hallå...?
7. Smycken, smycken, smycken... Smycken, smycken, smycken, smycken...
8. Ge min kropp belöning i form av massage, skrub och ett flertal andra spabehandlingar.
9. Käka julbord i 30 graders värme mitt i Bangkok.
10. Bli brunare än Dennis. VIKTIGT!

Lite jobbigt att jag börjar känna att en månad kan bli knappt med tid...

Så mycket bättre

September tolkar Petters "Mikrofonkåt" och hon gör det bra! Riktigt bra...

Kollektionen

Ett urval från Lanvins kollektion för H&M som nu förhandsvisas här (fel av mig, som trodde att den skulle finnas till försäljning redan nu, den släpps alltså kl 08.00 den 23 november).

041110

Jag var och köpte mig ett gäng med solkrämer härom dagen. Förstår ni hur underbart det kändes att köpa solskydd mitt i vintern? Obeskrivligt. Ett oönskat hån mot alla vintervita nyllen som minglade omkring på Åhléns när jag slängde fram mina sex flaskor i kassan som inom tre veckor (för det är faktiskt på dagen tre veckor idag) ska skydda mig mot den stekande solen. Aaah, längtar!

Vardagslyx

Nyss hemkommen från tjejkväll med träning och middag. Perfekt att köra ett par pass och så sätta i sig en brakmiddag på det. Så stannar man på noll liksom, varken plus eller minus. Och så en jädrans massa girltalk på det. Tre käftar som går i ett. Jag gillar det!

LANVIN <3 H&M


Jag måste bara göra som alla andra och uppmärksamma sammarbetet mellan Lanvin och H&M. Sjukt spännande! Kollektionen finns tillgänglig på hm.com den 4 november.

Och så till något lite roligare...

Finaste pappa fyller år idag! Något som vi kommer fira på lördag med grillning ute i stugan. STORT GRATTIS till dig!

Dessutom så är det bara cirka tre veckor kvar till Thailand. Det ska bli så skönt! Jag behöver verkligen komma iväg nu känner jag...

Konsten att bli blåst

Jag är ganska glad att jag inte har haft tid att skriva i bloggen under helgen. Hade jag satt mig vid datorn i fredags hade jag troligtvis tryckt sönder tangentbordet av ren ilska i ett försök att få fram något annat än de hundratals hemska ord som flög runt i mitt huvud.

Letandet efter en lägenhet i Stockholm var om möjligt ännu svårare än väntat. Så efter ett flertal obesvarade mail, där vi skickat intresseanmälan på lägenheter på Blocket, var lyckan obeskrivlig när vi äntligen fick ett svar på en av de lägenheterna som vi verkligen ville ha. En lägenhet på 64 kvm, belägen på en tvärgata till Drottninggatan, fullt möblerad, fräsch och med en uthyrningstid på 2-3 år. Det lät alldeles för bra för att vara sant. Men vad är det som säger att inte vi kan ha lite tur någon gång ibland?

I mailet stod det att ägaren till lägenheten hade fått jobb i Oslo och var därför tvungen att hyra ut lägenheten omgående och under såpass lång tid. Han nämnde även ett kontrakt som skulle skrivas på 6 månader till att börja med och att han ville ha depositionen innan han skulle åka tillbaka till Sverige.
För oss lät detta rimligt och vi startade därmed ett mailväxlande som varade under ett flertal dagar.
Personen bad om att få mina uppgifter så att han kunde göra en kreditupplysning. Han skickade dessutom sina egna uppgifter innefattande fullständigt namn, adress och personnummer. Innan vi skickade över några pengar kollade vi upp att alla uppgifter på personen stämde och sedan gjorde vi en chansning och förde över pengarna. (Allt detta händer under bara två dagar. Vi är desperata att få lägenheten och det enda vi kan tänka på, vart vi än befinner oss, är att vi vill hem och kolla mailen efter uppdateringar.)

Efter att vi fört över pengarna börjar vi efterfråga ett personligt möte eller åtminstone ett samtal från lägenhetsägaren. Han svarar att han ska till Stockholm kommande vecka och att vi då kan ses. Han bifogar även ett kontrakt på lägenheten som han vill att vi ska fylla i och skicka tillbaka. Vi föreslår att han ringer oss och att vi överlämnar kontraktet när vi ses i Stockholm och har fått titta på lägenheten. Han lovar att ringa dagen efter, men gör det så klart inte. I det här läget börjar vi tycka att allt verkar lite skumt. Att personen inte ens erbjudit en lägenhetsvisning och dessutom skickar kontrakt utan att veta vilka vi egentligen är. Vi skickar ytterligare ett mail där vi påpekar att han inte ringde och frågar ännu en gång efter ett personligt möte. Svaret fällde honom direkt.

"Jag har mycket jobb, det är därför. Men kommer ringa dig.
Jag har tagit ledigt från jobbet och kan inte komma innan fredag nästa vecka.
Hyran måste betalas innan måndag.

Varje månad skickas hyran till ett Swedbankkonto som jag kommer skicka till dig."


Eeh, what? Vem betalar en hyra innan man ens fått se lägenheten? Och hade han tänkt få oss att betala en hyra varje månad innan vi skrivit kontrakt?

Som jag nämnde tidigare så stämde uppgifterna som personen skickat. Detta betydde alltså att personen stulit någon annans identitet. Det enda vi kunde göra nu var att kolla att kontonumret som vi satt in depositionen på verkligen tillhörde rätt person. När vi kom ut från banken var enda målet att polisanmäla direkt. Personen som stod på kontot var känd hos polisen sedan innan.

Jag blir så oerhört arg och besviken när sådant här händer. Vad är det för sorglig människa som lägger ner så mycket tid på falskspel? Gör något vettigt istället! För oss är det inte pengarna vi blivit av med som är det viktiga utan all tid som vi förlorat på den här lägenheten. Alla förslag och tips om lägenheter som vi tackat nej till på grund av det här.

Jävla skit, helt enkelt.

Och du, sorgliga jävel som vi slösat alldeles för mycket tid på, du är skyldig mig en lägenhet. Tur för dig att jag inte vet ditt riktiga namn.

RSS 2.0