Packåsna

Jag kan bara inte förstå hur det kan bli så mycket packning! Visst, jag vet att jag är urusel på att få med mig rätt saker så det blir väl lätt så att jag slänger ner två istället för en för att vara på den säkra sidan. Jag som funderade på att bli flygvärdinna en gång i tiden. Pff...

Nu drar jag på äventyr till min tjusiga kusin. Kan inte bli annat än lyckat. Och kanske lite galet.


På väg till Sthlm. På cykel.

Plånboken växer

När ett sådant här mail dimper ner i inkorgen så blir man lite lycklig.


War has just begun

Tänk att ett ynka litet telefonsamtal kan vända humöret från toppen till botten. Hade en relativt bra morgon idag till att börja med. Vaknade, gick upp och fann till min förtjusning pannkakor i kylen. Så det fick bli en lyxfrukost á la Tromsö med pannkakor, jordgubbssylt och vaniljglass och till detta en stor kopp varm choklad. DET är vad jag kallar en bra start på dagen (k-special, släng er i väggen). Mätt och belåten satt jag kvar vid bordet för att jäsa lite då jag plötsligt hör ett svagt plingande i mobilen uppifrån mitt rum. Yes! Efter en grym frukost får jag dessutom känna mig som en något fet fröken populär! Rusar upp och möts av "dolt nummer" på skärmen. Men hoppsan då! Förväntningarna stiger då jag trycker luren mot örat... Men sjunker preceis lika snabbt.

- Hejsan. Det här var från Folktandvården...
Fan.

- Jag ser här att du har avbokat din tid för i morgon...
Fanfanfan.

- ... och du vill inte ha en ny?
Döda mig.

Så började ett mindre tjafs mellan mig och denna person med otroligt irriterande röst från Folktandvården. Jag fortsatte att vägra en ny tid eftersom att jag inte har lust att lägga en halv tusing för att de ska få glo lite på mina tänder (kalla mig snål, men i dagens läge så lägger jag hellre de pengarna på annat. En fin tröja till exempel). 

- Men när har du tid framöver?
- Vet inte. Ska till Stockholm nu.
- Jaha, men efter det?
- Flyttar till Halmstad.
- När flyttar du till Halmstad.
- Mars.
- Jamen, i mitten av februari då? Ska vi säga så?

Och här gav jag med mig. Orkade helt enkelt inte med tjötet längre. Men en sak är säker 


- this isn't over yet
.

I Like the Way

But most of all... Yeah, most of all - I LIKE THE WAY YOU MOVE!


Härliga morgon!

För alla er som känner att dagen kanske inte har börjat riktigt som ni tänkt er. Mjölken är slut när ni ska ta er traditionella "flingor med mjök"-frukost, toaletten är upptagem när morgonblåsan trycker på som mest och när ni väl bestämt er för att byta ut morgonrocken mot något mer presentabelt så märker ni att favortittröjan ligger i tvätten. Då tycker jag att ni ska ta och läsa Emmys inlägg "Dagens busstrauma" på hundratrettiosjua.blogg.se och känna stämningen lätta lite. Det är svårt att slå det som hon fick vara med om häromdagen! 


40 dagar och 40 nätter


Fick precis nys om en snubbe som ska köra sexförbud i 40 dagar och 40 nätter och dokumentera varje dag med en video. Har kollat in de första åtta avsnitten. Det här kan bli kul.

Följ hans resa på 40dagar.se

Roadkill

Det känns som att jag har blivit överkörd. Av något stort och jävligt tungt. Och sedan backad över en gång till. Långsamt.

Jag rör mig ingenstans ikväll.

F.U.C.K ME

Britney Spears har ju, som ni alla vet, ryckt upp sig rejält från hennes lilla dipp och kör nu stenhårt igen. Nya albumet "Cirkus" släpptes i början av December förra året i samband med stjärnans födelsedag och man kan omöjligt tro att det är samma person som för ett antal månader sedan rakade av sig håret som nu har lyckats få ihop ett så sju i helsikes bra album!

Självklart får inte albumet bara hyllas utan kritikerna måste sätta klorna i det också. Låten "If You Seek Amy" har fått stor kritik från flera olika håll. DJ's vägrar att spela låten ute på klubbar för att de anser att låten är alldeles för snuskig (hallå eller?!). Läs mer på aftonbladet.se

"All of the boys and all of the girls are begging to if you seek Amy"

Nu finns det för en gångs skull en smart låt i musikdjungeln. Inget "jagskriverenlåtförattminpojkvängjortslut"-tjafs längre. Vi har kommit snäppet längre än så. Framtida låtskrivare ska få något att bita i. Heja Brittan!


Britney Spears - If You Seek Amy

Bokat och klart

onsdag lämnar jag hålan.

