Den siste idioten är inte född än

Att arbeta på självaste vilodagen känns aldrig helt okej. Kroppen står på energisparläge och hjärnkapaciteten går att jämföra med en ett-årings. Därför kändes söndagen igår som en hel evighet då den inte gick helt enligt schemat...

Igår vad det, som de flesta vet, fotboll. Inte bara i Göteborg utan även i Halmstad. Klockan tolv slog vi upp portarna och halv ett var Bulls fullt av fotbollssupporters. Öl hälldes upp och dracks ur, sånger och hejaramsor sjöngs och alla hade det trevligt tillsammans. Även jag hade trevligt. Allt var lugnt och sansat. 

Klockan halv tre skriks det i en högtalare att nu är förfesten över, dags att gå, matchen börjar snart. Folk börjar röra på sig, dricker upp slatten och gör ett sista besök på toaletten. Jag känner lättnad över att allt har gått så bra. 

Plötsligt är det något som inte står rätt till. Luften ser dimmig ut och det luktar fyrverkeri. Från en av toaletterna spyr det ut tjock rök. Någon har tänt en slags rökbomb på en av damtoaletterna och innan man ens hinner blinka tänds ytterligare en på andra sidan puben. Det går inte att andas, det går inte att se. Ögonen tåras och syret känns förgiftat. Bulls utryms. Fotbollsfansen tågar vidare, med ett hav av glas och tallrikar lämnade efter sig, gömda under den tjocka röken som ligger tung i hela byggnaden.

Det tog cirka tre timmar att städa och tömma Bulls på rök. Lukten försvann inte helt på hela kvällen och själv luktade man som en jävla majbrasa.

Har inte känt mig så besviken på länge. Tänk att ett så fint sammarbete ska förstöras av två, tre idioter vars hjärnor, nu bevisat, är långt ifrån fullt utvecklade.

Det är som man brukar säga. Den siste idioten är fan inte född än...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0