Igelkott på engelska

HEADSHOT

...enligt Hanna.



Allmänbildade Hella informerade sedan om att det faktiskt heter Hedgehog. Inte illa pinkat, Hanna!

Man får passa på

Jag sticker till Göteborg för att hämta mamma som jag inte sett på nästan ett halvår (!). Planet landar halv fyra, jag lämnar Gislaved klockan tio. Shopping är givet.

Limma sminket!

Trött på att komma hem efter en utekväll, se dig i spegeln och bli förskräckt över "kladdigt-spöke/panda-on-crack"-bilden som glor tillbaka?






Mimesis Stay Spray

"Stay Spray är en unik svensk produkt.
Stay Spray är en lätt skyddande lotion baserad på
Aloe Vera utan oljor eller tillsatser och fixerar din
make-up så den sitter längre. Dessutom hjälper den
till att fräscha upp huden och skyddar den mot yttre
påfrestningar.
"

149 kronor hos eleven.se

Läs mer om produkten på hemsidan, stayspray.com










Gud, som jag har letat! Men nu har jag den äntligen och jag måste säga att den var över mina förväntningar. Luktar gott gör den också. Spring och köp!

Man kan skylla på färgblindhet

- Kan du räkna upp de sju färgerna i regnbågen?
- Finns det inget svar? Amen, då kan jag ju bara säga sju färger! Svart, vit...

På grund av hög tröghetsfaktor väljer jag att inte skriva ut namn på den som sagt detta.

Nu var jag snäll va, Pontus?

Here we go again

Nu behöver jag bara gå arbetslös i en månad till ungefär. Sen smygstartar jag med helger och utökar sakta med säkert. Förhoppningsvis i alla fall. Om de anser att jag duger vill säga, vilket jag hoppas på.

Jobbiga ordrar, ett evigt springande fram och tillbaka, klagomål, tafs på rumpan... Men så har vi ju den sociala biten, dricks och underbara människor också. Diska faten och fram med maten. Servitris - here I go again.



Bättre sent än aldrig

Eftersom mina kära vänner har svårt för att skicka bilder (och jag har dåligt med inspiration) så får jag, i ren frustration och brist på tålamod, sådär en månad för sent, posta ett inlägg och kalla det för "Vårt nyårsfirande".

Låt bilderna tala för sig.

Beckan och Emelie kämpar med tårtan.
Ana gjorde ett bra jobb med frukten till bålen.
Jag hittade en morot som var lika tjock i båda ändarna! Tyckte det var lite... roligt.
Emelie provsmakar bålet. Och det var mer än godkänt.
TÅRTAN! Som vi hade all anledning att vara stolta över.
Maten. Jag vet att den inte är särskilt snyggt upplagd, men jag var hungrig.
Fetaostfylld kycklingfilé med ungsgratinerade grönsaker och klyftpotatis är det i alla fall.
Den helt underbara efterrätten - Jordgubb/Lime pannacotta med jorgubbssallad och passionfrukt. Hade det varit möjligt hade jag levt på detta.
Bordet före...
... och bordet efter!
Proffsigt.
Jag fick användning för min hemmasydda kjol som jag bar tillsammans med farmors gamla paljettlinne från nittonhundra-frys ihjäl och skor, halva reapriset på Scorett.  Passande i lågkonjan.

Eftermiddagen/kvällen/natten blev helt fantastiskt bra. Maten var kalasgod, sällskapet kunde inte varit bättre och Singstar var kung. Tack för bästa avslutningen på gamla året och början på det nya!

Ett brev på posten




Kärlek till brevbäraren!

Love 'em all

När man är liten och kort som jag så tar man inte i med hårdhandskarna, utan med högklackarna. Frågan är bara vilka av dessa finingar som ska få komma hem till mig?


Ta 10 par, betala för 1?

KÖRSLAGET

Jag blir så glad! Kan inte låta bli att sitta och fnittra förnöjt för mig själv när jag ser så många, så olika människor rocka loss tillsammans på scenen. Tänk att ett enda gemensamt intresse kan föra samman gammelfarfar och lillasyster, Pelle Svanslös och Måns, Rödluvan och vargen, ja, ni förstår vart jag vill komma. De ser ut att ha så grymt roligt ihop!


Att Wells åkte ut idag var ju däremot en katastrof...

Dagen som försvann


Nyss hemkommen från match i Eksjö. Har träsmak deluxe efter bilfärden och känner mig äckligt mätt efter en El Maco på Donken, men det känns okej. För trots domare som hade passat bättre på läktaren, en coachutvisning och allmänna svårigheter att pricka målet så kickade vi stackars Husar och vann tillslut med 2-1. Bra spelat tjejer!

Så vad händer nu då? Har ju en hel kväll kvar att döda :)

Slit och spa

Kom precis upp ur ett välförtjänt och väldoftande bad. Började dagen med ett löparpass, därefter städade jag HELA huset grundligt, tvättade sex tvättar, betalade räkningar (bland annat p-boten som jag fick i Halmstad förra helgen, grr), handlade mat och efter detta kände jag att jag helt klart var värd en energigivande ansiktsmask och ett långt skönt bad. Och nu glider jag omkring, väldoftande och ren i mitt fina silkesnattlinne som jag köpte till mig själv i julklapp och känner mig mer levande än någonsin. Jag älskar när jag får ryck som det här. Det är inte ofta, men det händer. Nu blir det mys i soffan och "Let's Dance".

Helveteslappen.

Hemmaspa. Det bästa jag kunde göra i alla fall...
Bra julklapp.


Gratis är bäst

I brist på annat så gick jag och blev medlem på två sidor idag. Tydligen ska man samla poäng som man sedan kan byta in mot presentkort. Låter väl himlans bra! Frågan är bara om jag kommer orka tillräckligt länge. Brukar lägga ner och glömma bort sådana där spontana registreringar rätt snabbt.



Klicka på bilderna för att komma till sidan.

Blodsmak

Mår pyton. Fast bortsett från blodsmaken i munnen så är det mest i psyket. Kom precis hem från en helt underbart hemsk träning. Hemsk för att jag idag verkligen insåg hur pass dålig min kondition är. Skrämmande är ordet. Ska försöka ge mig ut och springa i morgon bara för det. En liten kortis borde jag fixa. Och så måste jag fylla på fruktlagret här hemma också. Ingen hit att käka bara en tomat innan träning...

New is the new old

Tänkte att det kunde vara lite kul med en ny design på bloggen. Men hur svårt är det inte att komma på något bra?! Har försökt klura ut något flashigt men antingen är mina idéer för avancerade för mina kunskaper eller också blir det inte alls som jag tänkt mig.

Inte helt nöjd med bildvalen på den här...


...och den här ser lite väl färglös ut.



Hjälp?

Malin's Secrets

Det händer spännande saker i mitt liv just nu. Saker som tar mycket tid med som är så grymt roliga att man aldrig vill sluta. Det är hemliga saker det där. I alla fall ett bra tag framöver. Tills dess att det känns säkert.


Stollaryck


Fick för mig att baka bullar. Hade ingen jäst.  Fick bli kladdkaka istället.

Och den ser till och med god ut!

Vad gjorde jag för fel?

Bra start på veckan


Som en ny människa

En gay-grej

Har haft en internetlös helg i Halmstad och har därför inte haft möjlighet att uppdatera. Men inga ruttna bananer till mig för det. Har faktiskt varit riktigt skönt att få vila rumpen från allt sittande framför skämen ett tag (även om det kanske blev en hel del sittande framför teven istället). 

En klockren kommentar av pappa från i fredags då vi satt och tittade på "Körslaget" får avsluta det här mindre intressanta inlägget. Viktigt att veta innan är att min käre fader har bögfobi och avskyr Barfota-Ernst från "Sommartorpet"(även att han inte är bög) och Barbados-Magnus.

Gry till Magnus: Sådär ja! Då ska du få rusa ut till din kör!
Pappa: Vad sa hon? Skulle han springa ut till sin karl?!

I ett nötskal, säger jag bara.

Därför älskar jag min syster


ASbra!


Och här sitter jag mitt i natten med ett as på huvudet. Hah! Så jäkla smart egentligen. Går vanligtvis runt med minst två stickade tröjor, fårskinnstofflor och min helt otroligt snygga, "nästanistilmednågotfrånVictoria'sSecretvisningen", mörklila... Fleecemorgonrock! Lösar omkring som en halvdöd eskimå och känner mig sexig som få. Nyss upptäckte jag att mössa räcker. Ett dött djur på skallen är allt som behövs. Hallelujah!

Funderar på att bli medlem i Lund-Josefines "30 graders värme inomhus"-klubb. Eller också boka en resa till varmare breddgrader. Det sistnämna blir kanske billigare i längden. Dessutom är det ganska mycket trevligare.

Får sova på saken.

With nothing on my mind








Bara en halt snigel hade varit segare än jag idag.

För att jävlas

Härom dagen rensade jag sopor från altanen (mestadels ölburkar, flaskor och annan partyskit) och råkade då ut för en liten olycka. Hann inte riktigt få med mig foten in när jag drog igen dörren så fläkte upp en skinnbit precis på skavsårsstället, precis över hälen på hälsenan, typ. Gjorde ont som saaatan, men inte mer med det.

Dagen efter skulle jag till Jönköping och var då smart nog (trodde jag i alla fall) att sätta på ett skavsårsplåster på min lilla olycka. Efter en heldag på stan kom jag hem och det såg då ut så här:


SNUSK! Vad är det för något liksom? Usch...

Ville bara äckla er lite, så jag slipper vara ensam om det. Ha en fin kväll!

En flygande tomat

Jag är tillbaka. Mjölksyran som pulserar i benen. Smärtan i bröstet som bränner varje gång man andas in. Illamåendet och yrslen. Vetskapen om att jag inte kommer kunna resa mig ur sängen i morgon. Det känns så jävla SKÖNT! Mitt halvår av vila är över. Den flygande tomaten/yrvädret är tillbaka på plan.

En bruten nagel lyckades jag åstadkomma idag. Nu saknas bara de lila-gröna blåmärkena och de utåtbuktade bollavtrycken på benen. Och så konditionen så klart. Sedan är jag fit for fight.


Beviset.

Se upp i backen!

Jag var bara tvungen att sno den här videon från mina heltokiga Lundare i norr! 



Hahahahaha! Jag vet inte om jag hade vågat. Emmy, trots att det verkade vara en nära-döden-upplevelse så du ska ha creds!

Waaaaah

Jag blir knäpp! Finns inget värre än att bara gå hemma och inte göra någonting. Speciellt inte när man har det där nedrans jobbsökandet gnagandes i bakhuvudet hela tiden. Går inte en minut, en sekund, en hundradel utan att jag tänker på vad jag ska göra i framtiden. Eller framtid och framtid, jag menar NU. Vad blir nästa projekt?

Jobba - Javisst! Ge mig ett jobb bara.
Resa - Ooh, gärna. Men vill jag lägga de pengarna nu?
Plugga - Njaa...
Flytta - Halmstad eller Stockholm är alternativen. Inte helt fy skam det inte, men jobb är ett måste.
Tromsö - Been there, done that. Lite så är det väl jag känner.

Så har jag ju självklart hundra andra tankar om vad jag skulle kunna göra också. Alla aningens galna, men möjliga...

Ääh, vad sjutton! Ge mig en psykolog.

Telefonsex? Nej, tack!

Oj, så ansträngande det kan vara att prata i telefon med vissa personer! Ringde precis till H&M's kundservice för att få hjälp med ett nytt lösenord (har självklart glömt den andra och mailadressen som jag använt förut är borttagen). Fick prata med en snubbe som hette Magnus och det var bland det värsta jag varit med om. För det första var man tvungen att trycka luren halvvägs in i örat för att höra vad han sa. Så där satt man och koncentrerade sig till max för att få lyssna till en röst som knappt hördes och som dessutom körde speed x2000-hastighet. Till råga på det så var det själva tonfallet. Ska försöka beskriva det för er. Tänkt er er riktigt jävla överförkyld person, en människa som inte kan göra mycket annat än att tala genom näsan alltså. Så lät Magnus (men nej, han var inte förkyld). Sedan tänker ni er målbrottskillen i skolkören som sådär vid de mest opassande tillfällena går upp i skrikig falsett. På detta sätt avslutade kära Magnus sina meningar.

"Jamendåfårvitaochgöraenadressändringdärdååååååååiiiiiiiii"

Ta inte det här fel nu. Magnus var jättetrevlig, men hans röst kanske hade passat bättre som parningsläte för hackspettar - hackhackelihackhackhaaaiiiiiiiii - ja, ni fattar grejen. 

Ja, ja. Så länge han inte får för sig att börja jobba för Heta Linjen så...

Han och Hon

Han är dammsugarreperatör. Hon har en trasig dammsugare.
Han spelar gitarr. Hon spelar piano.
Han har en helt underbar röst. Hon också.
Båda är ensamma. 

Nämn ett par som skulle komplettera varandra bättre?


Antingen är jag otroligt känslig eller också har jag precis sett den mest gråtframkallande filmen någonsin. Glöm Titanic, Lejonkungen (jaa, det är sorgligt när mofasa faller ner i antilophjorden) och Million Dollar baby.

Annorlunda och oförutsägbart. Once är filmen ni ska lägga på minnet.
Falling Slowly

If You Want Me
The Hill
av Glen Hansard och Marketa Irglova.


Kan låta lite deppigt när man lyssnar på låtarna bara såhär. Men se filmen så kan jag garantera er att de får en helt ny betydelse.

Till alla er som nu har bestämt sig för att se filmen (jag hoppas att det är många): lägg märke till eftertexten.

I väntan på bilder från gårdagen...

... kan man sammanfatta kvällen såhär:

God mat.
Tårta.
Centralskolan.
Singstar.
Knockat träd. (!)
Ampotes
"Ett långt streck och så 'Ah' "
En pepparkaka från Asien ;)

Ååh, så bra det var.


RSS 2.0